Annons

Stockholmsbaserade spelbolaget köper succéspelet Kingdom

Stockholmsbaserade indiespelförläggaren Raw Fury ökade omsättningen med 152 procent i fjol och tar nu nästa steg i bolagsbygget: För en hemlig summa köps succéspelet Kingdom.

”Vi har många idéer på hur IP:et kan utvecklas”, säger vd Jónas Antonsson.

Gordon Van Dyke tar över facklan för utvecklingen av spelserien Kingdom.
Gordon Van Dyke tar över facklan för utvecklingen av spelserien Kingdom.
Thomas van den Berg gjorde supersuccé med sitt indiespel Kingdom som sålt fyra miljoner exemplar. Nu går han vidare till andra spelprojekt i egen regi.
Jónas Antonsson, vd Raw Fury.
Jónas Antonsson, vd Raw Fury
Jónas Antonsson, vd Raw Fury

För mindre än ett år sedan gick Nordisk Film Games in med 49 miljoner kronor i Raw Fury. Delar av pengarna kommer nu till användning när Raw Fury för första gången går från att vara förläggare till att aktivt äga ett IP och utveckla spel under eget flagg.

”Vårt primära fokus är fortfarande att förlägga spel och hjälpa till med utvecklingsarbetet. Om det här är framgångsrikt kan det vara en väg att gå vidare på och något vi kan erbjuda våra andra spelutvecklare”, säger Jónas Antonsson.

Kingdom har varit motorn i Raw Furys snabba tillväxt sedan starten 2015. Det var bolagets första spel som förläggare och har med sina tre delar i serien passerat mer än 4 miljoner sålda exemplar.

Båda parter beskriver affären i rosenrött och att den gjorts upp i totalt samförstånd.  

”Jag kan inte ge några exakta siffror men jag är väldigt nöjd. Pengarna jag får gör att jag slipper oroa mig för ekonomin i mitt nästa projekt”, säger Kingdom-skaparen Thomas van den Berg på telefon från sin studio i Berlin.

Raw Fury grundades så sent som 2015 av islänningen Jónas Antonsson och amerikanen Gordon Van Dyke, som har ett förflutet på Dice och Paradox Interactive. I ägarkretsen finns även Dice-veteranen Karl Magnus Troedsson.

Bolaget har i dag 26 anställda. Som förläggare har det hittills lanserat elva spel. Ytterligare tio finns i pipeline de närmaste tre åren.

Bokslutet är ännu inte offentligt, men enligt Jónas Antonsson omsatte bolaget 53 miljoner kronor i fjol, jämfört med 21 Mkr året före. Vinsten landade på cirka 3 Mkr. 

”Det finns inget som pekar på att vi inte ska kunna dubbla omsättningen och visa vinst i år igen. Det enda som skulle kunna hota det är om vi beslutar oss för fler investeringar för att snabba på tillväxten ytterligare”, säger Jónas Antonsson.

Hans medgrundare Gordon Van Dyke har under de senaste åren arbetat tätt med Thomas van den Berg och bland annat hjälpt till i designarbetet av Kingdom, särskilt i titeln Kingdom: Two Crowns. Han är också den som kommer att hålla i den fortsatta utvecklingen av spelet.

Vad kan ni göra med det? 

”Det här har varit min baby länge, jag har tonvis med idéer. Det finns mycket vi kan göra: nya platser och – tillsammans med spelarna – experimentera med gameplay utan att förstöra spelets kärna. Thomas van den Bergs fingeravtryck kommer att finnas med i någon form även framöver. När intäkterna kommer direkt till oss kan vi bygga mer långsiktigt.” 

Affärer av det här slaget är känslig materia. IP har inte bara ekonomiskt utan också emotionellt värde för utvecklarna. För Kingdoms skapare Thomas van den Berg var det ingen enkel sak att släppa taget.

”Det var svårt att fatta beslutet på sätt och vis, men jag vill göra andra saker vill ha mer tid att utforska nya koncept.”

Vad ska du göra?

”Jag är i en tidig fas i utvecklingen av ett spel där man odlar plantor. Jag experimenterar med en idé som definitivt är något helt annat än Kingdom-serien. Initialt är det tänkt för pc, men eftersom det har meditativa inslag skulle det passa utmärkt även i mobilen eller på surfplatta.”

