Hoppa till innehållet

Annons

Svenskarna blir först med ljudbaserade NFT:er

Den sociala podd-appen Logcast blir först ut med ljudbaserade NFT:er. 

”Det är som om Spotify, Instagram och Opensea (världens största NFT-plattform, Di:s anm.) fick ett barn ihop”, säger medgrundaren Leni Andronicos.

Bakom Logcast står Johanna Hoof och  Leni Andronicos.
Bakom Logcast står Johanna Hoof och Leni Andronicos.

Logcasts plattform, som lanserades våren 2021, består av ett flöde där användarna spelar in korta poddar direkt över telefonen. Klippen kommer upp i ett flöde inte olikt Instagram, men illustreras av en bild, inte ett videoklipp. 

I november hade plattformen premiär i USA, och i samband med del flaggade medgrundaren Leni Andronicos  för att bolaget var på gång med ljudbaserade NFT:er, den blockkedjebaserade tekniken som möjliggör att digitala varor blir unika för köparen.

Logcast har lagt ned mycket krut på satsningen och tog nyligen in kapital från det amerikanska riskkapitalbolaget Goodwater Capital, som var tidiga investerare i Twitter och Facebook.

NFT kan vara svårt att begripa, men skapandet i Logcasts plattform beskriver hon som busenkelt.

 ”Du spelar helt enkelt in din röst, lägger till en bild och titel, sätter pris och lägger ut den försäljning som ett digitalt samlarobjekt. Det är som om Spotify, Instagram och Opensea (världens största NFT-plattform, red.anm) fick ett barn ihop.”

Tanken är bland annat att fans ska kunna lägga följa sina favoritkreatörer i hela den kreativa processen, och inte bara åtnjuta den färdiga produkten. 

”Våra NFT:er öppnar upp en helt ny marknad på vad du kan tjäna pengar på. Alla har inte talang för musik eller att dansa på Tiktok – men alla har tankar och minnen”, säger Leni Andronicos.
”Våra NFT:er öppnar upp en helt ny marknad på vad du kan tjäna pengar på. Alla har inte talang för musik eller att dansa på Tiktok – men alla har tankar och minnen”, säger Leni Andronicos.

”Under Logcasts första år har vi sett en stor efterfrågan från fans att få tillgång till ofiltrerade ögonblick från kreatörernas liv. Blockkedjeteknologin gör det möjligt att fansen att äga dessa tillfällen”, fortsätter Leni Andronicos.

Användarna behöver ingen kryptoplånbok, köpen kan köras med vanliga betalkort. 

”Det ska vara så enkelt som möjligt för kreatörer att tjäna pengar på sin kreativitet via NFT:er.”

Logcast blir enligt grundarna den första plattformen att erbjuda ljudbaserade NFT:er, som bygger på Polygon-blockkedjan. Det innebär att  Logcast hinner före aktörer som Tiktok och Spotify.

”Vårt första steg när vi påbörjade resan var att identifiera techjättarnas största utmaning, som är deras centraliserade affärsmodell. Den är mycket begränsande både för plattformarna och för kreatörerna, och inte byggda med web3 i åtanke”, säger Leni Andronicos,  som presenterar funktionen i dagarna på den årliga NFT-konferensen i New York.

Inom kort inleder bolaget ett samarbete med Spotify, som innebär att alla Logcast-användare kommer kunna distribuera sitt material på Spotify. En viktig signal om att framtiden kommer att handla om samarbete, inte konkurrens, menar Leni Andronicos.

”Målet på lång sikt är att bygga verktyg där kreatörer kan tjäna pengar, vilket innefattar att uttnyttja web 3 och blockkedjeteknik. De kan använda Logcast som verktyg för skapande och att tjäna pengar, med kan distribuera det på vilken plattform som helst.”

Logcast undersöker nu samarbeten med stora namn, med alltifrån Greta Thunberg och Deepak Chopra till Paris Hilton. Men tjänsten är öppen för alla som vill göra sin röst hörd.

