1515

Stenbeck-backade juristutmanaren förbereder ny runda – plockar chef från Kry

250 företag har redan upptäckt juridikplattformen Pocketlaw. Nu siktar bolaget på att ta in mer pengar för att växa – och det med hjälp av Krys tidigare chefsjurist Victoria Kopylov.

Cristina Stenbeck har investerat tidigt i Pocketlaw, som grundats av  
Olga Beck-Friis och Kira Unger.
Cristina Stenbeck har investerat tidigt i Pocketlaw, som grundats av Olga Beck-Friis och Kira Unger.

Voi, Budbee och Meds är alla startup-bolag som använt sig av Pocketlaw (eller ”PocketLaw” som bolaget själva skriver).

Tjänsten beskrivs som en digital jurist och en plattform som rymmer både avtal och allmänna råd. Men tjänsten kopplar även ihop företagare med jurister när de behöver personlig rådgivning.

Tidigare i år tog bolaget in tio miljoner i en såddrunda ledd av Susanna Campbell, Cristina Stenbeck och Johan Andersson från miljardärfamiljen bakom Mellby Gård.

Nu värvar Pocketlaw Victoria Kopylov, chefsjurist på Kry, med erfarenhet från både Spotify och erkända advokatbyrån Mannheimer Swartling.

Victoria Kopylov lämnar kry för att bli kommersiell chef på Pocketlaw.
Victoria Kopylov lämnar kry för att bli kommersiell chef på Pocketlaw.Foto:Pressbild

”Victorias erfarenhet från både advokatbranschen och framgångsrika tillväxtbolag är en unik kombination. Tillsammans ska vi ta Pocketlaw till nästa nivå och hjälpa fler företag att använda juridik för att skapa konkurrensfördelar och framgång.” säger vd:n och medgrundaren Kira Unger.

Enligt henne står en ny investeringsrunda näst på önskelistan – och Victoria Kopylov ska se till att den blir framgångsrik.

”Hon var en del av teamet som växte Kry från tio till hundratals anställda på fyra år och har varit med och tagit Kry och Spotify till över 60 marknader tillsammans”, skriver Pocketlaw i ett pressmeddelande.

”Jag har följt Pocketlaw från start och blev genast exalterad över idén att digitalisera och förenkla legala tjänster. ’Legal tech’-industrin är fortfarande i en tidig fas och Pocketlaw är först ut att utmana hur juridiken används idag”, säger Victoria Kopylov själv.

 


Innehåll från ENFOAnnons

Säkra accesstjänster – en affärskritisk fråga

Under de senaste åren har allt fler verksamheter flyttat såväl beteenden, affärer och relationer från fysiska miljöer till digitala. Denna utveckling accelererades av pandemins intåg och de förändrade förutsättningarna medför vissa risker.

– Behovet av heltäckande, snabba och flexibla identitets- och accesslösningar för kunder, anställda och partners har därför skjutit i höjden – med god anledning, betonar Patrik Duckert på IT-tjänsteföretaget Enfo.

Läs mer om Enfos tjänster inom Identity and Access Management (IAM)  

Hoten mot digitala verksamheter och aktörer ökar allt mer. Att motverka identitetsbedrägerier, hantera accessrisker och säkra kunddata har därför blivit affärskritiska utmaningar för många företag. En avgörande faktor i arbetet med att möta dessa utmaningar är att skapa trygg och säker åtkomst till data och att säkerställa att rätt instans enbart når den information som den ska nå, oavsett om det rör sig om kunder, anställda, partners eller IoT-enheter. 

– Det handlar om att skapa ett digitalt förtroende – digital trust. Den digitala transformationsresan medför nämligen att vi förlorar det personliga mötet, vilket kan skapa svårigheter, konstaterar Patrik, som är ansvarig för enheten Digital Identity inom affärsområdet Digital Trust på Enfo.

För att stötta sina kunder i att genomföra en säkrare digital transformationsresa har Enfo tagit fram ett nischat samlat erbjudande, med en hållbar identitetslösning, avancerad cyber security och en dynamisk end user experience. Sarvi Glemfors, ansvarig för enheten User Engagement inom affärsområdet Digital Trust på Enfo, betonar att nyckeln är att ge användarna stöd i att fatta rätt beslut. 

– Med rätt accesslösningar skapar vi en trygghet hos medarbetarna. Att exempelvis ge översikt av hur data delas och används eller vem som har behörighet, utan att vara en bromskloss, lägger grunden för att på lång sikt förändra beteendet hos användarna. På så vis hjälper man medarbetarna reflektera över sina egna behov och beteenden, vilket i slutänden leder till säkrare hantering av data.

Läs mer om Enfos identitetstjänster

Hastighet och agilitet i fokus

Patrik konstaterar att det ur ett tekniskt perspektiv i ett första skede handlar om hastighet och agilitet. Människor förväntar sig snabb kommunikation och snabba rutiner i sin digitala vardag, på samma sätt som de gör vid fysiska möten. En medarbetare som måste vänta på att få tillgång till rätt system eller data tappar i produktivitet, medan en kund som är köpbenägen söker sig någon annanstans om den inte kan fullfölja sitt köp på ett snabbt och smidigt sätt sätt. 

– I det digitala mötet finns inget socialt lim, utan man kommunicerar på helt andra premisser. Kraven på hastighet är inget nytt, men har aktualiserats det senaste året. Samtidigt har människor blivit allt mer säkerhetsmedvetna, varpå de förutsätter höga säkerhetsnivåer. I grunden handlar även detta om tillit; oberoende om jag är anställd eller kund behöver jag kunna lita på att systemet ger bra skydd.

Inled med dataklassificering

Att bygga säkra nät och tjänster kan dock vara lättare sagt än gjort. Patrik rekommenderar att som första steg ta hjälp av en expert för att genomföra en djuplodande klassificering av alla sina data, delvis för att kartlägga vilka säkerhetslösningar som behövs för respektive material men även för att få hjälp med att utforma system och teknik som passar företagets specifika infrastruktur.

– Har alla i företaget tillgång till alla data blir man naturligtvis väldigt effektiv, men det kanske rör sig om information som är så pass känslig att effektiviteten inte är värd det. Det måste alltså finnas en balans mellan effektivitet och integritet, särskilt när nya tjänster lägger allt mer av ansvaret för säkerheten hos slutanvändaren, konstaterar Patrik som avslutning.

Läs mer om Enfos erbjudande inom accesstjänster

Mer från ENFO

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ENFO och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?