Innehåll från WintAnnons

Egen konsultfirma – hur mycket måste du ta betalt?

Många som driver tjänste- och konsultbolag vet inte ifall deras timpriser kan täcka bolagets löpande utgifter, vilket kan få förödande konsekvenser för deras ekonomi. Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint berättar hur du kan försäkra dig om att du tar rätt timpris för dina tjänster.

Det är vanligare än man kan tro att den som startar upp ett tjänsteföretag väljer att erbjuda ett timpris helt baserat på magkänsla – eller genom att lägga sig på samma nivå som sina konkurrenter. 

– Det man då glömmer bort är att timpriset inte bara är en siffra i en offert, utan någonting som ska se till att du har råd att betala ut din lön och täcka bolagets kostnader varje månad, säger Anders Nilsson, skatte- och redovisningsexpert på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. 

Hur mycket behöver du fakturera varje månad?

Det bästa sättet för att bestämma ditt timpris är enligt Anders att börja bakifrån och ställa dig följande frågor:

1. Hur hög lön vill jag och mina eventuella kollegor kunna ta ut varje månad, före skatt?

2. Vilka fasta kostnader, utöver lönekostnader och arbetsgivaravgifter, har jag i firman? (hyra av kontor, telefonräkning, bokföringskostnader, programvaror, etc.)

– När du har dessa summor klara för dig finns flera kalkylverktyg på nätet som du kan använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera varje månad för att täcka såväl de fasta kostnaderna som din lön och arbetsgivaravgifterna, säger han.

– Ponera att du är ensam i bolaget och vill plocka ut en lön på 40 000 kr före skatt. Dessutom har du fasta kostnader på 15 000 kr i månaden. Då skulle du behöva fakturera för ungefär 76 100 kr/månad för att gå plus minus noll. Men helst vill du såklart gå ytterligare lite plus varje månad för att få ett bra resultat och möjlighet till en utdelning i slutet av året, så vi höjer den siffran till minst 80 000 kr.

Läs också: Företagare – så bör du tänka kring din lön 2023 

Vad blir ditt timpris?

Nu när du vet detta blir nästa steg att avgöra hur många timmar i månaden du kommer kunna ta betalt för. En genomsnittlig arbetsmånad består av 167 timmar, varav ganska många kommer behöva vara odebiterade, då du arbetar med administration, försäljning, reser, går på kundmöten eller på annat sätt lägger ner tid som du inte kan ta betalt för. 

När du räknar ut ditt timpris måste du med andra ord ta höjd för vilken debiteringsgrad du kommer kunna upprätthålla. 

– Man skulle kunna hävda att en sjuttioprocentig debiteringsgrad är ett riktmärke att sträva mot. Det skulle i så fall innebära att du ska försöka ta betalt för ca 117 av dina 167 timmar varje månad, vilket ger dig ett lägsta timpris på ca 685 kr/h (80 000 / 117 ≈ 683,8). För att klara break-even varje månad alltså, påpekar Anders.

Tänk på marginalerna

Nu när du vet allt detta kan du börja kolla vad du har för marginaler att höja ditt timpris ytterligare. 685 kr/h är ditt minimum, men du vill ju kunna gå plus när du har en bra månad så att du har en extra buffert att spela på ifall någon månad skulle gå sämre. Helst vill du alltså höja priset lite till. 

– Det är nu du kan börja snegla på konkurrenterna. Tar de 800, 900 eller till och med 1100 kr/h? Då finns såklart utrymme för dig att höja ditt pris också. Ju högre du har utrymme att gå, desto bättre för dina marginaler, säger Anders. 

Han påpekar också att det finns fler parametrar att ta hänsyn till när det gäller just marginalerna, till exempel att försöka öka debiteringsgraden. Eftersom tid bokstavligt talat är pengar för den som säljer tjänster finns mycket att vinna på att minimera den arbetstid som du inte kan ta betalt för. 

– Ju fler administrationstimmar du kan kapa bort, desto mer tid kan du lägga på att hjälpa dina kunder – vilket innebär extra klirr i kassan för dig. Genom att automatisera din bokföring och ekonomihantering slipper du mycket pappersarbete som du istället kan lägga på det du gör bäst.

Läs mer: så automatiserar Wint din bokföring 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera