1515
Annons

Succéappen som hotar Facebooks listplacering

När yngre konsumenter går över till nya sociala nätverksupplevelser tappar andra tjänster sin dragningskraft. Nu går den nya succén Bereal om Facebook i App Stores topplistor. Det rapporterar Techcrunch. 

Grundaren av Facebook och Metas vd, Mark Zuckerberg (höger)
Grundaren av Facebook och Metas vd, Mark Zuckerberg (höger)
Foto:Alex Brandon

I flera år har Facebook kämpat för att behålla sin höga postion på amerikanska App Store. Förra året föll appen ur iphones ”topp 10 bästa gratisappar” endast sju gånger, men i år har siffran redan gått upp till 97, skriver Techchrunch som hämtat uppgifterna från Sensor Tower.

Enligt samma data ska Facebooks sämsta månad varit i april då appen sjönk till plats 44 i App Stores egen topp 10 lista. Det vill säga den tidpunkt som det nya sociala mediet Bereal bröt sig in på topp 5. 

Bereal grundades 2020 av fransmännen Kevin Perreau och Alexis Barreyat och har sedan dess samlat på sig runt 8 miljoner aktiva användare per dag. I maj var företaget värderat till 600 miljoner dollar, motsvarande 6,3 miljarder kronor, enligt The Information.

Tjänsten går ut på att användarna vid ett gemensamt klockslag får en uppmaning att ta en bild på sig själv och sin omgivning. Syftet är att ge följarna en ofiltrerad inblick i användarens vardag. Appen beskrivs som en motreaktion till andra sociala medier som tenderar att istället försköna människors liv.

I vilken utsträckning trenden berör Facebook är mindre tydlig men Meta ska ha varit medvetna om sina problem med att locka yngre målgrupper redan innan tecknen återspeglats i topplistorna, skriver Techcrunch. 

 

 

 

 

 

Innehåll från DeelAnnons

Svenska bolag anställer fler utomlands

Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.
Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Sverige är ett av de europeiska länder vars företag snabbast ökar sin anställningstakt utomlands. Det visar Global Hiring Report från Deel - ett bolag som möjliggör för företag att anställa vem som helst, var som helst.

– Vi märker en stor efterfrågan på våra tjänster, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Genom att använda data från över 100 000 kontrakt i 150 länder, och över 500 000 lönedatapunkter från Deel och tredjepartskällor, visar Deel vilka länder som anställer globalt, vem som anställs för vilka roller, och hur detta fenomen påverkar globala betalningar och löner. 

Trenderna granskades över sex månader, från januari till juni 2022. 

– Att Deel haft en rekordsnabb tillväxt ligger i linjer med flera större trender, som viljan till distansarbete i samband med pandemin, global brist på talang och en kulturförändring i vad en arbetsplats kan vara. Både arbetstagare och arbetsgivare tjänar på att gränserna suddas ut menar vi, säger Daniel Eisenberg, som själv leder Deels expansion i Norden på distans från Kenya. 

Deel hjälper i dagsläget över 50 svenska bolag att anställa och leda globala team. Sverige, som har en stark startup-sektor, har ett stort behov av att fylla positioner och hitta talang för att möjliggöra sina tillväxtresor. Svenska företag är, tillsammans med estländska och schweiziska, de företag i Europa som har snabbast växande anställningstakt utomlands, enligt Deels undersökning. 

– Svenska startups har problem med att anställa i den takt de växer i. I förlängningen hotar det Sveriges tillväxt, säger Daniel Eisenberg. 

– Genom att lämna över allt komplicerat pappersarbete och lokal arbetsrätt till oss kan bolagen fokusera på sin tillväxt och lyfta blicken från en svensk arbetsmarknad där det kan vara tufft att hitta rätt kompetenser. En duktig programmerare är en duktig programmerare, oavsett om hen sitter i Djakarta, Vasastan eller i Silicon Valley.

Letar i andra europeiska länder

Svenska företag vänder främst blickarna mot andra europeiska länder när de letar arbetskraft utomlands. Storbritannien, Polen, USA och Tyskland är populära arbetsmarknader bland svenska arbetsgivare, visar rapporten.  

– Hittar du en kandidat i Tyskland idag kan personen få lön via vår plattform redan i morgon. Vi har koll på de lokala lagarna. Om det till exempel sker en lagändring i Österrike en dag så uppdaterar vi dagen efter. Det måste gå fort, avslutar Eisenberg.

Utländska bolag vänder också blickarna mot Sverige när det är dags att anställa. De vanligaste rollerna företag från andra länder hittar i Sverige är dataanalytiker, mjukvaruutvecklare, designer, produktchef och affärsutvecklare. 

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Efter kapitalbrist – cykelbudet går i konkurs: ”Dyrt att driva”

Vembla har under en tid lidit av akut kapitalbrist och tvingades redan i augusti genomföra kraftiga nedskärningar. Nu har grundarna försatt bolaget i konkurs.

”Det har inte gått att att få de pengar som behövs”, säger styrelseordföranden Magnus Johansson.

Vemblas grundare och vd Sunil Dutt, ett av bolagets cykelbud, samt styrelseordföranden Magnus Johansson.
Vemblas grundare och vd Sunil Dutt, ett av bolagets cykelbud, samt styrelseordföranden Magnus Johansson.Foto:Press.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera