1515
Annons

Startupfabriken kapar storleken

Antalet antagna till den Silicon Valley-baserade acceleratorn Y Combinator minskar med 40 procent. 

Foto:Axel Öberg

Teknikacceleratorn Y Combinator har halverat antalet startups de finansierar och utbildar i sommar jämfört med sitt vinterprogram. Det bekräftar en talesperson till The Information.

Det beskrivs som en reaktion på nedgången i ekonomin och inom riskkapitalbranschen.

Detta innebär att runt 250 företag kommer presentera sig för potentiella investerare vid Y Combinators virtuella demodag i september. Det kan minska konkurrensen mellan företagen om investerarnas uppmärksamhet.

Minskningen följer också på den ökade kritiken om att Y Combinator blivit för stort och skadat sitt rykte om att producera Silicon Valleys bästa startups.

Läs mer: Studenternas vårdplattform tar in miljoner från Dropbox-grundare 

Förre Teliachefen ångrar inte jätteköpet

C More och TV4 har blivit ett svart hål för Telia. Nu talar teleoperatörens dåvarande vd Johan Dennelind ut om det uppmärksammade beslutet att ge sig in i innehållsbranschen.  

Di Digitals reportrar Julia Caesar och Johannes Karlsson.

PODD

Di Digitals reportrar Julia Caesar och Johannes Karlsson.

Telias köp av Bonnier Broadcasting beräknas ha kostat runt 10 miljarder, men än väntar affären på att bevisa sig. Enligt Telias senaste kvartalsrapport så gjorde affärsbenet, där TV4 och C More ingår, en rörelseförlust på nästan 250 miljoner kronor under året första halva. Samma period 2021 gjorde man en rörelsevinst på 200 miljoner. 

Bakom förvärvet står Johan Dennelind, som sade upp sig bara ett år efter att köpet gick igenom. Sedan dess har det varit tyst från den tidigare topp-vd:n, men nu pratar han ut i en lång intervju med Di där han berättar om tankarna bakom beslutet. 

Lyssna på dagens avsnitt här:

 

Du hittar även Digitalpodden på Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera