1515

Stardoll knoppar av klädappen Clique

Stardoll knoppar av sin nylanserade klädapp Clique, med vd Mona Landh. Målet är att bli den ledande marknadsplatsen för secondhand-mode i världen.

Cliques vd Mona Landh.
Cliques vd Mona Landh.

Mattias Miksches livsverk Stardoll är under förändring. I höstas köpte han ut sina investerare. Nu knoppar han av appen ”Clique” som ett dotterbolag.

”Clique är en marknadsplats för second-handmode. Det är gratis att lägga upp plaggen och vi erbjuder en trygg betalningstjänst där vi håller i pengarna tills kunden tagit emot varan”, säger Mona Landh, vd och delägare på Clique med totalt sju medarbetare.

Hon har jobbat på Stardoll i tre år och var tidigare bolagets marknadschef.

Det är lite som den nya tidens Tupperware-partyn

Clique beskrivs som en ”chic social marknadsplats” för försäljning av second hand-kläder.

”Det unika med tjänsten är att man kan blida grupper, så kallade ”cliques”, och sälja sina plagg tillsammans. Man kan till exempel ha en ”clique” för bröllopskläder, eller om man är en bloggprofil som Therese Lindgren kan man bygga en clique kring sin egen stil och döpa den efter sig själv”, förklarar Mona Landh.

Clique tar en provision på 20 procent på allt som säljs via appen. Men om plagget säljs inom ramen av en grupp får den så kallade ”clique-ledaren” motsvarande en fjärdedel av denna summa.

”Det är lite som den nya tidens Tupperware-partyn”, säger Stardolls grundare och styrelseordförande Mattias Miksche som än så länge plöjt ner cirka 10 Mkr i appen.

Läs mer: Mattias Miksche blir delägare i Tink.

Clique har legat ute för nedladdning i App Store i några veckor.

”Nu håller vi på med en lansering ihop med en del kända bloggare och Youtubeprofiler”, säger Mona Landh.

Hon uppger att målet med Clique är att bli en ledande marknadsplatsen för secondhand-mode i världen.

”Med vår unika gruppfunktion tror vi att vi har en bra chans att lyckas med det”, säger hon. 


Innehåll från inRiverAnnons

inriver: ”Att ha koll på sin produktdata online är avgörande för att lyckas med sin försäljning idag”

Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.
Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.

Utvecklingen av e-handeln går fortare än vad tillverkarna hinner med och den digitala försäljningen behöver tas på större allvar. Det menar inriver, som hjälper företag att hantera, förädla och hålla reda på all den produktdata som syns hos återförsäljare och på marknadsplatser över hela världen. Nu presenterar de resultaten av en omfattande undersökning om konsumentbeteenden på nätet.

– Upp till 70% av konsumenterna överger produkter på grund av dålig eller felaktig information hos återförsäljaren. Det är enorm utmaning för dagens tillverkare, säger Joakim Gavelin, e-handelsexpert hos inriver.

De senaste åren har e-handeln exploderat och de digitala hyllorna hos återförsäljare på nätet är översvämmade av produkter. Det medför vissa problem; som konsument kan det vara svårt att navigera och hitta det man vill ha och som varumärke är det i sin tur svårt att ta plats och synas. 

– På till exempel Amazon vet vi att så gott som all försäljning sker på den första söksidan, där bara en liten bråkdel av hela sökresultatet visas, säger Joakim Gavelin.

Hur högt upp man hamnar i sökresultatet beror på flera faktorer. Det är delvis en fråga om följsamhet mot de riktlinjer som finns kring kvalitet på innehållet, men saker som lagerstatus, trasiga länkar eller felaktiga produkttexter påverkar också utfallet. Utmaningen för tillverkare ligger i att hålla koll på all den produktdata som ligger hos – ibland tusentals – återförsäljare världen över.

En teknologi som bevakar produktdatan – hela tiden

inrivers erbjudande omfattar hela kedjan: från att samla, förädla och syndikera produktdatan till alla kanaler via ett PIM-system, till att hålla ett vakande öga på datan när den väl är publicerad. Ändrade algoritmer, bilder och texter som blandas ihop, sabotage och slarv – det finns många anledningar till att datan blir felaktig eller i värsta fall försvinner online.

– Vi har byggt en teknologi som bevakar handelsplatser och ser till så att produkter är synliga och att produktinnehållet är i fas – hela tiden. Att innehållet syndikeras och hamnar rätt den första dagen är inte en garanti för att det fortsätter att ligga där och som det ska. Därför behöver man fortsätta att övervaka sin produktdata om och om igen, menar Joakim Gavelin.

Felaktigt produktinnehåll vanligare än man tror

Förekomsten av felaktig produktdata är vanligare än man tror; enligt inriver’s erfarenhet har mer än var femte produkt fel produktinnehåll online. Samtidigt är en lika stor andel av varorna inte i lager. Det är siffror som skapar missnöje och frustration hos konsumenten och det som sker är att de väljer ett annat varumärke.

Joakim Gavelins främsta råd är att ta den digitala hyllan med produkter på minst lika stort allvar som den som finns i en fysisk affär. 

– Den digitala hyllan exponeras för miljontals människor i hela världen och synlighet, tillgänglighet ett korrekt produktinnehåll där är helt avgörande för att vara framgångsrik. De här sajterna lever, förändras och skapar nya utmaningar varje dag – då gäller det att vara närvarande där i realtid, för att se vad som fungerar och inte runt dina produkter för att kunna justera innan försäljningen går till nån annan.

Här kan du ta del av Inrivers undersökning i sin helhet. 

 

 

Mer från inRiver

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med inRiver och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?