Annons

Solcellen som laddar din telefon tar in 50 miljoner

Det svenska solcellsbolaget Exeger har uppfunnit en revolutionerande solcell som kan monteras på läsplattor. Nu tar bolaget in 50 miljoner kronor från Fortum till en miljardvärdering.

Giovanni Filis bolag Exeger har tillverkat solceller på ett sätt som branschen inte trodde var möjligt.
Giovanni Filis bolag Exeger har tillverkat solceller på ett sätt som branschen inte trodde var möjligt.

För åtta år sedan drog Giovanni Fili igång solcellssatsningen med Exeger.

Då var tanken att bolaget skulle tillverka solcellspaneler som skulle sättas på fastigheter. Det börsnoterade fastighetsbolaget Wallenstam blev en av delägarna.

Sedan dess har produkten utvecklats och Exeger har tagit fram en helt slät solcell som enkelt kan sättas på till exempel en surfplatta, vilket gör att plattan endast behöver ljus för att laddas.

Nu tar Exeger in 50 miljoner kronor från energibolaget Fortum, som enligt Giovanni Fili gjort en ”extremt noggrann due dilligence”.

”Det känns väldigt kul. Det blir en riktig kvalitetsstämpel för Exeger”, säger Giovanni Fili.

Konsensus i branschen var att det inte gick att göra solceller som vi gör solceller. Det gick bara inte.

Investeringen innebär att Exeger får en värdering på 1 miljard kronor. I förra kapitalrundan värderades bolaget till drygt 740 Mkr.

Exeger har utvecklat en teknik som gör att de har ett försprång gentemot konkurrenterna. Bolagets solceller är så kallade färgsensiterade solceller, vilket betyder att ljuset absorberas av färgpigment. Solcellerna är helt släta och utan några ledningar som tar plats, vilket gör att de kan placeras på exempelvis läsplattor.

Giovanni Fili lägger en surfplatta, som har en solcell på sig, på bordet vi sitter vid.

”Så där, nu laddas den. Det räcker med inomhusljus”, säger han.

Han skrapar på den släta solcellen som sitter på surfplattan.

”Det får inte bli repor eller stora fingeravtryck, sådant är jätteviktigt om det är en konsumentprodukt. Men det är kanske inget som forskare tänker på”, säger han och visar upp läsplattan som mycket riktigt saknar repor och fingeravtryck.

Läs mer: Gretas vd: ”Vi vill förändra hur internet funkar”

Sedan starten för åtta år sedan har Exeger växt till 48 anställda plus ett antal konsulter. De anställda är högutbildade specialister som hämtats från världen över.

”Konsensus i branschen var att det inte gick att göra solceller på det sättet som vi gör solceller, det bara gick inte. Men vi lyckades, vi gör det varje dag i stor skala”, säger Giovanni Fili.

Foto: Jesper Frisk

I anslutning till KTH:s campus har Exeger byggt upp sin solcellsfabrik på 2 500 kvadratmeter. Det finns inga maskiner som kan producera solcellen som Exeger har skapat. Därför har bolaget tvingats att bygga egna maskiner från grunden.

Pengarna som Fortum går in med ska gå till att slutföra utbyggnader som gör att Exeger ska kunna producera 15 miljoner enheter per år samt fylla på kassan.

”De kunder som vi vill jobba med kräver att vi ska ha en ordentlig produktionskapacitet och pengar i kassan, annars finns vi inte på kartan. Det är också viktigt att vi kan ta flera ordrar av olika bolag samtidigt”, säger Giovanni Fili.

Vilka bolag samarbetar ni med i nuläget?

”Det är stora konsumentelektronikbolag i Europa, Asien och USA.”

Samsung? Sony?

”Det får du gissa dig till.” 

Exeger har redan utvecklat kommersiella prototyper med de bolagen och planen är att senare ta fullskaliga kommersiella ordrar när utbyggnaden av fabriken är färdigställd.

Men Giovanni Fili blickar redan vidare mot nästa etapp. Då krävs det att Exeger bygger en ännu större fabrik med ännu högre produktionskapacitet. Hur den ska finansieras är inte klart men Giovanni Fili utesluter inga alternativ.

”Det kan bli en börsnotering, men det är inte givet. Det beror helt på omständigheterna. Men vi har redan byggt upp kompetensen inom bolaget med informationsgivning och redovisningsstandarder så att vi ska klara en notering”, säger han.

Det har gått åtta år sedan ni drog igång, har det inte tagit lång tid att komma igång?

”Det tar minst tio till femton år att utveckla en ny industriell teknik och det kostar några miljarder. Vi gjorde det på åtta år, så jag ser det som att vi har två år till godo, och vi gjorde ’bara’ av med 200 miljoner kronor.”

