1515

Spelbolaget THQ Nordic tar in 600 miljoner till förvärv

Spelbolaget THQ Nordic tar in 598 miljoner kronor i en riktad nyemission. Pengarna ska användas till nya förvärv samt att möjliggöra en högre investeringstakt. 

THQ Nordics vd och grundare Lars Wingefors.
THQ Nordics vd och grundare Lars Wingefors.Foto:Press

På tisdagskvällen meddelade THQ Nordic att de planerade att genomföra en riktad nyemission på omkring 7,2 miljoner aktier genom ett så kallat accelererat bokbyggande. 

Läs mer: THQ Nordic köper den svenska utvecklingsstudion Pieces Interactive

Priset spikades till 83 kronor per aktie vilket kan jämföras med tisdagens stängningskurs på 91,3 kronor. Köpare var ett stort antal svenska och internationella investerare av institutionell karaktär. 

"Bolaget avser att använda likviden från den riktade nyemissionen till att finansiera nya förvärv av varumärken och spelutvecklingsstudios samt möjliggöra en högre takt av investeringar i utvecklingen av bolaget", skriver THQ Nordic i ett pressmeddelande. 

Läs mer: THQ Nordic rusar på stark rapport

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt på 9,1 procent. Enligt bolaget var anledningen till att man avvek från aktieägarnas företrädesrätt att man ville bredda ägarbasen bland institutionella investerare samtidigt som man genomförde kapitalanskaffningen på ett tidseffektivt sätt. 

Efter 20 minuters handel stod THQ Nordic-aktien i 84,5 kronor. Ett tapp på drygt 7 procent jämfört med tisdagens stängningskurs. 


Innehåll från AdmincontrolAnnons

Transparens och kundfokus – Admincontrol lanserar automatiserad webshop

Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.
Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Admincontrol tillhandahåller plattformar och tekniska verktyg för styrelsearbete, due diligence och andra affärskritiska processer. För att göra kundresan ännu smidigare och mer transparent har de nu utvecklat en webshop – för att snabbt och på begäran kunna möta kundens behov.

– I dagens digitala samhälle vill vi kunna bemöta kunden on-demand utefter deras önskemål, säger Feras Ibrahim, affärsutvecklare, Admincontrol.

Admincontrol grundades 2005 i Norge och har idag över 100 medarbetare i Skandinavien, Storbritannien och Nederländerna. I produktportföljen finns bland annat datarum, som är en due diligence-plattform för M&A, kapitalanskaffning och rekonstruktioner. 

– Vid en M&A-process är det otroligt viktigt att ha en säker portal för delning av den konfidentiella information som finns mellan de olika parterna. Datarum är ett tryggt och användarvänligt verktyg för den typen av affärskritiska processer, säger Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Tillgänglighet och transparens i fokus med nya webshopen

Admincontrol belyser vikten av tillgänglighet och transparens inför kunden. Som en naturlig utveckling av detta har de uppdaterat sin webshop till att bli automatiserad, lättnavigerad och med all nödvändig information tillgänglig.

Klicka här för att komma till Admincontrols Webshop 

– Vi hade en teori om att när det finns ett behov av att använda ett datarum behöver processen gå relativt fort. Vi vill väldigt gärna kunna erbjuda kunderna snabb och personlig service, något som möjliggörs med vår nya webshop, säger Mari Nygård.

– Vårt mål är att webshopen likt våra datarum ska vara användarvänlig och enkel att hantera, samtidigt som Datarummen erbjuder den avancerade funktionalitet som krävs vid due diligence-processer, säger Feras Ibrahim.

Inom ett år har den digitala försäljningen gått från 5% till 15 % av den totala försäljningen. 

Siktar på en majoritet digital försäljning

Eftersom M&A-processer kan variera i tid erbjuder Admincontrol en prenumerationsmodell där prisplanen löper månatligt – och prissättningen finns tillgänglig i webbshoppen. 

– I framtiden kommer sannolikt en majoritet av vår försäljning ske via webbshoppen och då vill vi att all information ska finnas där – enkelhet tillsammans med transparens har visat sig vara nyckeln till framgång, avslutar Feras Ibrahim.

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?