”Våra NFT:er öppnar upp en helt ny marknad på vad du kan tjäna pengar på. Alla har inte talang för musik eller att dansa på Tiktok – men alla har tankar och minnen”, avslutar Leni Andronicos.

Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Web DDoS Tsunami-attacker: Ett växande hot i den digitala världen

Hans Grapenmyr, säljchef Norden på Radware
Hans Grapenmyr, säljchef Norden på Radware

Web DDoS Tsunami-attacker kallas för den nya generationens cyberhot. De är svåra att bekämpa – men med de senaste avancerade säkerhetslösningarna kan organisationer skydda sig.

– För att effektivt kunna försvara sig mot dessa svårfångade, nya tsunami-attacker måste man kunna skilja mellan legitim och skadlig webbtrafik i realtid och skapa nya signaturer i farten. Detta är något som traditionella begränsningsverktyg baserade på redan existerande signaturer eller hastighetsbaserade detektioner helt enkelt inte varit byggda för att göra, säger Hans Grapenmyr, säljchef Norden på Radware.

Det är ingen överraskning att cyberattacker blir allt vanligare och mer avancerade. Enligt Radwares Threat Analysis Report First Half 2023 ökade antalet transaktioner med skadliga webbapplikationer med 500 procent jämfört med första halvåret 2022. Web DDoS Tsunami-attacker är en betydande del av detta växande hot. 

– Det som gör denna nya typ av attack unik är dess farliga kombination av volym, varaktighet och komplexitet, säger Grapenmyr. 

Han förklarar att de destruktiva, lager 7 (L7), HTTPS Flood-attackerna rullar ut i flera vågor, varar från sekunder till dagar och når enorma volymer. Syftet är att överbelasta och slå ut webbplatser och onlinetjänster samt att trötta ut en organisations säkerhetsteam. 

Eftersom de ser ut som legitim webbtrafik är de extremt svåra att upptäcka och kringgår traditionella lösningar för DDoS-skydd och brandväggar för webbapplikationer (WAF). För att undgå upptäckt använder de flera olika tekniker, exempelvis slumpmässiga HTTP-headers, cookies och förfalskning av IP-adresser.

Kringgår traditionella lösningar 

– Företagen blir tagna på sängen, varnar Grapenmyr. Utan ett beteendebaserat tillvägagångssätt och automatiserade realtidssignaturer blir standardskydden helt enkelt överväldigade och utmanövrerade, och företagen lämnas exponerade.

Standardlösningar för WAF och nätverksbaserat DDoS-skydd är ineffektiva när det gäller att upptäcka och mildra DDoS-tsunamis på webben utan att påverka den legitima trafiken. Grapenmyr förklarar att det för att upptäcka dessa attacker krävs dekryptering och djupgående inspektion av L7-trafikhuvudena, vilket nätverksbaserade DDoS-skyddslösningar inte kan göra. Samtidigt är lokala eller molnbaserade WAF-lösningar som förlitar sig på signaturbaserade skydd dåligt rustade för att hantera den slumpmässiga karaktären och omfattningen hos dessa sofistikerade attacker.

Skydd som förändrar spelplanen

Grapenmyr konstaterar att det krävs avancerade skyddslösningar för att effektivt bekämpa DDoS-tsunami-attacker på webben. Radware har utvecklat en imponerande skyddslösning som på ett unikt sätt kombinerar beteendebaserade, automatiserade algoritmer med den storskaliga infrastruktur som krävs för att försvara organisationer mot attacker med hög request-per-second (RPS). 

– Radwares avgörande skillnad är att vår lösning är unikt utformad för att skilja mellan legitima och skadliga trafikströmmar, och sedan kirurgiskt blockera den dåliga trafiken utan att störa verksamheten, förklarar Grapenmyr. Den supersmarta tekniken analyserar automatiskt olika hot och deras varianter, och anpassar sig ständigt till attackmönster och randomiseringsmetoder. Vårt jobb är att rusta organisationer så att de kan försvara sig mot tsunami-attacker och samtidigt hålla sin online-verksamhet säker och tillgänglig.

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera