1515
Annons

Spotifys hyresvärd ska till börsen

Kontorshotellet Convendum omsatte 13 miljoner under sitt första år i drift. Nu väntar börsen för Ash Pournouris bolag. ”Målet är att etablera tio center i Sverige till 2020”, säger vd Håkan Jeppsson.

Convendums vd Håkan Jeppsson (tv) samt delägarna Ash Pournouri (i mitten) och Per Sundin.
Convendums vd Håkan Jeppsson (tv) samt delägarna Ash Pournouri (i mitten) och Per Sundin.Bild:Convendum

Spotify (NTL), Uber och Universal Music. Alla hyser de in sig hos Convendum (NTL). Ett hundratal Spotify-medarbetare har sin bas hos Convendum på Regeringsgatan i Stockholm.

Convendum öppnade sitt första kontorshus i januari 2016 och omsatte i fjol 13 miljoner kronor, enligt vd:n Håkan Jeppsson.

Siktar på att bli Nordens Wework

Den siffran ska öka väsentligt.

”År 2020 kommer vi att omsätta mellan 400 och 500 miljoner på de tio enheterna vi kommer att ha i Sverige”‚ säger han.

Convendum driver bland annat det nyetablerade kontorshuset på mittemot centralstationen på Vasagatan i Stockholm och öppnar i sommar sitt första hus i Göteborg.

Läs mer: Mats Qviberg blir delägare i "Ashs" digitala talangjakt 

Kontorshusen är anpassade efter en flexibel arbetskultur. Convendum äger själva inga fastigheter utan tar betalt för kringtjänster som gym, frukost och reception. Medlemmar betalar 5 000 kronor i månaden för tillgång till lokalerna dygnet runt. Mötesrum och konferens kostar extra.

Förlagan är amerikanska Wework, som nyligen värderades till 17 miljarder dollar och redan har europeiska filialer i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Nederländerna.

”Convendum siktar på att bli Nordens Wework. Vårt mål är att etablera tio center i Sverige till 2020 och därefter ta en ledande position i Norden. Tredje fasen blir steget ut i Europa”, säger Håkan Jeppsson.

Bland Convendums svenska konkurrenter finns Summit, som grundades 1998, och i viss mån Workaround (NTL), en plattform som förmedlar kontorsplatser på samma sätt som Airbnb tillhandahåller bostäder.

Convendums första etablering utanför Sverige ska ske i Oslo. Men innan dess räknar bolaget med att öppna fyra nya kontorshus i Stockholm, ytterligare ett i Göteborg och ett i Malmö.

Verksamheten passar börsen

Inför expansionen vänder sig Convendum till börsen. En notering på Stockholmsbörsens First North-lista ska ske under 2017.

”Verksamheten passar börsen. Det är en begriplig affärsmodell och begriplig marknad. Transparensen som börsen för med sig gynnar våra intressenter: kunderna, fastighetsbolagen vi hyr av och våra medarbetare”, säger Håkan Jeppsson.

Ägarkretsen har en tydlig musikprofil. Förutom Aviciis tidigare manager Arash ”Ash” Pournouri (NTL) är Universal Musics vd Per Sundin (NTL) och Live Nations ordförande Staffan Holm (NTL) bland delägarna i Convendum. Bolaget tog i fjol in 10 miljoner kronor i externt kapital. Sedan tidigare hade Håkan Jeppsson investerat lika mycket av sitt eget kapital.

Läs mer: Så stor blev notan för Spotifys kändisfest

Det kan bli aktuellt med en nyemission inför noteringen, säger han.

”Det är möjligt. Men vi har ett eget kassaflöde som växer.”

Sett till helåret 2016 gick Convendum med förlust men under det sista kvartalet var verksamheten lönsam, enligt Håkan Jeppsson. Under första kvartalet i år omsatte Convendum 11,5 Mkr.

”Kunderna vet att de behöver kontor, konferens och kringservice. Det gör att det är korta ledtider i försäljningen. Vi behöver inte övertyga kunderna om deras behov.”


Innehåll från DinteroAnnons

Nu blir betalningstransaktioner ännu enklare

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.
‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam hittade en brist i betalningsmarknaden. Med en unik och kundcentrerad strategi förvandlade han bristen till en framgångssaga. Nu gör Dintero betalningstransaktioner ännu enklare för företag.

Tech-företaget Dintero har haft en kraftig tillväxt ända sedan starten. I januari 2021, efter bara tre års verksamhet, värdesattes bolaget till 200 miljoner kronor. Sedan dess har marknadsvärdet fortsatt att öka. 

Dintero har sin bas i Daros erfarenhet från det första företag han byggde – Dsafe. I kombination med en klar företagsfilosofi och en bra idé, visste han att han var något riktigt unikt på spåren. 

– Vi såg att de minsta kunderna betalar ganska mycket för sina betalningslösningar i jämförelse med stora aktörer och tänkte att så bör det inte vara, säger Daro Navaratnam. 

Målet med Dintero var därför att ta bort komplexiteten i betalningsbranschen. Daro föresatte sig att utveckla en användarvänlig och flexibel betallösning för att skapa ett rimligare alternativ för små och medelstora företag. För kunderna har skillnaden blivit markant – Dintero erbjuder stor flexibilitet, men också en samlad plats för alla behov och funktioner. 

I starten var det bara två anställda, Daro och Frode Aannevik, som idag är Chief Technology Officer (CTO) i Dintero.

– Vi fokuserar väldigt mycket på att skaffa en förståelse för kundernas behov, speciellt vad gäller små- och medelstora företag. Det är helt essentiellt att lyssna på kunderna för att förstå vilka utmaningar de har och hur vi kan lösa deras unika behov på ett bra sätt med teknologi, konstaterar Frode.  

En sak i synnerhet var uppenbar: 

– Att bygga en långsiktig, förtroendebaserad relation med kunderna betyder väldigt mycket mer än kortsiktig försäljning. 

Läs mer om Dintero  

Fick licens från finansinspektionen

‍Denna grundfilosofi har företaget fortfarande, fyra år senare och många kunder rikare. Idag har Dintero 16 anställda som arbetar med utveckling och försäljning. I november i fjol nådde företaget en ny milstolpe – då de fick sin licens beviljad hos norska finansinspektionen. 

– Detta var ett stort erkännande som möjliggör för oss att förenkla kundernas betalningsresa ytterligare, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Företaget fortsätter att kontinuerligt utveckla och förbereda betalningslösningar anpassade för omnikanal och vidareutvecklar ständigt för att göra livet enklare för sina kunder.

– Vårt mål är sund växt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi har lovat våra kunder och följa upp med goda råd och support, avslutar Magnus. 

Se hur enkelt det är att komma igång med Dintero 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?