”Världens bästa inomhussolcell, världens största fabrik och världens största bolag som kunder. Vi börjar där och sedan får vi ta det vidare”, säger Giovanni Fili.

Läs mer: Zennströms hållbara duschbolag: ”Vi växer i raketfart”

Innehåll från WintAnnons

Egen konsultfirma – hur mycket måste du ta betalt?

Många som driver tjänste- och konsultbolag vet inte ifall deras timpriser kan täcka bolagets löpande utgifter, vilket kan få förödande konsekvenser för deras ekonomi. Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint berättar hur du kan försäkra dig om att du tar rätt timpris för dina tjänster.

Det är vanligare än man kan tro att den som startar upp ett tjänsteföretag väljer att erbjuda ett timpris helt baserat på magkänsla – eller genom att lägga sig på samma nivå som sina konkurrenter. 

– Det man då glömmer bort är att timpriset inte bara är en siffra i en offert, utan någonting som ska se till att du har råd att betala ut din lön och täcka bolagets kostnader varje månad, säger Anders Nilsson, skatte- och redovisningsexpert på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. 

Hur mycket behöver du fakturera varje månad?

Det bästa sättet för att bestämma ditt timpris är enligt Anders att börja bakifrån och ställa dig följande frågor:

1. Hur hög lön vill jag och mina eventuella kollegor kunna ta ut varje månad, före skatt?

2. Vilka fasta kostnader, utöver lönekostnader och arbetsgivaravgifter, har jag i firman? (hyra av kontor, telefonräkning, bokföringskostnader, programvaror, etc.)

– När du har dessa summor klara för dig finns flera kalkylverktyg på nätet som du kan använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera varje månad för att täcka såväl de fasta kostnaderna som din lön och arbetsgivaravgifterna, säger han.

– Ponera att du är ensam i bolaget och vill plocka ut en lön på 40 000 kr före skatt. Dessutom har du fasta kostnader på 15 000 kr i månaden. Då skulle du behöva fakturera för ungefär 76 100 kr/månad för att gå plus minus noll. Men helst vill du såklart gå ytterligare lite plus varje månad för att få ett bra resultat och möjlighet till en utdelning i slutet av året, så vi höjer den siffran till minst 80 000 kr.

Läs också: Företagare – så bör du tänka kring din lön 2023 

Vad blir ditt timpris?

Nu när du vet detta blir nästa steg att avgöra hur många timmar i månaden du kommer kunna ta betalt för. En genomsnittlig arbetsmånad består av 167 timmar, varav ganska många kommer behöva vara odebiterade, då du arbetar med administration, försäljning, reser, går på kundmöten eller på annat sätt lägger ner tid som du inte kan ta betalt för. 

När du räknar ut ditt timpris måste du med andra ord ta höjd för vilken debiteringsgrad du kommer kunna upprätthålla. 

– Man skulle kunna hävda att en sjuttioprocentig debiteringsgrad är ett riktmärke att sträva mot. Det skulle i så fall innebära att du ska försöka ta betalt för ca 117 av dina 167 timmar varje månad, vilket ger dig ett lägsta timpris på ca 685 kr/h (80 000 / 117 ≈ 683,8). För att klara break-even varje månad alltså, påpekar Anders.

Tänk på marginalerna

Nu när du vet allt detta kan du börja kolla vad du har för marginaler att höja ditt timpris ytterligare. 685 kr/h är ditt minimum, men du vill ju kunna gå plus när du har en bra månad så att du har en extra buffert att spela på ifall någon månad skulle gå sämre. Helst vill du alltså höja priset lite till. 

– Det är nu du kan börja snegla på konkurrenterna. Tar de 800, 900 eller till och med 1100 kr/h? Då finns såklart utrymme för dig att höja ditt pris också. Ju högre du har utrymme att gå, desto bättre för dina marginaler, säger Anders. 

Han påpekar också att det finns fler parametrar att ta hänsyn till när det gäller just marginalerna, till exempel att försöka öka debiteringsgraden. Eftersom tid bokstavligt talat är pengar för den som säljer tjänster finns mycket att vinna på att minimera den arbetstid som du inte kan ta betalt för. 

– Ju fler administrationstimmar du kan kapa bort, desto mer tid kan du lägga på att hjälpa dina kunder – vilket innebär extra klirr i kassan för dig. Genom att automatisera din bokföring och ekonomihantering slipper du mycket pappersarbete som du istället kan lägga på det du gör bäst.

Läs mer: så automatiserar Wint din bokföring 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera