1515

Svenska sextech-appen har laddats ned i 20 länder

Nära 50 procent av svenska kvinnor upplever att det är tabu att konsumera erotik. Den trenden vill ljudappen Ohcleo bryta och tar in 10 miljoner kronor för att fortsätta utveckla tjänsten.

Celine Fierro och Anders Lövbrand är grundare av erotikappen Ohcleo.
Celine Fierro och Anders Lövbrand är grundare av erotikappen Ohcleo.Foto:Kate Gabor
Celine Fierro och Anders Lövbrand är grundare av erotikappen Ohcleo.
Celine Fierro och Anders Lövbrand är grundare av erotikappen Ohcleo.Foto:Kate Gabor

Den nyligen lanserade erotikappen Ohcleo, som Di Digital skrev om i januari, har hittills laddats ner i 20 länder. Hur många nedladdningar det handlar om är medgrundaren och vd:n Celine Fierro förtegen om, men det är tusentals säger hon.

Hon startade Ohcleo i mitten av 2020 tillsammans med serientreprenören Anders Lövbrand, som hon träffade när de var kollegor på marknadsföringstjänsten Swadd. 

Nu tar bolaget in en investering på 10 miljoner kronor, varav merparten kommer från två icke namngivna investerare. Ohcleo har tidigare tagit in 2 miljoner kronor i en såddinvestering från personer i grundarnas nätverk, som även är med i den nya rundan.

”De två nya investerarna har en stark amerikansk koppling och det ligger i linje med vår strategi att utmana internationellt redan från start”, säger Celine Fierro.

Med pengarna ska Ohcleo vidareutveckla produkten och växa organiskt. Tanken är att bygga varumärket på lång sikt och Celine Fierro tror inte på några breda marknadsföringskampanjer i det här skedet.

”Titta på Spotify, som inte gjorde några stora kampanjer i starten utan växte med användarna. Vi är ödmjuka inför att det tar tid och att vi jobbar med ganska outforskad mark”, säger hon.

Appen har gått som bäst i USA och även Danmark, där Ohcleo har uppmärksammats i media. På den amerikanska marknaden finns Dipsea, som är en stor spelare i nischen som kallas ”audio erotica” och har tagit in 45 miljoner kronor i riskkapital. 

Fyra av totalt sex personer i teamet som står bakom den erotiska ljudappen Ohcleo (från vänster): Sarah Robbins, kreativ chef, Anders Lövbrand, medgrundare, Celine Fierro, medgrundare och vd och Maja Sverin, grafisk designer.
Fyra av totalt sex personer i teamet som står bakom den erotiska ljudappen Ohcleo (från vänster): Sarah Robbins, kreativ chef, Anders Lövbrand, medgrundare, Celine Fierro, medgrundare och vd och Maja Sverin, grafisk designer.

Under mars månad i år gjordes en Sifo Kantar-undersökning kring utbudet av erotik, som Ohcleo står bakom. Av de 1 000 kvinnor som tillfrågades uppgav 47 procent att det är tabubelagt att konsumera erotik. 

Knappt 1 av 5 kvinnor svarade att det heller inte finns ett utbud av erotik som tilltalar dem. 

”Det finns ett stort tomrum på marknaden. Den sortens pornografi som länge dominerat industrin riktas i stor utsträckning till män och det är bevisligen, och förståeligt, inget som tilltalar alla. Vi hoppas kunna utgöra en del av ett mer hälsosamt och holistiskt innehåll på marknaden”, säger Ohcleos medgrundare Anders Lövbrand.

Celine Fierro lägger också till att Ohcleo vill vara inkluderande även för män och att många par konsumerar erotik tillsammans.

”Det finns inget som säger att inte män också kan lyssna på vårt innehåll. Vi som står bakom Ohcleo är både män och kvinnor som tror att enda vägen till en bättre marknad framåt är att utveckla den tillsammans. Vi upplever att kvinnor njuter och att män lär sig av vårt innehåll”, säger hon.

I Sverige har tre ljudappar med erotik för kvinnor lanserats de senaste månaderna. Förutom Ohcleo är det dels Blanchestories och dels AVA Stories, som Di Digital rapporterade om i förra veckan. De har lite olika inriktningar och innehållet i Ohcleo är på enbart på engelska, medan de andra två har innehåll på svenska.

”Vi är inne i en spännande testfas. Det finns ett stort intresse och plats för olika aktörer som hittar sin nisch med användarna. Vi vill alla avstigmatisera kvinnors njutning och det ger bränsle till branschen att vi är flera och kan dra varandra”, säger Celine Fierro.

Läs också: Sextech-appen för kvinnor lanserar med Silvana Imam


Innehåll från CBC Investment GroupAnnons

Private Equity-bolaget som hjälper små entreprenörer att växa internationellt

Niklas Palmlöf, vd och grundare, CBC Investment Group
Niklas Palmlöf, vd och grundare, CBC Investment Group

CBC Investment Group har de senaste åren haft många framgångsrika investeringar som noterats för handel på Stockholmsbörsen, och fler är planerade. Men även om drömmen om att bli ett börsbolag växer hos många entreprenörer börjar relationen med CBC långt före dess. Flertalet entreprenörer kommer till CBC när ambitionen att växa behöver kapital och rådgivning. 

– För små talangfyllda företag med stor tillväxtpotential är kapital och kompetens många gånger avgörande för att ta nästa steg i utvecklingen. Här fyller vi en viktig roll på private equity-marknaden, säger Niklas Palmlöf, vd och grundare, CBC Investment Group.

Private equity-bolaget CBC Investment Group startade 2009 mitt under den pågående finanskrisen. Bankerna gick på knäna, nystartade små och medelstora företag fick plötsligt se sina krediter och kreditlöften förvandlas till krav på snabb återbetalning. Seriösa och talangfulla entreprenörer riskerade att kassera sina värdefulla idéer helt i onödan. För att möta behovet av stöd och kapital till entreprenörer startade Niklas Palmlöf CBC Investment Group.

– Det finns inget mer tillfredställande än att se entreprenörer växa, och då tänker jag både på deras företag och de som personer. Att följa en affärsidé med potential att växa till något enormt värdeskapande ger alla som är med på resan en rejäl kick. Nya företag startas hela tiden, vårt jobb är att välja ut de som vi tror kan växa stort och konkurrera på en internationell nivå.

Växa tillsammans med entreprenörer

CBC:s affärsidé är att växa tillsammans med entreprenörer som behöver kapital och strukturell kompetens. Innan beslut om en ny investering kan tas genomgår entreprenören en rigorös urvalsprocess som bland annat omfattar att granska affärsidé, ledning, marknad och potential. Inget lämnas åt slumpen.

– Även om urvalsprocessen är omfattande tar vi ibland beslut snabbt. Det är när vi märker att allt linjerar, från entreprenörens och ledningens kompetens och drivkraft till potentialen att växa affären och att marknadsutsikterna ser mycket goda ut. Våra investeringar ska väsentligt överstiga traditionella placeringars värdeutveckling under placeringstiden.

CBC har varit med att skapa hållbara värden i miljardklassen om man ser till börsvärdet av investeringarna. Hittills har flera investeringar introducerats för handel på börsen, de senaste är Pharmiva och Duearity och till hösten planerar ytterligare ett bolag att introduceras.

– Vi söker entreprenörer som vill växa mycket och har världsambitioner, som har en idé, teknologi eller ett patent med global potential. Alltså inte bara de som inte vill skapa en bra affär. Att börsintroduceras måste inte vara målet med resan, även om det ofta blir så, det viktigaste är att kunna realisera unika affärsidéer i stor skala vilket också kan leda till någon form av exit. 

Linjera med FN:s globala mål

Det är långt från alla företag som CBC tittar på, första filtret är att affären ska linjera med FN:s globala mål för en hållbar framtid och att verksamheten ska skapa värden som gynnar människan.

– Vi har även medfinansiärer eller medinvesterare i flera bolag, det kan vara Europeiska investeringsbanken, Almi Invest, olika affärsänglar eller nordiska venture capital-bolag. Vi har även skapat en exklusiv möjlighet för privata investerare att placera med oss, investeringar som annars är förbehållet VC bolag, stora riskkapitalbolag och andra större private equity-aktörer.

– Vi identifierar och investerar med egna medel i onoterade nordiska företag som befinner sig i en tydlig tillväxtfas. När vi sedan har skaffat oss en djupare insikt om företagets potential erbjuder vi även ett exklusivt nätverk möjligheten att bli delägare i samma företag. Detta är värdeskapande möjligheter för både entreprenören och CBC. Vi söker aktivt nya entreprenörer att hjälpa på deras tillväxtresa, säger Niklas Palmlöf, vd och grundare, CBC Investment Group. 

Entreprenörer som söker kapital för att växa

CBC söker främst unga, entreprenörsdrivna och innovativa företag med global inriktning som primärt är baserade i Norden och som har en affärsmodell som tydligt inbegriper ny teknik eller nya tjänstekoncept för maximerad konkurrenskraft. CBC investerar bland annat i unika, högteknologiska företag verksamma inom Cleantech, Fintech, Edtech, datasäkerhet, VAR/AR, Digital Health, Life Science med mera. CBC har dessutom en solid medlemsbas som ständigt söker nya investeringsmöjligheter. 

Kontakta CBC om ni har en bra idé och behöver kapital för att växa 

Läs mer om CBC Investment Group här 

Mer från CBC Investment Group

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CBC Investment Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?