1515
Annons

Spotify köper sportpoddar

Spotify köper det amerikanska produktionsbolaget The Ringer – som gör poddar om nöje, popkultur och framför allt sport.

Kollage: Bill Simmons har grundat produktionsbolaget The Ringer.
Kollage: Bill Simmons har grundat produktionsbolaget The Ringer.

Förvärvet offentliggörs i ett pressmeddelande från den svenska musiktjänsten. Affären väntas bli klar under första kvartalet i år men inga finansiella detaljer delges.

The Ringer grundades 2016 av den före detta ESPN-kommentatorn Bill Simmons och i portföljen finns i dagsläget över 30 poddar med sammanlagt omkring 100 miljoner månatliga nedladdningar. 

Redan i mitten av januari ryktades det om att Spotify förde diskussioner kring att förvärva The Ringer.

Förvärvet är det senaste draget i Spotifys podcast-strategi. I fjol köpte den svenska musikjätten tre poddföretag för sammanlagt knappt 4 miljarder kronor.

I november gick Spotify dessutom om Apple på bland annat den svenska podcastmarknaden. Spotify uppger att 16 procent av bolagets användare nu lyssnar på poddar via tjänsten, och att dessa tillbringar mer tid än andra på plattformen.

Under onsdagen rapporterade Spotify för det fjärde kvartalet. Musiktjänsten slog förväntningarna vad gäller antalet aktiva användare med råge. Däremot blev rörelseförlusten betydligt högre än väntat.

Läs även: Spotify utklassar tillväxtprognos – men större förlust än väntat

Analyspodden: ”En riktig urblåsning”

Ett stökigt första halvår på börsen avslutades med en dubbelhöjning från Riksbanken. Det gör fastighetsbolagens rapporter, som börjar trilla in under veckan som kommer, extra intressanta.

”Det är otroligt skakigt där ute”, säger Love Strandberg i veckans avsnitt av Analyspodden.

Foto:Lefteris Pitarakis

 

Riksbanken höjde på torsdagen styrräntan med en halv procentenhet till 0,75 procent. Och under hösten väntar två dubbelhöjningar till, om man ska tro på prognoserna.

En sektor som får det extra svettigt när räntorna går upp är fastighetsbolagen.

”Än så länge har det inte hänt så mycket med fastighetsvärdena. De affärer som har skett har varit till de värden som gällde tidigare. Men det blir intressant att se vad de säger om framtiden”, säger Torbjörn Isacson i Analyspodden.

Di har den senaste tiden uppmärksammat belåningen i fastighetsmagnaterna Ilija Batljans och Rutger Arnhults ägarbolag. Och de är inte ensamma om att riskera att få det svårt.

”Många av fastighetskungarna som bara har fortsatt att öka och öka har det väldigt svårt nu, speciellt de som har belånat sig i flera led”, säger Torbjörn Isacson.

Men det finns även de som blir vinnare.

”Det blir en revansch för de som har varit mer försiktiga och som alla har tyckt varit lite tråkiga.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera