1515

Svenskar satsar på erotiska ljudnoveller: ”Kan bli jättestort”

Företaget Blanche Media vill kapitalisera på den växande sextech-trenden och lanserar en ny ljudtjänst för erotiska noveller i Sverige. Bolaget fyller nu på kassan med sex miljoner kronor före lanseringen.

Lisa Leuhusen och Beatrice von Schwerin är två av Blanche Medias grundare.
Lisa Leuhusen och Beatrice von Schwerin är två av Blanche Medias grundare.Foto:Press och TT.

I oktober i år lanserar Blanche Media en ny underhållningstjänst riktad mot kvinnor, med målet att presentera sex på ett sätt som inte går att hitta inom porren. 

”Med Blanchestories vill vi bidra med sunda värderingar där sex och romantik är något positivt och fint samt ge människor en möjlighet att ta del av sex som det faktiskt bör se ut – en mix av längtan, frigörelse och samtycke”, säger Beatrice von Schwerin, vd på Blanche Media.

Sextech-industrin, som Blanchestories verkar inom, omfattar produkter och tjänster inriktade på kvinnors hälsa och välbefinnande snarare än bara sexuell tillfredsställelse. Den beräknas vara värd 300 miljarder kronor globalt. Om fem år väntas värdet uppgå till 500 miljarder kronor – och sannolikt mer än så. Analysföretaget Statistics står för den kanske mest optimistiska prognosen: att branschen kan nå en omsättning på 1 200 miljarder kronor år 2026. 

Läs mer: Riskkapitalet missar sextech-revolutionen

En liknande tjänst som Blanchestories finns på den amerikanska marknaden med namnet Dispea. Forbes har rapporterat att det företaget växt sin prenumerationsbas med 84 procent under våren. 

”Den skandinaviska marknaden har saknat en underhållningstjänst likt vår och det, tillsammans med de framgångar som Dispea har rönt i USA, visar att behovet finns”, säger Beatrice von Schwerin.

Under en första omgång kommer bara en begränsad skara konsumenter bjudas in till att prenumerera. Först efter ett par månader kommer tjänsten att öppnas upp för alla.

Företaget Blanche Media, som ligger bakom tjänsten, tar in sex miljoner kronor i kapital för marknadsföring och för att bygga ett bibliotek med noveller fram till dess. Pengarna kommer ifrån riskkapitalbolag och privata investerare där advokaten Helene Hillerström Miksche är det enda namnet som offentliggjorts. Nyemissionen har ännu inte registrerats hos Bolagsverket.

”Vi fyller ett hål i marknaden. Det finns väldigt lite innehåll av den här typen. Jag tror på köpet. Jag tror att det kan bli jättestort. Det här är en eftersatt marknad i hela världen. Det borde inte kunna gå fel, bara man gör rätt”, säger Helene Hillerström Miksche.

Förutom Beatrice von Schwerin står även Catja Löfgren och Lisa Leuhusen bakom företaget som medgrundare. 

Vilka som skriver och läser in novellerna vill företaget ännu inte gå ut med. Det ska offentliggöras närmare lanseringen, men de uppger att ett par stora namn kommer vara inblandade.


Innehåll från inRiverAnnons

inriver: ”Att ha koll på sin produktdata online är avgörande för att lyckas med sin försäljning idag”

Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.
Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.

Utvecklingen av e-handeln går fortare än vad tillverkarna hinner med och den digitala försäljningen behöver tas på större allvar. Det menar inriver, som hjälper företag att hantera, förädla och hålla reda på all den produktdata som syns hos återförsäljare och på marknadsplatser över hela världen. Nu presenterar de resultaten av en omfattande undersökning om konsumentbeteenden på nätet.

– Upp till 70% av konsumenterna överger produkter på grund av dålig eller felaktig information hos återförsäljaren. Det är enorm utmaning för dagens tillverkare, säger Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.

De senaste åren har e-handeln exploderat och de digitala hyllorna hos återförsäljare på nätet är översvämmade av produkter. Det medför vissa problem; som konsument kan det vara svårt att navigera och hitta det man vill ha och som varumärke är det i sin tur svårt att ta plats och synas. 

– På till exempel Amazon vet vi att så gott som all försäljning sker på den första söksidan, där bara en liten bråkdel av hela sökresultatet visas, säger Joakim Gavelin.

Hur högt upp man hamnar i sökresultatet beror på flera faktorer. Det är delvis en fråga om följsamhet mot de riktlinjer som finns kring kvalitet på innehållet, men saker som lagerstatus, trasiga länkar eller felaktiga produkttexter påverkar också utfallet. Utmaningen för tillverkare ligger i att hålla koll på all den produktdata som ligger hos – ibland tusentals – återförsäljare världen över.

En teknologi som bevakar produktdatan – hela tiden

inrivers erbjudande omfattar hela kedjan: från att samla, förädla och syndikera produktdatan till alla kanaler via ett PIM-system, till att hålla ett vakande öga på datan när den väl är publicerad. Ändrade algoritmer, bilder och texter som blandas ihop, sabotage och slarv – det finns många anledningar till att datan blir felaktig eller i värsta fall försvinner online.

– Vi har byggt en teknologi som bevakar handelsplatser och ser till så att produkter är synliga och att produktinnehållet är i fas – hela tiden. Att innehållet syndikeras och hamnar rätt den första dagen är inte en garanti för att det fortsätter att ligga där och som det ska. Därför behöver man fortsätta att övervaka sin produktdata om och om igen, menar Joakim Gavelin.

Felaktigt produktinnehåll vanligare än man tror

Förekomsten av felaktig produktdata är vanligare än man tror; enligt inriver’s erfarenhet har mer än var femte produkt fel produktinnehåll online. Samtidigt är en lika stor andel av varorna inte i lager. Det är siffror som skapar missnöje och frustration hos konsumenten och det som sker är att de väljer ett annat varumärke.

Joakim Gavelins främsta råd är att ta den digitala hyllan med produkter på minst lika stort allvar som den som finns i en fysisk affär. 

– Den digitala hyllan exponeras för miljontals människor i hela världen och synlighet, tillgänglighet ett korrekt produktinnehåll där är helt avgörande för att vara framgångsrik. De här sajterna lever, förändras och skapar nya utmaningar varje dag – då gäller det att vara närvarande där i realtid, för att se vad som fungerar och inte runt dina produkter för att kunna justera innan försäljningen går till nån annan.

Här kan du ta del av Inrivers undersökning i sin helhet. 

 

 

Mer från inRiver

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med inRiver och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?