1515

Spotify anställer IR-ansvarig – tecken på kommande börsnotering

Spotify tycks nu röra sig allt mer mot en börsnotering. Den svenska musikstreamingaktören har anställt en Wall Street-veteran som ska ansvara för investerarrelationerna.

Daniel Ek har anställt en IR-ansvarig.
Daniel Ek har anställt en IR-ansvarig.Foto:Joey Abrait

När Spotify i mars tog in drygt 8 miljarder kronor i finansiering verkade en börsnotering vara huvudscenariot. Långivarna skulle nämligen få allt större rabatt på Spotify-aktier ju längre efter nästa vår som musiktjänsten väntar med att noteras, enligt Wall Street Journal (WSJ).

Läs mer: Spotifys börsplaner flyttades fram i fjol

Nu har musiktjänsten anställt Wall Street-veteranen Paul Vogel som IR-ansvarig, rapporterar Recode.

Paul Vogel kommer närmast från storbanken Barclays där han ansvarat för analyser inom media. Vogel inledde sin karriär 1995 hos Morgan Stanley. Nu kommer han rapportera direkt till Spotifys finanschef Barry McCarthy.

Foto:
Paul Vogel har rekryterats som IR-ansvarig på Spotify.

Spotify har tidigare under våren rekryterat flera chefer med krav på erfarenhet av börsbolag och amerikanska börsregler, vilket Di Digital har rapporterat om. Den senaste rekryteringen är ytterligare ett tecken på att musiktjänsten gör sig redo för en börsnotering.

Läs även: Spotify rekryterar börsexperter, spär på rykten om notering

Spotify bekräftar anställningen men vill inte ge några ytterligare kommentarer till Recode.

Finwire/Di Digital


Läs även: Kommentar: ”Spotify är på väg att växa ur Sverige”

 

Foto:
Sveriges bild som tekniknation är starkt förknippad med Spotify. Det är dags att beslutsfattarna inser det och agerar innan det är försent, skriver Di Digitals Viktor Ström.


Innehåll från SavelendAnnons

Enastående framgångsrikt Q2 för SaveLend

Efter sommarens börsnotering har har P2P-investeringsplattformen SaveLend haft fortsatt vind i seglet, med stora onboardingar och rekordmånga nya kunder.

– Vi ser det stora intresset som ett kvitto på att detta är ett vinnande koncept, säger vd Ludwig Pettersson.

Läs mer om SaveLends plattform 

Under sommaren börsnoterades investerings- och sparplattformen SaveLend med en överteckning på cirka 680 procent och har nu över 2000 aktieägare. Sedan dess har såväl investerare som aktieägare på plattformen ökat. 

Dessutom har fastighetsförvaltaren Fastum och fackförbundet Akavia genomgått framgångsrik onboarding på faktureringsplattformen och bidragit med kraftigt ökade transaktionsvolymer.

– Vi har haft tydliga finansiella mål på att växa 25 procent organiskt varje år – dessa mål kommer vi att överträffa och vi ser fram emot att sätta upp nya mål inför nästa år. Det fanns en viss oro för att en så stark utveckling skulle anstränga vår organisation, men vi har upprätthållit vår leveranskapacitet utan problem, även under hög belastning. Därmed har vi också fått bekräftelse på plattformarnas skalbarhet.

Överträffar uttalad målsättning

Nyfikenheten på kreditinvesteringar blir allt större, vilket SaveLends peer-to-peer-plattform är ett levande bevis på. Krediter anses vara ett tryggt tillgångsslag som passar de flesta och avkastningen kommer investerarna till godo i form av utbetald ränta. 

– Krediter ger ett mer förutsägbart kassaflöde än andra tillgångsslag, eftersom det inte är avhängigt börsen i samma utsträckning. Detta har resulterat i att vi kontinuerligt har överträffat vår uttalade målsättning om att leverera 7-9 procents avkastning, vilket vi givetvis avser fortsätta med, betonar Ludwig.

Under augusti presenterades också SaveLends mycket positiva resultat för Q2. Plattformens samlade kapital ökade till 373 miljoner kronor jämfört med 222 miljoner kronor 2020, och snittavkastningen på utlånat kapital låg fortsatt mycket högt, på 10,7 procent. Samtidigt ökade nettoomsättningen med hela 75 procent. 

Med Europa som sitt spelfält

För närvarande är SaveLend aktiva i Sverige, Finland och Polen, vilka är stora marknader för kreditinvesteringar. Fokus ligger i dagsläget på att fortsätta befästa sin närvaro här, men i framtiden är målet att göra hela Europa till företagets spelfält. Ludwig konstaterar dock att det förutsätter en välutvecklad bankinfrastruktur, med fortsatt fokus på automatisering och bra tillgång till kreditdata. 

– Det finns alltid mycket att tänka på när man etablerar sig på nya marknader, men vi har en effektiv och smart modell med enorm potential. Det kommer att bli spännande att vidareutveckla den, avslutar Ludwig.

Sätt igång att investera i SaveLend 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?