Annons

Spacex och T-Mobile vill få bort ”döda zoner”

Rymdföretaget Spacex och telekomjätten T-Mobile ska samarbeta för att ”göra slut på mobila döda zoner” och kommer lansera en ny mobiltjänst som använder Starlink-satelliter och T-Mobiles nätverk. Det framgår av ett pressmeddelande och ett event under torsdagskvällen, rapporterar CNBC.

Elon Musks rymdbolag Spacex ingår samarbete med T-mobile.
Elon Musks rymdbolag Spacex ingår samarbete med T-mobile.Foto:Susan Walsh

Starlink består av ett nätverk av satelliter som Spacex skjutit upp i låg omloppsbana runt jorden för att leverera höghastighetsinternet på avlägsna platser över hela världen. 

T-Mobile kommer avsätta en del av sitt PCS-spektrum i mellanbandet för att integreras i Starlink-satelliterna som skjuts upp nästa år. 

T-Mobiles användare kommer då kunna använda telefontjänster på avlägsna platser i USA. Tjänsten ska inkluderas i deras mest populära mobilabonnemang, inga priser avslöjades.

Tjänsten kommer inte kräva att mobilanvändare behöver skaffa sig en ny telefon. Om alla mobilmaster skulle slås ut bör den planerade tjänsten fortfarande fungera.

”Detta kommer inte att ha den typ av bandbredd som en Starlink-terminal kommer att ha, men detta kommer att möjliggöra sms, det kommer att möjliggöra bilder och om det inte finns för många människor i mobilzonen kan man till och med potentiellt ha lite video”, sade Elon Musk.

T-Mobile kommer även erbjuda ”ömsesidig roaming”. Besökare i USA från andra länder kommer då kunna använda tjänsten om de också samarbetar med Spacex för att möjliggöra tjänsten globalt. Musk och T-Mobiles vd Mike Sievert har bjudit in operatörer utomlands att ansluta sig.

Innehåll från OxceedAnnons

Nytt succéår trots osäker omvärld – Fortsatt tillväxt för SaaS-bolaget Oxceed

Elif Schmidt, VD, Oxceed.
Elif Schmidt, VD, Oxceed.

När fintech-företaget Oxceed summerar 2022 kan de se tillbaka på ett framgångsrikt år meden ARR-tillväxt som landar på 74 procent, god omsättning och flera nya funktioner. Bakom bedriften ligger lyckade partnerskap, ambitionen att alltid ligga i framkant och en produkt som ligger rätt i tiden.

– Allt fler företag vill bort från att sköta den finansiella rapporteringen i Excel, framförallt för att minimera risken för fel, men också för att det är enkelt och sparar tid, säger Elif Schmidt, VD. 

Oxceed erbjuder en molntjänst för företag som ger dem möjlighet att få en tydlig överblick av sin ekonomi i realtid. Genom att koppla sitt bokföringssystem med Oxceed kan företag förenkla sin finansiella rapportering, budgetering och uppföljning. På senare tid har intresset för tjänsten ökat kraftigt. 

Under 2022 har bolaget lagt extra tyngd på att vidareutveckla och förbättra sina lösningar för företag, koncerner och redovisningsbyråer. Det innebär dels en fördjupad funktionalitet inom koncernrapportering, projektbudgetering och avancerade nyckeltal, men även ett breddat erbjudande gentemot redovisningsbyråer. 

Läs också: Techbolaget fick bättre finansiell överblick 

Stark efterfrågan visar på relevant lösning i tuffa tider

Den vässade produktportföljen, tillsammans med ett ökat behov av effektivare rapportering bland företag, har gjort att 2022 summeras som ett av de bästa åren i bolagets historia.

– Vi är glada över att arbetet som vi har lagt ned på att förbättra våra tjänster har tagits emot så positivt. Det är tydligt att intresset från företag, som vill automatisera sin rapportering, spara tid i den finansiella uppföljningen och enkelt kunna bevaka sina nyckeltal, har ökat. Samtidigt ser vi också att vår churn har minskat stadigt, vilket är ett tecken på allt nöjdare kunder, säger Elif Schmidt och fortsätter:

– Vår lösning behövs inte bara när det går bra, utan minst lika mycket när det går sämre för ekonomin. Då blir det extra kritiskt att snabbt kunna se avvikelser och på så sätt få möjlighet att agera snabbt. 

Läs mer: Ehandelsbolaget kapar kostnader med automatisk rapportering 

Fortsatt satsning på tillväxt och nya rekryteringar

Under 2022 har Oxceed förstärkt sina partnerskap, där deras lösning bland annat utgör ett centralt verktyg i redovisningsbyrån Grant Thorntons rapportering och rådgivning gentemot sina kunder. Oxceed är numera också en integrerad del av banken SEB:s företagserbjudande vilket innebär att deras företagskunder enkelt kan koppla på tjänsten ”Finansiell överblick” i Business Arena (tidigare internetbanken). 

Läs mer: Grant Thornton väljer Oxceed för budget och månadsrapportering 

Efter ett starkt 2022 inleder Oxceed det nya året precis som det avslutades: Full fart framåt med fokus på att fortsätta att växa genom att vässa på sina kunderbjudanden och stärka upp teamet med nya rekryteringar. 

– Vår målsättning framöver är glasklar, vi ska bibehålla samma tillväxttakt som vi haft tidigare. Det kommer att bli ett spännande år, avslutar Elif Schmidt. 

 

Mer från Oxceed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oxceed och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera