Annons

Stenbeck-backade cbd-oljan växer: ”Kommer regleras som kosttillskott”

Mantle ser god tillväxt trots att bolagets cbd-olja stoppades i Sverige förra året av Läkemedelsverket. 

”EU kommer att reglera det här som ett kosttillskott”, säger medgrundaren Josefin Landgård i en intervju med DiTV.

Josefin Landgård har grundat Mantle som säljer CBD-olja.
Josefin Landgård har grundat Mantle som säljer CBD-olja.

I juni förra året kom Läkemedelsverket fram till att Mantles så kallade cannabidiol-olja, förkortat cbd-olja, kunde uppfattas som ett läkemedel och stoppade då försäljningen. 

”Vi har haft en bra tillväxt sedan jul och vi är starkt på rätt väg”, säger Mantles medgrundare Stina Lönnkvist till DiTV.

Sedan dess har Mantle lanserat en ny hudvårdsserie med cbd-olja och har siktet inställt på utlandet.

”Vi fokuserar mycket på Storbritannien och får många påringningar från Asien”, säger medgrundaren Josefin Landgård, som även var med och startade nätläkarjätten Kry.

Mantle vill ännu inte avslöja hur stor försäljningen är, men har tidigare sagt till Di Digital att den kommer landa på omkring 10 miljoner kronor i år.

”Men den ökar väldigt mycket varje månad, någonstans med 40–80 procent”, säger Josefin Landgård.

Läs mer: Finanskändisar går in i Kry-grundarens haussade olja: ”Vi är redan inne på nästa runda”

Mantle tog in 12 miljoner kronor i investeringar i november i fjol och, som Di tidigare rapporterat, på väg att ta in ytterligare 20 Mkr.  

Bland delägarna finns namnkunniga investerare som Cristina Stenbeck, Oriflame-delägarna Anna af Jochnick och Helene af Jochnick, Voi-grundaren Fredrik Hjelm och Sophia Bendz.

Lyssna på podden

Äldre avsnitt av den här podden hittar du genom att gå till vår samlingssida.

Samlingssida för poddar
Innehåll från OxceedAnnons

Nytt succéår trots osäker omvärld – Fortsatt tillväxt för SaaS-bolaget Oxceed

Elif Schmidt, VD, Oxceed.
Elif Schmidt, VD, Oxceed.

När fintech-företaget Oxceed summerar 2022 kan de se tillbaka på ett framgångsrikt år meden ARR-tillväxt som landar på 74 procent, god omsättning och flera nya funktioner. Bakom bedriften ligger lyckade partnerskap, ambitionen att alltid ligga i framkant och en produkt som ligger rätt i tiden.

– Allt fler företag vill bort från att sköta den finansiella rapporteringen i Excel, framförallt för att minimera risken för fel, men också för att det är enkelt och sparar tid, säger Elif Schmidt, VD. 

Oxceed erbjuder en molntjänst för företag som ger dem möjlighet att få en tydlig överblick av sin ekonomi i realtid. Genom att koppla sitt bokföringssystem med Oxceed kan företag förenkla sin finansiella rapportering, budgetering och uppföljning. På senare tid har intresset för tjänsten ökat kraftigt. 

Under 2022 har bolaget lagt extra tyngd på att vidareutveckla och förbättra sina lösningar för företag, koncerner och redovisningsbyråer. Det innebär dels en fördjupad funktionalitet inom koncernrapportering, projektbudgetering och avancerade nyckeltal, men även ett breddat erbjudande gentemot redovisningsbyråer. 

Läs också: Techbolaget fick bättre finansiell överblick 

Stark efterfrågan visar på relevant lösning i tuffa tider

Den vässade produktportföljen, tillsammans med ett ökat behov av effektivare rapportering bland företag, har gjort att 2022 summeras som ett av de bästa åren i bolagets historia.

– Vi är glada över att arbetet som vi har lagt ned på att förbättra våra tjänster har tagits emot så positivt. Det är tydligt att intresset från företag, som vill automatisera sin rapportering, spara tid i den finansiella uppföljningen och enkelt kunna bevaka sina nyckeltal, har ökat. Samtidigt ser vi också att vår churn har minskat stadigt, vilket är ett tecken på allt nöjdare kunder, säger Elif Schmidt och fortsätter:

– Vår lösning behövs inte bara när det går bra, utan minst lika mycket när det går sämre för ekonomin. Då blir det extra kritiskt att snabbt kunna se avvikelser och på så sätt få möjlighet att agera snabbt. 

Läs mer: Ehandelsbolaget kapar kostnader med automatisk rapportering 

Fortsatt satsning på tillväxt och nya rekryteringar

Under 2022 har Oxceed förstärkt sina partnerskap, där deras lösning bland annat utgör ett centralt verktyg i redovisningsbyrån Grant Thorntons rapportering och rådgivning gentemot sina kunder. Oxceed är numera också en integrerad del av banken SEB:s företagserbjudande vilket innebär att deras företagskunder enkelt kan koppla på tjänsten ”Finansiell överblick” i Business Arena (tidigare internetbanken). 

Läs mer: Grant Thornton väljer Oxceed för budget och månadsrapportering 

Efter ett starkt 2022 inleder Oxceed det nya året precis som det avslutades: Full fart framåt med fokus på att fortsätta att växa genom att vässa på sina kunderbjudanden och stärka upp teamet med nya rekryteringar. 

– Vår målsättning framöver är glasklar, vi ska bibehålla samma tillväxttakt som vi haft tidigare. Det kommer att bli ett spännande år, avslutar Elif Schmidt. 

 

Mer från Oxceed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oxceed och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera