1515

Soundcloud släpper Spotify-konkurrent

Det svenskgrundade musikbolaget Soundcloud släpper i dag en prenumerationstjänst. Tjänsten blir en direkt konkurrent till Spotify.

Konkurrensen om marknaden för strömmad musik blir allt hårdare. Nu meddelar Soundcloud, som grundats av svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss, att de lanserar en prenumerationstjänst i USA.

"Soundcloud Go" kostar 10 dollar i månaden (13 dollar för Apple-enheter) och är en direkt konkurrent till Spotify och Apple Music. Tjänsten lanseras i USA och kommer under året att rulla ut i fler länder, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.  

"Soundcloud Go visar vår vision för framtidens strömmade musik. Det är en plattform där musikskapare kan experimentera, fans kan hitta de senaste låtarna och man kan uppleva fantastisk musik och följa sina favoritartiser", säger Alexander Ljung, vd för Soundcloud i ett pressmeddelande. 

Soundcloud har hittills endast funnits som gratistjänst och har 175 miljoner lyssnare i månaden. Att bolaget varit på väg att lansera en prenumerationstjänst har dock varit känt i ett drygt år. Det som har stått i vägen har varit att Soundcloud fram tills nyligen saknat avtal med de stora skivbolagsjättarna. 

Soundcloud Go innehåller 125 miljoner låtar från 12 miljoner artister. Det kan jämföras med Spotify och Apple Music som båda har ungefär 30 miljoner låtar i sina bibliotek.


Innehåll från QlikAnnons

Är du på väg mot en data-återvändsgränd?

Den enorma kraften i data är de flesta av oss medvetna om. Men att lyckas använda, kvalitetssäkra och kontextualisera den fortsätter att vara en utmaning för många företag. För att inte fastna i en data-återvändsgränd som leder till färre beslut, minskad innovation och sämre konkurrenskraft behöver hålen i ens data pipeline täppas till.

Används data och analys på rätt sätt kan det driva både förändring och innovation. Moderna data analytics pipelines hjälper till att synliggöra data, hantera den, förstå den och styra den till rätt platser. Brister och hål i den kedjan leder istället till en återvändsgränd som i slutändan gör företag mindre konkurrenskraftiga. 

Snabba beslut

Att använda aktiv intelligens med hjälp av data pipelines är istället den moderna företagsledarens superkraft. Det ger möjlighet att agera baserat på pålitlig, kontextuell data som tillför värde. Men viktigast av allt är att agerandet sker direkt. Företag har inte längre lyxen att kunna låta saker och ting ta tid så dagens moderna data analytics-verktyg, tillsammans med våra egna mänskliga hjärnor som kan tillföra kontext och riskuppfattning, är kritiska för att vi ska kunna fatta beslut i så nära realtid som möjligt. 

– Beslut måste fattas snabbt, innan kontexten har förändrats och tillfället är borta. Om du fångar det ögonblicket finns enorm potential, säger tech-journalisten Martin Veitch som djupdyker i ämnet i Qlik’s Active Intelligence Magazine.

Fastnar i gamla hjulspår

Vad innebär då dessa hål i en data pipeline? Att läcka data eller helt enkelt inte ha rätt data på plats från första början gör att beslut baseras på bristfällig information och viktiga insikter kan missas. Konsekvenserna blir, som Clayton Christensen skrev i The Innovator’s Dilemma, misslyckanden eftersom för många företag fastnar i de hjulspår som först gjorde dom framgångsrika när de egentligen borde ha insett att de var på väg mot en data-återvändsgränd. Data och analys bör istället vara lika dynamiskt som världen de existerar i.

Registrera dig för Data Activation Summit här. Hör mer från ledare i branschen, innovatörer inom data och Qlik®-chefer när de berättar om hur man optimerar varje affärsbeslut med aktiv intelligens – en kontinuerlig intelligens där realtids-data triggar omedelbara actions.

Mer från Qlik

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Qlik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?