1515

Storytel ökar intäkterna och förlusterna

Ljudboksspecialisten Storytel redovisar ökade intäkter samtidigt som förlusten steg i tredje kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol. Aktien backar. 

Storytels vd Jonas Tellander.
Storytels vd Jonas Tellander.Foto:Oskar Omne

Nettoomsättningen steg till 373,2 miljoner kronor (308,8), en ökning med 21 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet blev -61,1 miljoner kronor (-16,6). Resultatet före skatt var -63,3 miljoner kronor (-24,1). 

Resultatet efter skatt blev -62,1 miljoner kronor (-23,2).

Cirka 40 minuter efter börsens öppning hade aktien backat med 1,7 procent till 106,8 kronor. Följ kursen här

Antalet abonnenter steg till 720 900 (503 900) i tredje kvartalet, en ökning med 43 procent i årstakt. Den genomsnittliga intäkten per användare, Arpu, sjönk till 129 kronor (131). 

Streaming-intäkterna ökade till till 280 miljoner kronor i tredje kvartalet och bolaget är på rätt väg att nå 1 miljard dollar för helåret 2018. Streaming-intäkterna utanför Sverige står nu för 51 procent av de totala streaming-intäkterna. 

Läs mer: Rejält lyft för Bookbeat – intäkterna upp 97 procent 

Bolaget spår streaming-intäkter på 290 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 , vilket är 39 procent högre än motsvarande kvartal i fjol på 209,2 miljoner kronor. Den genomsnittliga intäkten per användare, Arpu, förväntas sjunka till 126 kronor i fjärde kvartalet 2018, jämfört med 131 kronor motsvarande kvartal i fjol. 

"Med 100 000 fler abonnenter än förra kvartalet kan sommaren 2018 bara beskrivas som ett framgångsrikt kvartal för Storytel. Avseende vårt mål att nå 800 000 abonnenter på nyårsafton, ser det nu ut som att vi missar målet knappt och når 780 000 till 790 000 abonnenter. Vårt intäktsmål för streaming på 1 miljard kronor kommer dock att nås, vilket är en fantastisk prestation", kommenterar Storytels vd Jonas Tellander. 

Finwire / Di Digital


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?