1515

Teamtailor trefaldigar sin omsättning i år

Rekryteringsverktyget Teamtailor spår en omsättning på 8 Mkr i år. Samtidigt har man endast använt hälften av pengarna man i fjol fick in från profiler som Lifesums Henrik Torstensson.

Från vänster:  Sophie Ekelund, Minoo Cha, Joakim Nordlund, Shahin Soltani, Li Berglund, Jonas Brusman, Suzan Dil, Richard Johansson, Jorge Vasquez, Evelina Lundmarck, Christoffer Ankarstrand, Tobias Norlin, Erik Andersson, Kim Alm.
Från vänster: Sophie Ekelund, Minoo Cha, Joakim Nordlund, Shahin Soltani, Li Berglund, Jonas Brusman, Suzan Dil, Richard Johansson, Jorge Vasquez, Evelina Lundmarck, Christoffer Ankarstrand, Tobias Norlin, Erik Andersson, Kim Alm.

Teamtailor (NTL) beskrivs som en molnbaserad tjänst för företag som vill rekrytera. Bolaget ger företag en komplett karriärssida med ett eget kandidathanteringssystem.

”På ett vanligt bolag skulle det vara ett stort projekt att bygga upp men en kund kan hos Teamtailor kan sätta upp en karriärssida på några timmar”, säger Erik Andersson (NTL) medgrundare Teamtailor.

Han menar att branschen är i stort behov av förändring och att föråldrade rekryteringsmetoder som tidigare använts helt enkelt inte får fram de bästa kandidaterna.

Redan under 2015 trefaldigade Teamtailor sin omsättning till 2,6 miljoner kronor. I år har verksamheten fortsatt gå bra. Sedan i maj har användarantalet ökat från 4 500 till 6 000.

”Vi ser en kraftig förbättring. I år kommer vi i varje fall trippla omsättningen om inte mer än det”, säger Erik Andersson.

Teamtailor räknar med andra ord att omsättningen för 2016 kan överstiga 8 Mkr.

Läs mer: Lifesum värderas till nära 400 miljoner

Förra året tog bolaget in 7,5 Mkr i nyemissioner med investeringar från bland annat Henrik Torstensson, vd för hälsoappen Lifesum, den tidigare Spotify-toppen Jonathan Forster och Stardoll-grundaren Mattias Miksche. Av dessa pengar har bolaget dock endast använt hälften.

”Det har gått så pass bra att vi inte har behövt använda allt kapital ännu”, säger Erik Andersson.

Läs mer: Tilltufsat Stardoll byter vd och lanserar två nya spel

Det har tidigare skrivits om att Teamtailor ska expandera internationellt och att planen varit att öppna upp ett kontor i Storbritannien, något som inte skett än.

Rekryteringstjänsten listades tidigare i september av Wired som ett av de hetaste startupsen i Stockholm och har även blivit kontaktade av flertalet investerare efter det. Erik Andersson tror att framgången ligger i bolagets helhetsgrepp på arbetet med rekrytering.

”Det håller på att ske ett generationsskifte inom HR och vi vill hjälpa HR genom att sätta kandidaten i första rummet, en målgrupp som ofta glöms bort.”

Hur ser ni på konkurrenssituationen från till exempel Linkedin?

”Teamtailor är absolut inte en LinkedIn-utmanare. De är en plattform där kandidaterna finns, vi är plattformen som konverterar kandidaterna”, säger Erik Andersson.

Läs mer: Tunga änglar bakom svensk Linkedin-utmanare


Innehåll från SeavusAnnons

8 tips för en smidig migration till Atlassian Cloud

Många känner redan till det faktum att Atlassian slutade att sälja sina lokala licenser från och med februari 2021. Om ni använder några Atlassian-verktyg med hosting så innebär det alltså att ni kan behöva byta till molnet snart. Oavsett storleken på er organisation så kan migrationsprocessen till Atlassian Cloud verka komplicerad och till och med läskig i vissa fall. Med rätt strategi, planering och utvärdering kan dock migrationen till molnet bli stressfri och utan driftstörningar. 

Som en auktoriserad Atlassian Enterprise Gold Solution-partner har Seavus certifierade ingenjörer kunskap och insikter om vad ni måste tänka på och förbereda för innan ni påbörjar migrationsprocessen, samt hur ni drar nytta av den.

Här kommer några av de bästa tipsen från Seavus experter, och ni bör vara uppmärksamma på dem när ni migrerar till Atlassian Cloud:

1.  Kolla upp juridiska problem med datalagring

Det första ni måste göra är att kolla upp eventuella juridiska problem som kan uppstå i samband med koppling till datalagring i Atlassian Cloud. Det är väldigt viktigt att tackla och lösa alla dessa problem innan ni börjar planera migrationsprocessen. Detta gör att ni kan vara säkra på att ni faktiskt kan byta till molnet innan ni påbörjar de förberedande aktiviteterna.

2. Informera användare om den kommande migrationen

Eftersom Atlassians verktyg oftast används på daglig basis är det av yttersta vikt att man informerar alla användare om den kommande migrationen och förbereder dem på de associerade förändringarna. Ni måste informera alla intressenter och användare att en migration till molnet planeras och vad de kan vänta sig av processen. Det ger dem tid att vänja sig vid tanken och förbereda sig på de kommande förändringarna. Vidare kommer detta även förbereda dem på UAT-delen.

3. Utvärdera er Atlassian-produkts tillgänglighet i molnet

Det är rekommenderat att öronmärka lite tid åt att utvärdera alla appar ni använder ovanpå Atlassian-produkterna och kontrollera deras tillgänglighet i molnet. Om något tillägg inte är tillgängligt så måste ni kolla upp och planera andra alternativ.

4. Bestäm användarautentisering 

När det kommer till autentisering av användare så måste ni slå fast önskad användarautentisering för molnet. Om SSO (single-sign-on) behövs måste molnsidan ställas in för det.

5. Planera användarmigration

En av sakerna ni måste vara uppmärksamma på är att bestämma hur ni ska migrera användare samt bekräfta migrationsvägen för användarna.

6. Välj rätt migrationsmetod

Ni måste se till att välja rätt migrationsmetod baserat på produkterna ni migrerar och huruvida ni redan har något på molnsidan.

7. Glöm inte att köra en testmigration

När ni migrerar till molnet är det viktigt att köra minst en testmigration efter vilken ett UAT genomförs.

8. Följ alla ändringar

Att migrera till molnet är en process, och därför är det fördelaktigt att ha en plats där man följer all relevant information. Vidare ska ni ta fram en steg för steg-bok för er test- och produktionsmigration.

Som ni redan vet är planering nyckeln till framgång vid migration till molnet. Om ni vill lära er mer om hur man gör denna process smidig, kostnadseffektiv och mindre tidskrävande så ska ni ansluta er till oss vid Atlassian Clould-workshop: Hur man förbereder en framgångsrik molnmigration 

 

Mer från Seavus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Seavus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?