Hoppa till innehållet

Annons

Stockholms matkrig tilltar? Uber Eats närmar sig lansering

Foodora och Wolt krigar redan om matleveransmarknaden i Stockholm. Nu ger sig självaste Uber in i leken.

Oliver Carra, Ubers talesperson i Norden.
Oliver Carra, Ubers talesperson i Norden.Foto:Niklas Nyman/Uber

I Stockholm råder det hård konkurrens om leveransen av din middagsmat.

Emellanåt rör det sig om fulspel. Delivery Hero-ägda Foodora har hotat att kasta ut restauranger som jobbar med den finska tjänsten Wolt, som nådde Stockholm i våras med 90 miljoner kronor i färskt riskkapital.

 

Att vi utforskar möjligheterna kan inte komma som en överraskning.

 

De stångande konkurrenterna får snart sällskap av världens högst värderade startupbolag.

Läs mer: Uber tar in 30 miljarder – från Saudiarabien

Uber har tidigare uppgett för Di Digital att bolaget inte har något lanseringsdatum för Uber Eats i Sverige.

Det har Uber fortfarande inte, men på Linkedin söker bolaget fem personer som ska jobba med tjänsten i Stockholm. Tjänsterna, som utlyses på Linkedin, gäller allt från chef för Uber Eats i staden till marknadsföring och budverksamhet.

”Uber Eats har varit otroligt populärt i varje stad i världen vi lanserat i så det faktum att vi utforskar möjligheterna att lansera i Stockholm kan inte komma som en överraskning”, säger Oliver Carra, talesperson för Uber i Norden, som dock inte vill uppge något lanseringsdatum.

Uber Eats lanserades för första gången i Toronto i september i fjol.

Det har stormat en del kring taxiappbolaget sedan det gjorde entré på den svenska marknaden 2013.

Uber har brustit i sina förarkontroller, anklagats för att möjliggöra skattefusk och dussintals av bolagets förare har dömts till böter för olaga taxitrafik.

I våras lades samåkningstjänsten Uber Pop ner i Sverige.


 

Läs mer om Uber:

Bluffar, bråk och böter – så gick det för Uber Pop.

Läs mer: Bluffar, bråk och böter – så gick det för Uber Pop

Di Digitals Sven Carlsson.

Kommentar: ”Uber har agerat korkat”

Foto:

Ubers förarkontroller är en bluff

Innehåll från NutanixAnnons

Ökade molnkostnader en växande IT-utmaning, enligt ny undersökning från Nutanix

Datahanteringen blir mer komplex när molninstallationer diversifieras. I samband med detta har kostnadskontroll i molnet vuxit till en av de största utmaningarna för företag och organisationer.

Nutanix, en ledande aktör inom styrning av datacenter och hybrida moln, genomför årligen undersökningen Enterprise Cloud Index (ECI), som mäter företagens utveckling inom molnanvändning. Årets undersökning visar att en klar majoritet, 85 % av de tillfrågade, tycker att kostnadskontroll i molnet är en av de största utmaningarna för IT-avdelningen. En tredjedel (34 procent) svarade att det är en ”betydande” utmaning. Nästan hälften av de tillfrågade (46 procent) avser att flytta vissa applikationer till lokala datacenter under det kommande året.

– Organisationer brottas med den nuvarande hanteringen av applikationer- och databaser, där data finns i såväl edge-lösningar i olika moln och i datacenter.  Årets undersökning visar samma sak som vi hör från kunderna; att det finns ett behov på marknaden av en modell som hjälper till att bygga, driva, använda och styra ett hybridmultimoln med stöd för alla typer av applikationer, säger Mats Ericson, regionchef för Sverige, Danmark och Island på Nutanix. 

Under de senaste fem åren som ECI har genomförts har respondenternas attityd drastiskt gått mot användning av multipla IT-miljöer. 2018 svarade över hälften av de tillfrågade att de föreställde sig att de en dag uteslutande skulle köra alla workloads i antingen ett privat- eller offentligt moln. I stället för att arbeta för att konsolidera sig på en viss infrastruktur eller IT-driftsmodell, vilket verkade önskvärt 2018, ser de flesta företag nu nödvändigheten och fördelarna med att köra workloads i en kombination av offentliga moln, i datacentret och via edge computing.

Målet för organisationerna är nu att göra denna hybrida driftsmodell mer effektiv. Den växande mångfalden av molninstallationer skapar en enorm komplexitet i hanteringen av data i olika moln. Smarta verktyg som gör det möjligt för organisationer att tillhandahålla, flytta, hantera, övervaka och säkra applikationer och data från en enda konsol och på ett enhetligt sätt blir allt viktigare för IT. Nästan alla respondenter i undersökningen säger att de skulle ha nytta av att ha ett enda, enhetligt sätt för att hantera applikationer och data i olika IT-miljöer.   

Andra viktiga slutsatser från årets rapport är bland annat följande: 

De flesta organisationer använder mer än en typ av IT-infrastruktur, och nästan alla är överens om att det idealiska vore att ha en plattform som kan hantera alla på ett konsekvent sätt.

Data styr företagens infrastrukturbeslut med datasäkerhet, skydd och återställning som de viktigaste drivkrafterna.

Hållbarhet är nu en IT-prioritet. Nästan alla (92 procent) respondenter håller med om att hållbarhet är viktigare för deras organisation än för ett år sedan. 

Om du vill veta mer om rapporten och resultaten kan du ladda ner hela Nutanix Enterprise Cloud Index här.

 

 

 

 

Mer från Nutanix

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nutanix och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera