Annons

Stor granskning: Så närmar sig kvinnorna makten inom riskkapitalet

Andelen kvinnliga partners på Sveriges ledande riskkapitalbolag har stått still det senaste året. Men nära hälften av de som är på väg upp i hierarkin är kvinnor, visar Di Digitals genomgång.

Kerstin Cooley, managing partner på Brightly Ventures, Ashley Lundström, partner på EQT Ventures och Jessica Schultz, general partner på Northzone.
Kerstin Cooley, managing partner på Brightly Ventures, Ashley Lundström, partner på EQT Ventures och Jessica Schultz, general partner på Northzone.

Di Digitals granskningar har år efter år visat att kvinnliga entreprenörer får en oproportionerligt låg andel av riskkapitalet som investeras i tech-sektorn. En faktor som troligen spelar in är att de som har mest makt i branschen, riskkapitalbolagens partners, ofta är män.

Knappt 21 procent av partners är kvinnor på de 20 riskkapitalbolagen i Sverige som Di Digital har tittat närmare på. Men för bara några år sedan såg det sämre ut.

I en genomgång i fjol visade Di Digital att den svenska techbranschens mest tongivande riskkapitalbolag, på bara fyra korta år, gått från att knappt ha några kvinnliga partners alls – till att i många fall ha flera stycken. 

Ökningen började 2013 då finlandssvensken Kaj Hed, känd som huvudägare av spelbolaget Rovio, investerade i det lilla riskkapitalbolaget Moor, vilket placerade bolagets vd Kerstin Cooley och medgrundaren Katja Bergman i rampljuset.

Tre år senare blev Jessica Schultz den första kvinnliga partnern i Northzones investerarteam. Northzone är Sveriges mest etablerade riskkapitalbolag inom techsektorn, har tagit in cirka 16 miljarder kronor sina fonder sedan starten 1996 och var bland annat en tidig investerare i både Spotify och Izettle. Samma år, 2016, grundades Backing Minds av Susanne Najafi och Sara Wimmercranz. Bolaget startades med ”ett tresiffrigt miljonbelopp” och målet är att investera i bolag andra lätt missar – gärna med grundare som inte är män bosatta i Stockholms innerstad. 

Marta Sjögren blev partner på Northzone 2018, och därmed riskkapitaljättens andra kvinnliga partner. Under 2019 blev sedan Linda Höglund partner hos Luminar Ventures och Jessica Rameau partner hos Wellstreet Ventures. 

I dagarna har riskkapitaljätten EQT Ventures, som sedan starten 2016 har stängt två fonder på totalt runt 13 miljarder kronor, befordrat Ashley Lundström i Stockholm och Laura Yao i San Francisco till partners.

Annars har det inte hänt så mycket i partnerleden under 2020. Northzone har till och med gått i motsatt riktning i och med beskedet i oktober i år att Marta Sjögren ska lämna. 

Läs mer: Hon är Sveriges mäktigaste kvinnliga riskkapitalist

”General partner är den tyngsta titeln på ett riskkapitalbolag. De är ofta grundare av firman och investerar mest privat kapital i fonderna. Ju mer personlig risk man är med och tar, desto mer makt man har i regel”, säger Kerstin Cooley, som i dag är partner på det relativt nystartade riskkapitalbolaget Brightly Ventures med en halv miljard kronor i första fonden

Brightly Ventures har fyra partners, varav två är kvinnor och två är män. 

Katja Bergman och Kerstin Cooley har tillsammans med Andy Johnston och John Elvesjö startat Brightly Ventures.
Katja Bergman och Kerstin Cooley har tillsammans med Andy Johnston och John Elvesjö startat Brightly Ventures.

”Vi investerar på lika villkor. Jag tycker det är positivt med en jämn könsfördelning, men egentligen är all typ av mångfald och olika referensramar bra. Vi har en finländska, en irländare, en Stockholmare och så jag, med rötterna i Norrland, alla med väldigt olika bakgrund”, säger Kerstin Cooley.

Under dessa fyra partners finns ytterligare två personer i investeringsteamet – varav en är kvinna och den andra en man. Med tiden kan de ta steget upp och bli partner. 

Sett till andra riskkapitalbolag är det tydligt att många kvinnor är på väg uppåt i organisationerna. Det tongivande riskkapitalbolaget Creandum, som även de var tidiga investerare i Spotify och Izettle, har än i dag enbart män i partnerledet - sex stycken. Men bland de investeringsvariga som är direkt under partners är fyra av sju kvinnor. Samma sak gäller flera andra bolag.

Läs också: Bankprofilen Lena Apler: ”Kvinnliga VC-partners kan göra en jätteskillnad”

Bland Di Digitals axplock av Sveriges främsta riskkapitalbolag inom techbranschen framgår att i princip hälften, 29 av 60, av alla investeringsansvariga är kvinnor. Dessa personer jobbar ihop med bolagets partners och har titlar som ”principal”, ”investment manager”, ”associate” och ”analyst” (se faktaruta).

”På EQT har alla investeringsteamet inflytande på investeringarna i fonden. Principals och associates på de flesta fonder är viktiga ’gatekeepers’ och de som träffar många bolag”, förklarar Ashley Lundström, partner på EQT Ventures.

Hur inflytandet fördelas beror förstås på hur teamet är strukturerat på respektive investeringsbolag.

”Svenska fonder är inte lika hierarkiska som till exempel amerikanska”, säger Ashley Lundström.

Hon menar att mångfald i investeringsteamen är särskilt viktigt för att det handlar om så liten mängd data man tar beslut utifrån. 

”Det tas genvägar och görs antaganden. Om det finns mångfald i teamet så kommer genvägarna från andra infallsvinklar och det leder till bättre beslut. Är rummet balanserat så är konversationen mer balanserad”, säger Ashley Lundström.

Läs också: Efter avhoppen – nya makthavare i EQT:s startupfond

20 riskkapitalbolag i Sverige:

Northzone
Partners: en kvinna, sex män
Investeringsansvariga: sex kvinnor, fem män

EQT Ventures
Partners: två kvinnor, fem män
Investeringsansvariga: fyra kvinnor, sex män

Creandum
Partners: sex män
Investeringsansvariga: fyra kvinnor, tre män

Verdanes svenska kontor (norskt riskkapitalbolag)
Partners: fem män
Investeringsansvariga: tre kvinnor, fyra män

Brightly Ventures
Partners: två kvinnor, två män
Investeringsansvariga: en kvinna, en man

Norrsken VC
Partners:
två kvinnor, två män
Investeringsansvariga:
en kvinna, tre män

Alfvén & Didrikson
Partners:
två kvinnor, fyra män
Investeringsansvariga: två kvinnor, en man

Backing Minds
Partners: två kvinnor 

Luminar ventures
Partners: en kvinna, två män
Investeringsansvariga: en man

Wellstreet Ventures
Partners: två kvinnor, fem män
Investeringsansvariga: en kvinna, två män

Eequity
Partners: tre män
Investeringsansvariga: fyra kvinnor

Standout capital
Partners: tre män
Investeringsansvariga: en kvinna, en man

Inventures svenska kontor (finskt riskkapitalbolag)
Partners: en man
Investeringsansvariga: två kvinnor

Blq Invest
Partners: en kvinna, två män

NFT Ventures
Partners: fyra män
Investeringsansvariga: fyra män

Sweet Capital
Partners:
en kvinna, sex män

Spintop Ventures
Partners: tre män

Edge Venture Capital
Partners: en kvinna, två män

Zobito
Partners: sex män

Pale Blue Dot
Partners: en kvinna, två män

Fotnot: I jämförelsen ingår bara riskkapitalbolag som är svenska, eller som har kontor i Sverige. Bland de bolagen som är svenska har vi även räknat partners och investeringansvariga som jobbar i andra länder. Familjeägda bolag som Soläng Invest och Inbox Capital ingår inte då de saknar en partnerstruktur. Samma sak gäller stiftelseägda investerare som Industrifonden. 

Läs mer: Di Digital listar 21 svenska investerarkvinnor

Innehåll från WintAnnons

Egen konsultfirma – hur mycket måste du ta betalt?

Många som driver tjänste- och konsultbolag vet inte ifall deras timpriser kan täcka bolagets löpande utgifter, vilket kan få förödande konsekvenser för deras ekonomi. Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint berättar hur du kan försäkra dig om att du tar rätt timpris för dina tjänster.

Det är vanligare än man kan tro att den som startar upp ett tjänsteföretag väljer att erbjuda ett timpris helt baserat på magkänsla – eller genom att lägga sig på samma nivå som sina konkurrenter. 

– Det man då glömmer bort är att timpriset inte bara är en siffra i en offert, utan någonting som ska se till att du har råd att betala ut din lön och täcka bolagets kostnader varje månad, säger Anders Nilsson, skatte- och redovisningsexpert på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. 

Hur mycket behöver du fakturera varje månad?

Det bästa sättet för att bestämma ditt timpris är enligt Anders att börja bakifrån och ställa dig följande frågor:

1. Hur hög lön vill jag och mina eventuella kollegor kunna ta ut varje månad, före skatt?

2. Vilka fasta kostnader, utöver lönekostnader och arbetsgivaravgifter, har jag i firman? (hyra av kontor, telefonräkning, bokföringskostnader, programvaror, etc.)

– När du har dessa summor klara för dig finns flera kalkylverktyg på nätet som du kan använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera varje månad för att täcka såväl de fasta kostnaderna som din lön och arbetsgivaravgifterna, säger han.

– Ponera att du är ensam i bolaget och vill plocka ut en lön på 40 000 kr före skatt. Dessutom har du fasta kostnader på 15 000 kr i månaden. Då skulle du behöva fakturera för ungefär 76 100 kr/månad för att gå plus minus noll. Men helst vill du såklart gå ytterligare lite plus varje månad för att få ett bra resultat och möjlighet till en utdelning i slutet av året, så vi höjer den siffran till minst 80 000 kr.

Läs också: Företagare – så bör du tänka kring din lön 2023 

Vad blir ditt timpris?

Nu när du vet detta blir nästa steg att avgöra hur många timmar i månaden du kommer kunna ta betalt för. En genomsnittlig arbetsmånad består av 167 timmar, varav ganska många kommer behöva vara odebiterade, då du arbetar med administration, försäljning, reser, går på kundmöten eller på annat sätt lägger ner tid som du inte kan ta betalt för. 

När du räknar ut ditt timpris måste du med andra ord ta höjd för vilken debiteringsgrad du kommer kunna upprätthålla. 

– Man skulle kunna hävda att en sjuttioprocentig debiteringsgrad är ett riktmärke att sträva mot. Det skulle i så fall innebära att du ska försöka ta betalt för ca 117 av dina 167 timmar varje månad, vilket ger dig ett lägsta timpris på ca 685 kr/h (80 000 / 117 ≈ 683,8). För att klara break-even varje månad alltså, påpekar Anders.

Tänk på marginalerna

Nu när du vet allt detta kan du börja kolla vad du har för marginaler att höja ditt timpris ytterligare. 685 kr/h är ditt minimum, men du vill ju kunna gå plus när du har en bra månad så att du har en extra buffert att spela på ifall någon månad skulle gå sämre. Helst vill du alltså höja priset lite till. 

– Det är nu du kan börja snegla på konkurrenterna. Tar de 800, 900 eller till och med 1100 kr/h? Då finns såklart utrymme för dig att höja ditt pris också. Ju högre du har utrymme att gå, desto bättre för dina marginaler, säger Anders. 

Han påpekar också att det finns fler parametrar att ta hänsyn till när det gäller just marginalerna, till exempel att försöka öka debiteringsgraden. Eftersom tid bokstavligt talat är pengar för den som säljer tjänster finns mycket att vinna på att minimera den arbetstid som du inte kan ta betalt för. 

– Ju fler administrationstimmar du kan kapa bort, desto mer tid kan du lägga på att hjälpa dina kunder – vilket innebär extra klirr i kassan för dig. Genom att automatisera din bokföring och ekonomihantering slipper du mycket pappersarbete som du istället kan lägga på det du gör bäst.

Läs mer: så automatiserar Wint din bokföring 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera