Annons

Skilsmässoentreprenören tog hem segern i Female Founders i Skåne

Den digitala skilsmässotjänsten Endbright med grundaren och vd:n Charlotte Ljung stod som vinnare i pitchtävlingen på Female Founders i Skåne. Hon direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm den 30 november.

”Det är en superinjektion för hela teamet.”

Charlotte Ljung stod som vinnare i pitchtävlingen på Female Founders i Skåne
Charlotte Ljung stod som vinnare i pitchtävlingen på Female Founders i SkåneFoto:David Möller

Sex bolag pitchade, juryn tog ut två finalister – Tatiana Amaya Vanegas, medgrundare och vd för den smarta kvittotjänsten Clowid och Charlotte Ljung, grundare och vd för skilsmässoplattformen Endbright. 

Publiken röstade fram Charlotte Ljung som vinnare av Female Founders i Skåne 2022 på torsdagen.

”Vi är jätteglada! Det validerar oss och är en superinjektion för hela teamet”, säger Charlotte Ljung.

Charlotte Ljung pitchar på Female Founders på Slagthuset i Malmö.
Charlotte Ljung pitchar på Female Founders på Slagthuset i Malmö.Foto:David Möller

Idén till Endbright fick hon efter sin egen skilsmässa, då hon själv saknade rådgivning kring vad som gäller vid en separation där det också finns barn med i bilden. 

2019 drog hon igång utvecklingen av en digital plattform med syftet att försöka förhindra att en skilsmässa eller separation orsakar konflikt, psykisk ohälsa eller ekonomiska bekymmer. 

Tjänsten riktar sig mot konsumenter, men även mot företag och olika förmånsportaler för anställda där företag vill arbeta aktivt med medarbetarhälsa. Den senaste produkten är en skilsmässoförsäkring. 

I dagsläget finns tjänsten på den svenska marknaden, men i år och nästa år är planen att lansera i Storbritannien.

Bolaget har tagit in två investeringar på totalt 5,5 miljoner kronor från bland andra investerarna Joel Eklund, Erik Urnes och Carina Brorman.

Juryn på Female Founders i Malmö: Faten Mustafa, Investment Manager på Almi Invest, Joel Eklund, investerare och bland annat styrelseordförande i TePe och Hövding, Sofia Hasselberg, Investment Director, Bonnier Ventures, Och Sara Linander, investerare och framtidsstrateg.
Juryn på Female Founders i Malmö: Faten Mustafa, Investment Manager på Almi Invest, Joel Eklund, investerare och bland annat styrelseordförande i TePe och Hövding, Sofia Hasselberg, Investment Director, Bonnier Ventures, Och Sara Linander, investerare och framtidsstrateg.Foto:David Möller

Juryns motivering av Endbright som en av två finalister löd: ”Ett väl definierat problem som vi ser ett stort behov av att få en smidigare process inom. En plattform som i längden bidrar till ett mer hållbart fortsatt liv genom större acceptans för situationen, varandra och helheten.”

Endbright kvalificerar sig direkt till pitchtävlingen på Female Founders i Stockholm den 30 november.

”Tills dess kommer vi jobba intensivt med vårt företagserbjudande och fortsatt cementera försäkringslösningar, vilket går hand i hand med kapitalrundan som vi hoppas få klart innan året är slut”, säger Charlotte Ljung.

”Så ska vi så klart fila på pitchen också. Vi är ödmjuka inför att vi ska vara med i Stockholm och ser det som ett 'stamp of approval' från Sveriges största näringslivstidning”, lägger hon till.

De pitchade på Female Founders i Malmö (från vänster): Cecilia Langéen och Jasmi Thrikediswarenaden, Payzlip, Patricia Möller, Poasana, Charlotte Ljung, Endbright, Tatiana Amaya Vanegas, Clowid, Kristina Ingvar, Speaksum, Maja Frankiewizc, Nikdev.
De pitchade på Female Founders i Malmö (från vänster): Cecilia Langéen och Jasmi Thrikediswarenaden, Payzlip, Patricia Möller, Poasana, Charlotte Ljung, Endbright, Tatiana Amaya Vanegas, Clowid, Kristina Ingvar, Speaksum, Maja Frankiewizc, Nikdev.Foto:David Möller

Läs också: Sex skånska bolag gör upp om segern på Female Founders i Malmö 

Innehåll från Synology IncAnnons

Så kan ditt företag fortsätta utvecklas trots ökade kostnader

Det rådande världsläget i form av bland annat lågkonjunkturen har resulterat i att allt fler företag tvingats lägga stort fokus på ekonomin. En plötslig lågkonjunktur kan skapa en instabilitet som kan vara svår att återhämta sig från och många företag upplever ökade kostnader som kan vara svåra att möta i dessa tuffa tider. 

Samtidigt som arbetslösheten i USA till synes når rekordlåga nivåer ser många företag att deras kostnader fortsätter öka. Att bromsa sitt företags fortsatta utveckling i ett försök att sänka kostnaderna är vanligt, men är enligt Chad Chiang, Managing Director på Synology, vara kontraproduktivt. 

– Även om en lågkonjunktur innebär att projekt läggs på paus, finns det vissa, så som IT- och säkerhetslösningar, som bör expanderas för att säkerställa en fortsatt tillväxt för företagen. 

Att investera i molnbaserade tjänster är relativt vanligt vid en lågkonjunktur, då de ger större kontroll för användaren att antingen skala upp eller ned verksamheten, i samband med hur marknaden ser ut. Chad menar att det viktigaste vid ett eventuellt byte av system bör göras med en långsiktig plan, och med individuella lösningar som faktiskt gynnar verksamheten i längden. 

– Att implementera nya system blir en stor omställning i verksamheten, och bör göras ordentligt och med ett långsiktigt perspektiv som har olika riskfaktorer, såsom lågkonjunktur, i åtanke. Samtidigt bör man göra skiftet gradvis, för att säkerställa både att samtliga delar av verksamheten blir implementerat i det nya systemet och att systemet är byggt för att kunna utvecklas i takt med att tekniken gör det. 

En investering i framtiden

Vikten av att ha en djup förståelse för både kostnads- och värdesystem är vitalt vid en större omställning på en verksamhet – speciellt i åtanke för kostnadsstrukturer som kan påverka hela organisationen. 

– För chefer som ännu inte har kommit på hur de ska skapa transparens och tydlighet kring sina IT-investeringar är det dags att börja. Om detta görs kommer dessa chefer kunna fatta välgrundade beslut som i det långa loppet sänker kostnader, säger Chad. 

Om din organisation ännu inte implementerat och investerat i nya, smidigare processer och system anser Chad att man kan dra nytta av lågkonjunkturen för att påbörja ett kostnadseffektivt system. Genom att ta sig an utvecklingsprogram i en föränderlig marknad finns möjligheten att anpassa system efter de utvecklingsmöjligheter som finns i en föränderlig miljö.

– I utmanande tider bör man öka frekvensen och djupet av antagandet av metoder, stärka anslutnings- och genomförandeförmågan och göra det möjligt för företagen att möta snabbt föränderliga utmaningar, säger Chad och avslutar:

– Det har tidigare visat sig att företag som implementerat denna typ av effektivitetshöjande åtgärder haft möjlighet att minska kostnader för drift och haft möjlighet att automatisera flera projekt som tidigare varit tidskrävande. Så de som oroar sig för konsekvenserna som kommer till följd av en lågkonjunktur bör utveckla nya IT-system som frigör mer tid och minskar kostnader i längden.

Läs mer om Synology här! 

 

Mer från Synology Inc

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Synology Inc och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera