1515

Svenska bankleverantören slår till med nytt utländskt förvärv

Den svenska bankleverantören Tink, som värderas till ungefär 7 miljarder kronor, köper upp sin tyska konkurrent Fintec Systems.

Tinks vd och grundare Daniel Kjellén.
Tinks vd och grundare Daniel Kjellén.Foto:Emma-Sofia Olsson (Di).

Tink grundades 2012 av Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg. Bolaget har gått från att ursprungligen vara en renodlad privatekonomiapp till att leverera teknik till banker och andra finansiella aktörer. I dagsläget har Tink 3 400 uppkopplade banker i sitt nätverk, som gör att aktörer kan dela data från 250 miljoner konsumenter med varandra, och över 300 företag på kundlistan. 

Nu förvärvar Tink det tyska bolaget Fintec Systems, som är specialiserade inom dataanalys och grundades 2014. Bolaget sysselsätter i dagsläget 67 personer på fyra kontor och är verksamt i Österrike och Schweiz utöver Tyskland. Deras plattform är uppkopplad till över 99 procent av bankerna i regionen och bland deras 150 kunder finns spanska storbanken Santander och den tyska nätbanken N26.

De finansiella villkoren i affären har inte offentliggjorts, men totalt hade Fintec Systems tagit in runt 45 miljoner kronor i riskkapital sedan starten. Tink finansierar köpet genom det externa kapital om drygt 1,5 miljarder kronor som togs in i fjol, genom två större nyemissioner.

I fjol förvärvade Tink, som värderas till ungefär 7 miljarder kronor, sin svenska branschkollega Instantor och spanska Eurobits. På ägarlistan finns en rad internationella riskkapitalbolag samt betaljätten Paypal och svenska aktörer som Creades CRED A -1,06% Dagens utveckling , Nordea NDA SE -0,61% Dagens utveckling och SEB SEB A -1,09% Dagens utveckling .

I korthet tillhandahåller Tink två olika tjänster åt sina bankkunder. Det handlar dels om att bygga den infrastruktur som krävs för att hämta data från andra håll och genomföra betalningar, dels att utveckla tjänster kring konsumenters utgifter, sparande och lån.

Läs mer: Tink ett av sju bolag som nosar på enhörningsstatus


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?