1515

Snabb tillväxt för småjobbsappen Yepstr

Yepstr förmedlar enklare jobb till ungdomar via sin app. De senaste månaderna har omsättningen ökat med över 40 procent i månaden. Nu planerar bolaget sin nästa runda.

Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.
Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.

Almedalen drar mängder av storbolag, politiker och mediefolk. Men även ett och annat startupbolag arrangerar seminarier och möten under veckan. Ett av dem är Yepstr (NTL) som grundades av Jacob Rudbäck för cirka två år sedan. 

På Fiskargränd i Almedalen har bolaget arrangerat ett rundabordssamtal som snabbt fylls upp.

”Vi växer så det knakar. Vi har snittat 43 procent tillväxt varje månad det senaste året”, säger Jacob Rudbäck.

Han uppger att Yepstr har ökat omsättningen från 60 000 kronor i april till 100 000 kronor i maj. Den senaste månaden har bolaget omsatt 170 000 kronor. Han ser också att det kommer att fortsätta i samma takt de närmaste månaderna.

Bolaget, som fortfarande går med förlust, tog in 7 miljoner kronor för drygt ett år sedan. En av Investerarna då var redarmiljardären Dan Sten Olsson, som Jacob Rudbäck träffade när han klippte Stena-grundarens gräsmatta som ung.

Läs även: Miljardär-mentor går in i småjobbsapp 

Nu håller Yepstr på att avsluta nästa investeringsrunda, vilken Jacob Rudbäck inte vill uppge storleken på men att den kommer att vara större än den förra. 

”I den här rundan kommer det att komma in lite nya affärsänglar och vi har även ett par större riskkapitalfonder som är inne i diskussionen”, säger han. 

Samtidigt hoppas han att bolaget ska kunna gå med vinst nästa år. 

Vår absolut bästa användare är 75 år gammal. Den kundgruppen har exploderat för oss.

Yepstr, som förmedlar enkla arbeten till ungdomar i åldern 15–21, har alltifrån barnpassning, gräsklippning och techsupport på listan av jobb som kunderna vill ha hjälp med. Appen har haft närmare 500 ungdomar som har tjänat pengar via tjänsten sedan starten.

”Vår absolut bästa användare är 75 år gammal. Den kundgruppen har exploderat för oss. De har ett extremt behov”, säger Jacob Rudbäck.

Att äldre behöver hjälp med sånt de inte längre klarar själva, samtidigt som man ger ungdomar erfarenheten att ha ett jobb kan ses som win-win. Samtidigt uppger Jacob Rudbäck att ungdomarna får skäliga löner.

”Vi har standardiserat lönerna så vi följer fackförbundens riktlinjer och sen kan lönerna bara öka efter det. Om de får ett par bra referenser så kan du öka lönen efter det”, säger Jacob Rudbäck.

Läs även: Här är de hetaste trenderna och bolagen i Sveriges växande delningsekonomi 


Innehåll från SavelendAnnons

Efter lyckade börsintroduktionen, nu satsar SaveLend på att ytterligare öka verksamheten

Ludwig Pettersson, VD och grundare av SaveLend.
Ludwig Pettersson, VD och grundare av SaveLend.

När fintechbolaget SaveLend börsnoterades 9 juni var det övertecknat till 682 procent – och i första dagens handel tog aktiekursen ett glädjeskutt på 74 procent.

Men nu när yran lagt sig och vardagen tagit vid, lägger bolagets VD Ludwig Pettersson ut kursen framåt.

– Nu ska vi börja jobba ordentligt. Vi ska överträffa våra finansiella mål, något vi är väldigt komfortabla med att vi kommer att göra, och dessutom göra förvärv på vägen som hjälper oss att bli större, säger han. 

SaveLend tillhandahåller två plattformar. Den ena är en investeringsplattform där investerare kopplas samman med låntagare utan att de traditionella bankerna kopplas in. Tillvägagångssättet kallas för peer-to-peer, eller P2P, och har vuxit i popularitet de senaste åren. Den andra är en faktureringsplattform som består av ett komplett faktureringssystem, innehållandes bland annat kundreskontra, avisering, betaltjänster, inkasso och finansieringslösningar. 

Företaget grundades 2014 av Ludwig Pettersson, och 9 juni nåddes ett viktigt delmål på SaveLends resa då man noterades på Nasdaq First North Growth. 

– Det var ett stort intresse på förhand och det var 682 procent övertecknat. Sedan blev det en bra start första dagen. Vi är nöjda, säger han. 

Bolaget tillfördes med noteringen cirka 1220 nya aktieägare och en emissionslikvid om cirka 50 miljoner kronor.

Börsnotering bra för tillväxten

Att vara noterade på Nasdaq är något som kommer att hjälpa SaveLend på den fortsatta tillväxtresan.

– Det stärker absolut vårt varumärke. Det underlättar när vi ska expandera ute i Europa att ha varumärket ”Nasdaq listed” i ryggen och att vi därigenom har gått igenom en noteringsprocess, säger Ludwig Pettersson. 

SaveLend har växt kontinuerligt sedan lanseringen 2014 och 2020 tog det fart ordentligt. Man uppnådde då 1 miljon hanterade fakturor i faktureringsplattformen, en ökning med 400 procent sedan 2018. Under fjärde kvartalet 2020 omsatte SaveLend-koncernen 17,3 miljoner kronor, vilket var 48 procent mer än samma period 2019. Under första kvartalet i år ökade omsättningen med 57 procent jämfört med samma period förra året. 

Den genomsnittliga årsavkastningen för plattformens investerare har varit över 9 procent sedan starten och tillväxten i kapital på investeringsplattformen har de två senaste räkenskapsåren varit 150 procent.

– Vi är på en stark tillväxtmarknad i Sverige, i Europa och globalt. Tillväxten av nya kunder är stor, säger han.

Personlig seger

Att vara börsnoterad innebär också större krav på företaget, något som Ludwig Pettersson välkomnar.

– Vi gillar den ökade transparensen som det innebär att vara noterad. Vi vill ge våra investerare en större inblick i vår verksamhet, säger han.

För Ludwig Pettersson är börsnoteringen också en personlig seger. För många år sedan, i begynnelsen av sin karriär som entreprenör, lovade han sig själv att ta ett bolag till börsen innan han fyller 30. Det lyckades han med, med två månaders marginal.

– Det är kul och man njuter några dagar, men sedan är man tillbaka på jobbet och arbetar mot nästa mål. Där är jag nu, avslutar han.

Läs mer om SaveLend på www.savelend.se 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?