Hoppa till innehållet

Annons

Svensk förrådsutmanare siktar på Europa

Förrådsutmanaren Vinden fyller på kassan med 30 miljoner från bland annat investerare som VNV Global. Pengarna ska användas till bolagets expansion i Europa.

”Det är att växa som är ledordet”, säger Sebastian Wiberg, vd och grundare av Vinden. 

Återförsäljning och donering av saker är även tjänster som Vinden har i sin app.
Återförsäljning och donering av saker är även tjänster som Vinden har i sin app.

Idén bakom Vinden bygger på upphämtning och förvaring av saker genom bolagets plattform. Sebastian Wiberg menar på att de flesta privatpersoner och företag lider brist på förrådsyta. Utöver det har många även dålig koll på vad de egentligen förvarar i sina förråd. 

Appen har därför funktioner där kunden kan övervaka transporter av saker och kontrollera det som förvaras i de förråd de betalar för. Återförsäljning och donering av saker är även tjänster som Vinden har i sin app.

Förvaringsbolaget tar nu in 30 miljoner. Pengarna ska gå till fortsatt expansion och till att stärka positionen på befintliga marknader.

Bland annat ska bolaget växla upp marknadsföringen och vidareutveckla plattformen. 

”Vi har arbetat på plattformen de senaste åren och på att bygga ett team med rätt kompetenser. Nu handlar det om att expandera till nya marknader i Europa, det är att växa som är ledordet”, säger Sebastian Wiberg.

Finansieringsrundan leddes av investeringsbolaget Proptech Farm, SF Ventures och Voi-investeraren VNV Global VNV -2,05% Dagens utveckling

Proptech Farm och SF Ventures är två nya investerare med förankring i fastighetsbranschen som Sebastian Wiberg, vd för Vinden, ser fram emot att stärka relationen med.

”Det är bolag som kommer kunna hjälpa Vinden att komma in på fastighetsbranschen. Deras kunskap, nätverk och erfarenheter är något som vi värdesätter väldigt högt”, säger Sebastian Wiberg.

Sebastian Wiberg, vd och grundare för Vinden.
Sebastian Wiberg, vd och grundare för Vinden.Foto:FREDRIK GOERAS

 

Vinden finns i dag i fler städer i Sverige och Norge, med nyemissionen blickar de mot etablering i en europeisk storstad men kan i nuläget inte ge detaljer om vilken.

Pengarna kommer även användas till att etablera tjänsten vidare mot företag och fastighetsbranschen.

”Vi kommer fortsätta stärka teamet och få in fler personer till vinden som ska hjälpa oss expandera mot privata kunder, företag och fastighetsbranschen.”

Med ett större fokus på fastighetsbranschen hoppas Sebastian Wiberg jobba vidare mot vad han beskriver som vindens vision – att bygga framtidens städer. 

”I längden så vill vi påverka hur stadsbilden ser ut, vi vill skapa städer för människor och inte saker, det är vår långsiktiga vision som vi strävar mot.”

Sebastian Wiberg vill inte gå in på några vidare detaljer om siffrorna för 2021 men menar på att resultaten har varit i enlighet med prognosen. Under 2020 lyckades bolaget nästan öka sin omsättning fyrfaldigt. 

Läs mer: Förvaringsbolaget efter toppåret – vill utmana stora aktörer

Läs mer: Zlatan-backade förrådet tredubblar intäkterna

Innehåll från NutanixAnnons

Ökade molnkostnader en växande IT-utmaning, enligt ny undersökning från Nutanix

Datahanteringen blir mer komplex när molninstallationer diversifieras. I samband med detta har kostnadskontroll i molnet vuxit till en av de största utmaningarna för företag och organisationer.

Nutanix, en ledande aktör inom styrning av datacenter och hybrida moln, genomför årligen undersökningen Enterprise Cloud Index (ECI), som mäter företagens utveckling inom molnanvändning. Årets undersökning visar att en klar majoritet, 85 % av de tillfrågade, tycker att kostnadskontroll i molnet är en av de största utmaningarna för IT-avdelningen. En tredjedel (34 procent) svarade att det är en ”betydande” utmaning. Nästan hälften av de tillfrågade (46 procent) avser att flytta vissa applikationer till lokala datacenter under det kommande året.

– Organisationer brottas med den nuvarande hanteringen av applikationer- och databaser, där data finns i såväl edge-lösningar i olika moln och i datacenter.  Årets undersökning visar samma sak som vi hör från kunderna; att det finns ett behov på marknaden av en modell som hjälper till att bygga, driva, använda och styra ett hybridmultimoln med stöd för alla typer av applikationer, säger Mats Ericson, regionchef för Sverige, Danmark och Island på Nutanix. 

Under de senaste fem åren som ECI har genomförts har respondenternas attityd drastiskt gått mot användning av multipla IT-miljöer. 2018 svarade över hälften av de tillfrågade att de föreställde sig att de en dag uteslutande skulle köra alla workloads i antingen ett privat- eller offentligt moln. I stället för att arbeta för att konsolidera sig på en viss infrastruktur eller IT-driftsmodell, vilket verkade önskvärt 2018, ser de flesta företag nu nödvändigheten och fördelarna med att köra workloads i en kombination av offentliga moln, i datacentret och via edge computing.

Målet för organisationerna är nu att göra denna hybrida driftsmodell mer effektiv. Den växande mångfalden av molninstallationer skapar en enorm komplexitet i hanteringen av data i olika moln. Smarta verktyg som gör det möjligt för organisationer att tillhandahålla, flytta, hantera, övervaka och säkra applikationer och data från en enda konsol och på ett enhetligt sätt blir allt viktigare för IT. Nästan alla respondenter i undersökningen säger att de skulle ha nytta av att ha ett enda, enhetligt sätt för att hantera applikationer och data i olika IT-miljöer.   

Andra viktiga slutsatser från årets rapport är bland annat följande: 

De flesta organisationer använder mer än en typ av IT-infrastruktur, och nästan alla är överens om att det idealiska vore att ha en plattform som kan hantera alla på ett konsekvent sätt.

Data styr företagens infrastrukturbeslut med datasäkerhet, skydd och återställning som de viktigaste drivkrafterna.

Hållbarhet är nu en IT-prioritet. Nästan alla (92 procent) respondenter håller med om att hållbarhet är viktigare för deras organisation än för ett år sedan. 

Om du vill veta mer om rapporten och resultaten kan du ladda ner hela Nutanix Enterprise Cloud Index här.

 

 

 

 

Mer från Nutanix

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nutanix och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera