1515

Svensk e-sportplattform köper gaming-centret Inferno Online

Svenska e-sportplattformen Esportal köper gaming-centret Inferno Online i Stockholm.

”Vi bygger ett ekosystem för e-sport”, säger Esportals huvudägare Peter Liljestrand.

Inferno Online i Skanstull.
Inferno Online i Skanstull.

Inferno Online har totalt 550 gamingplatser på två anläggningar i Stockholm, där lokalen vid Odenplan omfattar 2 200 kvadratmeter och har en särställning som världens största gaming-center. Koncernen omsätter nära 30 miljoner och gjorde en rörelsevinst på närmare 2 Mkr i fjol.

Parterna vill inte avslöja köpeskillingen. Anton Budak fortsätter som vd för Inferno Online medan hans kompanjon Samuel Agirman valt att satsa på egen verksamhet.

Läs mer: MTG lanserar investeringsfond för online-spel

”De får bra betalt, säger Peter Liljestrand på väg i en turnébuss med delar av Esportals ledning till Dreamhack Winter i Jönköping.

Han är övertygad om att investeringen snabbt går att räkna hem.

Hur kommer det att märkas att ni är nya ägare?

”Det kommer framför allt bli väldigt mycket fler sändningar från Inferno med start efter årsskiftet. Dels siktar vi på daglig streaming därifrån och att vi kommer att stå som värd för turneringar och ha studiosändningar.”

Diskussionerna med Inferno Onlines radarpar Anton Budak och Samuel Agirman har pågått sedan slutet av våren. Avtalet skrevs under på torsdagen.

Läs mer: Dreamhack intar Globen – CS-spelare gör upp om miljonpris

”Känslan nu är helt suverän. Det går inte att kopiera saker som Inferno. Vi tror på den fysiska platsen även i digitala sammanhang och det här är unikt för gaming, som Old Trafford för fotbollen eller Maple Leaf Gardens för hockey”, säger Peter Liljestrand.

För säljarna har det dock varit ett ganska svårt beslut att fatta.

”Vi har drivit det här som ett familjeföretag i 14–15 år och det är klart att det känns lite sorgligt. Samtidigt är det jättekul att kliva upp som vd. Men visst är det en omställning i livet. Vi vill inte prata om pengar. Vi är nöjda”, säger Anton Budak.

Enligt Peter Liljestrand är köpet av Inferno Online bara början.

”Det kommer många fler saker framöver, det är ett ekosystem vi bygger”, säger han.

Bakom Esportal står förutom Peter Liljestrand, e-sportprofilen Daniel ”Pani” Aicardi, Rickard Wilton, tidigare vd för Insplanet, Erik Lindblom, grundare av Mind samt Taina Malén marknadschef på Star Stable.

Bolaget har tidigare tagit in 15 miljoner kronor och utvecklat en plattform som matchar spelare med samma skicklighetsnivå, förhindra fusk och som kan användas för turneringar.


Innehåll från inRiverAnnons

inriver: ”Att ha koll på sin produktdata online är avgörande för att lyckas med sin försäljning idag”

Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.
Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.

Utvecklingen av e-handeln går fortare än vad tillverkarna hinner med och den digitala försäljningen behöver tas på större allvar. Det menar inriver, som hjälper företag att hantera, förädla och hålla reda på all den produktdata som syns hos återförsäljare och på marknadsplatser över hela världen. Nu presenterar de resultaten av en omfattande undersökning om konsumentbeteenden på nätet.

– Upp till 70% av konsumenterna överger produkter på grund av dålig eller felaktig information hos återförsäljaren. Det är enorm utmaning för dagens tillverkare, säger Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.

De senaste åren har e-handeln exploderat och de digitala hyllorna hos återförsäljare på nätet är översvämmade av produkter. Det medför vissa problem; som konsument kan det vara svårt att navigera och hitta det man vill ha och som varumärke är det i sin tur svårt att ta plats och synas. 

– På till exempel Amazon vet vi att så gott som all försäljning sker på den första söksidan, där bara en liten bråkdel av hela sökresultatet visas, säger Joakim Gavelin.

Hur högt upp man hamnar i sökresultatet beror på flera faktorer. Det är delvis en fråga om följsamhet mot de riktlinjer som finns kring kvalitet på innehållet, men saker som lagerstatus, trasiga länkar eller felaktiga produkttexter påverkar också utfallet. Utmaningen för tillverkare ligger i att hålla koll på all den produktdata som ligger hos – ibland tusentals – återförsäljare världen över.

En teknologi som bevakar produktdatan – hela tiden

inrivers erbjudande omfattar hela kedjan: från att samla, förädla och syndikera produktdatan till alla kanaler via ett PIM-system, till att hålla ett vakande öga på datan när den väl är publicerad. Ändrade algoritmer, bilder och texter som blandas ihop, sabotage och slarv – det finns många anledningar till att datan blir felaktig eller i värsta fall försvinner online.

– Vi har byggt en teknologi som bevakar handelsplatser och ser till så att produkter är synliga och att produktinnehållet är i fas – hela tiden. Att innehållet syndikeras och hamnar rätt den första dagen är inte en garanti för att det fortsätter att ligga där och som det ska. Därför behöver man fortsätta att övervaka sin produktdata om och om igen, menar Joakim Gavelin.

Felaktigt produktinnehåll vanligare än man tror

Förekomsten av felaktig produktdata är vanligare än man tror; enligt inriver’s erfarenhet har mer än var femte produkt fel produktinnehåll online. Samtidigt är en lika stor andel av varorna inte i lager. Det är siffror som skapar missnöje och frustration hos konsumenten och det som sker är att de väljer ett annat varumärke.

Joakim Gavelins främsta råd är att ta den digitala hyllan med produkter på minst lika stort allvar som den som finns i en fysisk affär. 

– Den digitala hyllan exponeras för miljontals människor i hela världen och synlighet, tillgänglighet ett korrekt produktinnehåll där är helt avgörande för att vara framgångsrik. De här sajterna lever, förändras och skapar nya utmaningar varje dag – då gäller det att vara närvarande där i realtid, för att se vad som fungerar och inte runt dina produkter för att kunna justera innan försäljningen går till nån annan.

Här kan du ta del av Inrivers undersökning i sin helhet. 

 

 

Mer från inRiver

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med inRiver och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?