1515

Storytel köper danska People's Press

Storytel förvärvar Danmarks fjärde största förlag People's Press för en köpeskilling om 97 miljoner.

Storytels vd och grundare Jonas Tellander.
Storytels vd och grundare Jonas Tellander.

Förra året köpte ljudboktjänsten Storytel det svenska förlaget Nordstedts. Nu köper man Danmarks fjärde största förlag People’s Press för 97 miljoner kronor.

”Det känns roligt, det är ett bra förlag med modern framtoning som dessutom är duktiga på den typen av litteratur som funkar på våra plattformar”, säger Storytels vd Jonas Tellander.

Storytels aktie var vid 10.15-tiden på torsdagsmorgonen upp knappt 9 procent.

People's Press är Danmarks fjärde största förlag

People's Press är Danmarks fjärde största förlag, och omsätter årligen cirka 100 miljoner danska kronor och resultatet före skatt 2016 uppgår till cirka 8,1 miljoner danska kronor.

Förvärvet kommer främst att finansieras genom egna medel och en riktad emission av B-aktier till säljaren av People's Press. I samband med förvärvet har styrelsen beslutat om emission av högst 662 857 B-aktier till en teckningskurs om 57,75 kronor.

Köpet är en del av Storytels strategi att säkra ljudbokrättigheter på en allt mer konkurrensutsatt marknad.

”Nordstedts och People’s Press är båda välskötta bokförlag. Planen är att fortsätta driva verksamheten i sin nuvarande form, med skillnaden att vi får tillgång till de titlar förslagen producerar”, säger Storytels vd Jonas Tellander.

I dag finns Storytels tjänst i sex länder, utöver Norden i Holland och Polen. De internationella marknaderna står i dag för 37,9 procent av bolagets streamingintäkter och sedan 2016 är bolaget lönsamt i både Norge och Danmark.

Läs mer: Storytel lönsamma i Norge och Danmark

Utöver Norstedts köpte Storytel förra året sin danska konkurrent på ljudboksmarknaden, Mofibo. Man har även tidigare förvärvat det svenska förlaget Massolit samt ett holländskt ljudbokföretag.

Kan vi vänta oss fler framtida förvärv?

”Vi har en opportunistisk inställning till uppköp och vill egentligen inte utesluta någonting. För oss är det dock inget självändamål att köpa och äga bokförlag, utan det viktigaste är att få fram berättelser som är bra”, säger Jonas Tellander.


Innehåll från WebbhusetAnnons

Outl1:s nya e-handelslösning har gett effektivare administration, ökad omsättning och bättre användarupplevelse

Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.
Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.

Med hjälp av Webbhuset kunde Outl1, på bara tre månader, byta ut sin gamla e-handelslösning och lansera sin nya. En systemlösning som hjälpt dem att effektivisera digitala processer, få kvalitativ data i realtid och maximera kundnyttan.

– Vi jobbar med Magento som plattform, och strukturen i vår gamla e-handelslösning gjorde att vi inte kunde vara så dynamiska som vi ville vara. Vi märkte också att vår gamla lösning inte kunde hänga med när vi behövde skala upp. Vi började leta efter en ny samarbetspartner för en smartare e-handelslösning kring Magento som kunde vara lika snabbfotad som oss och som kunde följa med oss i vår framtida utvecklingsresa, säger Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1. 

Det som var absolut viktigast för Outl1, när de letade ny leverantör, var att hitta en stabil partner med egen expertis.  

– Vi satte stort värde i att Webbhuset har lång erfarenhet av Magento och bara har inhouse-utvecklare till skillnad från många andra aktörer på marknaden. Webbhusets genuina intresse för helheten i Outl1:s affär och inte endast fokuserat på själva sajten har bidragit såväl till ett effektivt samarbete som en bättre slutprodukt. Erfarenhet av att jobba med större e-handelsbolag med stora trafikvolymer, hög konvertering och stora orderflöden, var såklart en extra trygghet i val av partner när vi bestämt oss för att göra stora investeringar för att få en till en lösning som är verkligt skalbar och framtidssäkrad 

Outl1 erbjuder produkter med hög kvalité till konkurrenskraftiga priser inom framför allt hem,  hushåll, trädgård, sport och fritid via nätet. Företaget har funnits sedan 2014 och har sedan dess etablerat sig som en självklar destination i sin nisch med en stark marknadsposition på den svenska marknaden.

– Vi har haft en fantastisk tillväxtresa under de senaste åren och tillslut blev vår plattform en bromskloss. Med vår nya lösning kan vi koppla ihop flera av våra affärssystem, effektivisera vår administration och hantera mycket större flöden än tidigare. Vi kan exempelvis synka order, lager och frakt i realtid, få kvalitativ data snabbare vilket gör att vi kan vara mer proaktiva än tidigare. Våra kunder möts idag av en mer lättnavigerad, snabbare webbplats med ett lagersaldo som hela tiden är korrekt. Vi har exempelvis kunnat automatisera allt som rör förbokningar för att kunna ge kunden en bättre service.

Att få tillgång till ett system som kan implementera det senaste inom digitalisering och e-handel nu och framöver var ett av de krav som Outl1 hade på sin nya e-handelslösning.  

– Vi har en tät dialog med Webbhuset när det kommer till ny funktionalitet. De är mycket proaktiva och kommer med många innovativa lösningar som fungerar för vår verksamhet. Vi gick live i mars och det har fungerat otroligt smidigt. Vi fick dessutom ihop e-handelslösningen på bara tre månader tack vare att Webbhuset toppade sitt team. Vi har nu ett system som är kraftfullt, dynamiskt, skalbart och framtidssäkrat, avslutar Aram Soltani.

Besök outl1 

 

 

 

Mer från Webbhuset

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Webbhuset och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?