1515

Spiltan och Martin Gren in i digital konsult – siktar på notering

Karlstadbolaget Combined X har en rad konsultbolag inom digitalisering under sitt paraply. Nu tar bolaget in nya delägare som Axis-grundaren Martin Grens Grenspecialisten och Spiltan i en nyemission inför en notering nästa år.

Jörgen Qist, vd för Combined X som får Grenspecialisten med Axis-grundaren Martin Gren som delägare.
Jörgen Qist, vd för Combined X som får Grenspecialisten med Axis-grundaren Martin Gren som delägare.Foto:Press, Lars Owesson

Redan 1993 bildade nio teknikkonsulter i Karlstad konsultbolaget Ninetech. Genom att sedan bredda verksamheten och köpa upp bolag så har det idag växt till koncernen Combined X med omkring 400 anställda.

”Vi är på en spännande tillväxtresa där vårt mål är att etablera Combined X som marknadens erkänt bästa kunskapsbolag inom digitalisering”, säger vd:n Jörgen Qwist i en kommenterar.

Koncernen omsatte 297 miljoner kronor under första halvåret med en ebit-marginal på 10,3 procent och prognosen för helåret ligger på 550 miljoner kronor. Målet är fortsatt tillväxt med en marginal över 10 procent. 

Combined X har därför tagit in nytt kapital och ägare för att fortsätta investera i verksamheten samt förbereda en notering. Emissionen bestod av befintliga aktier om 74 miljoner och ett nytillskott på 50 miljoner kronor.  

”En börsnotering 2022 kommer hjälpa oss på vägen dit och nu har vi bäddat bra för att kunna ta det steget”, menar Jörgen Qwist.

Efter transaktionen är Axis-grundaren Martin Grens investeringsbolag Grenspecialisten och finansmannen Robert Ahldins Edastra största ägare tillsammans med Combined X styrelseordförande Niklas Hellberg. Samtliga investerare har ambitionen att stå kvar som ankarinvesterare vid noteringen nästa år.

I emissionen deltog även Unionen och Investment AB Spiltan. Sedan tidigare finns omkring 170 medarbetare bland delägarna.

I koncernen ingår bolagen Nethouse, Elvenite, Netgain, CloudPro, Ninetech, Viewbase, Smartsmiling och Two.

Läs mer: Axis-grundaren stämde Apple och vann – fick 3 dollar


Innehåll från Snowflake TechnologyAnnons

Powered by Snowflake banar väg för innovation

I dagarna är det dags för andra omgången av Data Cloud-företaget Snowflakes innovationstävling Global Startup Challenge. Med en investeringspott på en miljon dollar riktar sig tävlingen till entreprenörer och startups inom tech, som skapar – eller tänker skapa – innovation inom molnlösningar på Snowflakes plattform. Nu lanseras också programmet Powered by Snowflake, med syftet att förenkla att föra nya innovationer till marknaden.

Skicka in ert bidrag till Global Startup Challenge 

Snowflake Startup Challenge samlar startupföretag i tidig fas för att bygga innovativa applikationer och produkter som drivs av Snowflakes datamoln. Global Startup Challenge hölls första gången 2020 och fick ett enormt gensvar, med hundratals ansökningar från över 50 länder. I år kommer tre finalister att få dela på den en miljon dollar stora prispotten och kommer därtill att få ett visst marknadsföringsstöd av marknadsledande Snowflake. 

– Snowflake Startup Challenge är utformad för att uppmärksamma innovationen i vårt fantastiska startup-community och är en plats där startups från hela världen visar upp alla de kreativa möjligheter som finns för att skapa banbrytande innovationer. Vi var så imponerade av allas idéer 2020 att vi nu verkligen ser fram emot att ta del av årets spännande bidrag. Vi vill därför uppmana så många som möjligt att skicka in sina idéer till oss, säger Tobias Åhlin, Account Executive Sweden, Snowflake. 

Snabbare leverera applikationer i molnet

Ytterligare ett led i Snowflakes innovationssatsning är programmet Powered by Snowflake. Tobias förklarar att syftet med programmet är att ge partnerföretag och applikationsutvecklare möjligheten att snabbare och enklare leverera sina applikationer i molnet. 

– Powered by Snowflake har utvecklats efter feedback från hundratals företag, stora som små, som har använt våra lösningar för att utveckla unika och nyskapande molnlösningar. Förhoppningen är att förenkla processen med att föra ut revolutionerande idéer på marknaden, korta time-to-market och därmed öka tillväxten.

Värdefulla tips för en framgångsrik startup

Tack vare designresurser från Snowflake  – inklusive tekniska experter, workshops och utvecklingsstöd kring dataarkitekturer – möjliggör den nya partnertjänsten för användarna att bygga bättre applikationer, med snabbare utvecklingstid. För att ytterligare optimera arbetet bistår Snowflake också med specialiserade supporttekniker.

– Att sedan omsätta sina innovationer till en framgångsrik affärsverksamhet kan emellertid vara en utmaning. Därför driver vi tillsammans med våra partners också kampanjer av olika slag för att öka produkternas synlighet. Vi har också tagit fram fem värdefulla tips för de som vill bygga en riktigt framgångsrik startup, säger Tobias.

Läs Snowflakes 5 tips för att bygga en framgångsrik startup 

BlackRock vill göra data mer tillgängliga

Som medgrundare till Powered by Snowflake har Snowflake flera framstående aktörer, såsom BlackRock, Adobe, Instacart och Lacework, som redan har tagit tillfället i akt att börja bygga kraftfulla produkter. BlackRock, en ledande aktör inom kapitalförvaltning, har exempelvis utvecklat finanslösningen Aladdin Data Cloud som drivs av Snowflake.

– Vi valde Snowflakes lösning för den unika förmågan att möta de olika kraven hos Aladdin-kunderna. Med programmet Powered by Snowflake tar vi Aladdin Data Cloud till marknaden för att tillgodose de växande behoven i investeringsbranschen med målet att göra data mer tillgängliga och användbara, säger Daniel Gourvitch, Global Head of Platform, Aladdin.

Adobe bygger effektiva och skalbara kampanjer

En annan av grundarna är Adobe som använder Powered by Snowflake för sina Adobe Experience Cloud-applikationer – vilket gör produktteamet på Adobe både snabbare och mer flexibelt.

– Adobe samarbetar med Snowflake för att bygga applikationer som driver interaktiva och användarfokuserade kampanjer som är effektiva och skalbara. Powered by Snowflake-programmet gör att vi kan använda en applikation för många fler användningsområden tack vare enhetlig teknik och att vi snabbt kan leverera personanpassade kundresor i stor skala, säger Adobes VP for Product, Sundeep Parsa.

För att bli Snowflake-partner med tillgång till Snowflakes resurser och Powered by Snowflake, gå in på www.snowflake.com/partners/poweredbysnowflake 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?