1515

Spray-veteranens Lendo-kopia tar in 30 miljoner kronor

Svenskägda låneförmedlaren Finanzero tar in 30 miljoner kronor i ny finansieringsrunda för att växa i Brasilien.

Joakim Pops, partner Webrock Ventures, Olle Widén, vd Finanzero, Siri Bengtsson, medgrundare i Finanzero och Kristian Jacobsson på Zentro Global Consulting.
Joakim Pops, partner Webrock Ventures, Olle Widén, vd Finanzero, Siri Bengtsson, medgrundare i Finanzero och Kristian Jacobsson på Zentro Global Consulting.Foto:Anna Nordlander

För två år sedan lanserade det svenska investmentbolaget Webrock Ventures sin Lendo-kopia Finanzero på den brasilianska marknaden. Då var digitala banktjänster i det närmaste obefintliga i landet. Idag har Finanzero, som erbjuder mäklartjänster på kreditmarknaden, hanterat mer än 600 000 låneförfrågningar. Närmare hälften av de långivande bankerna i landet är anslutna till tjänsten.

”Banksektorn i Brasilien genomgår en kraftig digitaliseringsprocess, vilket skapar väldigt fina förutsättningar för fintech-bolag. För två år sedan såg det helt annorlunda ut. Vi har varit drivande i digitaliseringen och var tidiga med att jobba med bankerna på det här sättet” säger Joakim Pops, partner på investmentbolaget Webrock Ventures.

Läs mer: Tunga techprofiler tar svenska startups till Brasilien 

Nu gör sig Finanzero redo att skala upp och tar in 30 miljoner kronor i en ny investeringsrunda ledd av det börsnoterade investmentbolaget Vostok Emerging Finance.

”På två år har Finanzero vuxit till Brasiliens största online-marknadsplats för lån och nu vill vi öka tillväxten ytterligare. Finanzero är ett bra exempel på hur vi jobbar med att starta och skala upp techbolag i Brasilien”, säger Joakim Pops.

Låneförmedlaren Finanzero är ett samföretag mellan Webrock och Zentro Global Consulting, som serieentreprenören och mannen bakom Pensionera.se Kristian Jacobsson har grundat. Kristian Jacobsson har en bakrund inom Schibsted Growth, som 2010 köpte den svenska lånesajten Lendo.

Läs mer: Schibsteds lånebolag Lendo växer så det knakar 

Bakom Webrock Ventures står bland annat techprofilen Per Bystedt som var vd för internetportalen Spray i slutet av 90-talet. Investor investerade närmare 1 miljard kronor i bolaget innan det gick upp i rök i spåren av den spruckna it-bubblan.

Tillsammans med entreprenörerna Joakim Pops, Magnus Lindahl och Patrik Axelsson grundade Per Bystedt 2014 Webrock Ventures. Affärsidén bygger på att skapa samföretag med svenska techbolag, där det nyskapade företaget använder investmentbolagets kunskap, teknik, kontaktnät och förståelse för den brasilianska marknaden.

Läs mer: Skönhetssajten Swiss Clinic startar bolag i Brasilien 


Innehåll från AdmincontrolAnnons

Transparens och kundfokus – Admincontrol lanserar automatiserad webshop

Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.
Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Admincontrol tillhandahåller plattformar och tekniska verktyg för styrelsearbete, due diligence och andra affärskritiska processer. För att göra kundresan ännu smidigare och mer transparent har de nu utvecklat en webshop – för att snabbt och på begäran kunna möta kundens behov.

– I dagens digitala samhälle vill vi kunna bemöta kunden on-demand utefter deras önskemål, säger Feras Ibrahim, affärsutvecklare, Admincontrol.

Admincontrol grundades 2005 i Norge och har idag över 100 medarbetare i Skandinavien, Storbritannien och Nederländerna. I produktportföljen finns bland annat datarum, som är en due diligence-plattform för M&A, kapitalanskaffning och rekonstruktioner. 

– Vid en M&A-process är det otroligt viktigt att ha en säker portal för delning av den konfidentiella information som finns mellan de olika parterna. Datarum är ett tryggt och användarvänligt verktyg för den typen av affärskritiska processer, säger Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Tillgänglighet och transparens i fokus med nya webshopen

Admincontrol belyser vikten av tillgänglighet och transparens inför kunden. Som en naturlig utveckling av detta har de uppdaterat sin webshop till att bli automatiserad, lättnavigerad och med all nödvändig information tillgänglig.

Klicka här för att komma till Admincontrols Webshop 

– Vi hade en teori om att när det finns ett behov av att använda ett datarum behöver processen gå relativt fort. Vi vill väldigt gärna kunna erbjuda kunderna snabb och personlig service, något som möjliggörs med vår nya webshop, säger Mari Nygård.

– Vårt mål är att webshopen likt våra datarum ska vara användarvänlig och enkel att hantera, samtidigt som Datarummen erbjuder den avancerade funktionalitet som krävs vid due diligence-processer, säger Feras Ibrahim.

Inom ett år har den digitala försäljningen gått från 5% till 15 % av den totala försäljningen. 

Siktar på en majoritet digital försäljning

Eftersom M&A-processer kan variera i tid erbjuder Admincontrol en prenumerationsmodell där prisplanen löper månatligt – och prissättningen finns tillgänglig i webbshoppen. 

– I framtiden kommer sannolikt en majoritet av vår försäljning ske via webbshoppen och då vill vi att all information ska finnas där – enkelhet tillsammans med transparens har visat sig vara nyckeln till framgång, avslutar Feras Ibrahim.

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?