1515

Startup-bolaget Dynamic Code vinner ny upphandling med Folkhälsomyndigheten

Dynamic Code vinner en ny upphandling för PCR-tester för Covid-19. Bolagets grundare Anne Kihlgren valdes till årets kvinnliga grundare på Di Digitals evenemang Female Founders i december.

Dynamic Codes grundare grundare Anne Kihlgren.
Dynamic Codes grundare grundare Anne Kihlgren.Foto:Jesper Frisk

Dynamic Code har haft ett avtal med Folkhälsomyndigheten sedan i våras kring PCR-tester för Covid-19. Under november och december genomför bolaget runt 30 000 PCR-tester per vecka, och med det nya avtalet utökas testerna till 50 000 tester per vecka. 

”Vi har ställt om vår verksamhet och investerar i att utöka både kapacitet och personal för att klara av det tryck som finns för covid 19-tester. Vi är glada för ett fortsatt förtroende från Folkhälsomyndigheten och är redo att hjälpa till med analys av PCR-tester så länge behovet finns”, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Läs mer: Årets kvinnliga grundare står för 15 procent av covid-testen i Sverige

Dynamic Codes test detekterar alltid sker på flera olika ställen i viruset, vilket innebär att även om virus eller bakterier muterar så kommer metoden att upptäcka dem. Detta har visat sig vara högst relevant i och med den nya virusstam som nu upptäckts i Storbritannien.

Utöver covid-tester erbjuder Dynamic Code diagnostik med hälso- och dna-tester för bland annat halsfluss, glutenintolerans och klamydia, som säljs direkt till konsument och via vårdgivare. Bolaget har 40 anställda och sin bas i Linköping, där man även har sitt laboratorium.

”Vi ser stort intresse för vårt koncept från både konsumenter och partners såsom digitala vårdgivare, apotek och företagshälsovård. Så trots att den snabba tillväxt vi ser här och nu kommer att klinga av i takt med att pandemin avtar så ser vi med tillförsikt på framtiden och bärigheten i konceptet, säger Louise Nylén.


Innehåll från TableauAnnons

Kraften i data – Tableau rustar bankerna inför framtiden

Den pågående transformationen av finansbranschen innebär stora utmaningar för de företag som ännu inte anpassat sin verksamhet till den digitala verklighet vi lever i. Den världsledande analysplattformen Tableau hjälper bolag att bli mer digitala, datadrivna och rustade inför framtiden. 

– Att förändra hur du ser på och hanterar din data hjälper dig att driva din digitala transformation, säger Fredrik Holmgren, nordisk säljchef på Tableau Software. 

Pandemiåret 2020 har drivit fram och skyndat på den digitala utveckling som redan pågått länge. För finansbranschen innebär det att förlegade system och manuella processer måste bytas ut snabbt och ge plats åt nya arbetssätt samt kompletteras med ny, relevant kompetens. Många banker och finansbolag använder fortfarande äldre system som skapar stora utmaningar för verksamheten.

Tableaus erbjudande går ut på att stötta verksamheter på data- och digitaliseringsresan. Detta genom att bland annat samla data från olika källor och på ett säkert sätt skapa en gemensam analysbild som påskyndar den insiktsdrivna affärsstrategin. Det i sin tur frigör potentialen hos medarbetarna att förstå viktiga frågor och hur de ska arbeta mot gemensamma lösningar. 

– Sammanhållningen och gemenskapen inom verksamheten är helt central för att man ska lyckas och genom att erbjuda medarbetare ett analysverktyg via självbetjäning får medarbetaren en större frihet att se nya affärsmöjligheter utan att behöva vänta på IT och IT frigör tid till annat, säger Fredrik Holmgren.

Viktigt att förstå kundernas behov

Den digitala eran kommer med ökade krav på bankernas service. Tableau ser att nyckeln till ett bra kundbemötande är att möta kundernas behov på djupet; hur komplext ärendet än är måste kundupplevelsen vara snabb och friktionsfri.

– Det handlar inte längre om att svara på förändringar på marknaden, det handlar om att förstå kundbehov och att möta dem innan konkurrenterna gör det. Banker kan växa med upp till 27,5% bara genom att förbättra deras kundupplevelse, säger Fredrik Holmgren.

Men det är inte bara kraven på kundbemötande som behöver ses över. Regleringar när det gäller data- och integritetsfrågor skärps i takt med den digitala utvecklingen och för att uppfylla de nya lagkraven krävs en förbättrad datakapacitet. Fredrik lyfter vikten av att vara proaktiv. 

– När reglerna skärps är det viktigt att vara beredd. Dina uppgifter kan ge dig full insyn i risk, försäljning och kundnytta och att samtidigt samla in dem kan bidra till att förekomma eventuella framtida lagkrav.

Kraften i data

Kraften i data är stark. Den kan hjälpa till att övervinna kostnads- och processineffektivitet, förbättra riskhanteringen samt ge finansiella organisationer verktyg att identifiera nya hot samt förutsäga och varna för potentiellt bedrägeri.

– Att välja den digitala vägen handlar inte bara om framtiden för finansbranschen, utan man bör agera redan idag. Företag som inte anpassar sig till den nya digitala verkligheten står inför mycket verkliga och växande risker. Data ligger i hjärtat av denna omvandling, avslutar Fredrik Holmgren.

 

Mer från Tableau

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tableau och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?