1515

Sista hindret avklarat för Natural Cycles i USA

Inför lanseringen i USA har Natural Cycles nu fått ett definitivt godkännande av FDA, den amerikanska läkemedelsmyndigheten, om att få kalla sin app för ett preventivmedel.

Foto:Martina Huber

Preventivappen Natural Cycles grundare Elina Berglund Scherwitzl och vd:n och medgrundaren Raoul Scherwitzl jobbar just nu med en stor lansering av bolagets app i USA.

Sedan augusti förra året har bolaget fått godkänt av Food and Drug Administration, FDA, motsvarande svenska Läkemedelsverket, att lansera och driva appen klassad som preventivmedel. Godkännandet var det första i sitt slag och en stor framgång för bolaget.

Läs mer: Natural Cycles-grundaren ser stort intresse i USA 

Nu har den amerikanska myndigheten kommit med det sista beslutet i frågan och Natural Cycles har fått sin klassificering fastställd. Därmed är det avslutande steget i godkännandeprocessen i USA förbi för bolaget.

”Vi är glada över att FDA ser att digitala hälsotekniker kan tillåta konsumenter att ta bättre informerade beslut om den egna hälsan. Som den första och enda app att bli godkänd i USA som en preventivmedelsapp, sätter det här godkännandet standarden för framtida utveckling på området”, säger Raoul Scherwitzl i ett uttalande.

Läs mer: Svenska preventivappen Natural Cycles godkänd i USA – första någonsin 

Natural Cycles, som backas av hundratals miljoner kronor i riskkapital från bland andra EQT EQT -1,64% Dagens utveckling Ventures och Bonnier Ventures, har i och med lanseringen bland annat anställt personal på plats i USA och satt upp ett kontor i New York. 

I januari i år började Natural Cycles att erbjuda appen genom ett statligt program, Title X, som erbjuder preventivmedel till låginkomsttagare och personer utan försäkring. Kvinnor i state New Hampshire är först ut att få möjlighet att testa appen.

I en längre intervju med Di Digital i december förra året berättade Elina Berglund Scherwitzl att appen nu används av ungefär 1 miljon användare globalt. 

Läs mer: Natural Cycles-grundaren talar ut om USA-planerna: ”Vi måste nog ta politisk ställning” 


Innehåll från WndyAnnons

Wndy vill bli hela Sveriges digitala HR-avdelning

Startupen Wndy erbjuder små och medelstora bolag att prenumerera på HR-expertis och digitalt få tillgång till exakt rätt kompetens precis när det behövs.

– Vi vill digitalisera HR-arbetet och framför allt underlätta för entreprenörer och företagare att investera i sin personal på riktigt, säger grundare Daniel Eriksson.

Det svenska företaget Wndy vill förenkla och förbättra tillgången till HR-expertis för mindre bolag. Genom att samla kunskap lättillgängligt i en digital plattform och kombinera det med experthjälp från HR-konsulter via ett videomöte, får företagare snabbt tillgång till den kunskap de för tillfället behöver. Oavsett om det handlar om rekrytering, lön eller större strategiska frågor.

Bakom Wndy finns entreprenören som vet vad företagen vill ha och HR-experten som vet vad företagen behöver. Grundaren Daniel Eriksson har tidigare byggt celebrity endorsement-byrån PAgency, som bland annat arbetar med Zara Larsson, Molly Sandén och Benjamin Ingrosso och har själv upplevt hur svårt det kan vara att hitta rätt när det handlar om personalfrågor.

– Som företagare har jag ofta känt en brist på HR-kunskap när jag får frågor om till exempel pension, försäkringar eller kanske permittering som varit aktuellt under pandemin. Det är otroligt viktigt att det blir rätt, både för dig som anställd och för dig som arbetsgivare. Och det är där Wndy kommer in i bilden, säger han.

Bygger på videomötet

Wndy är en digital plattform och prenumerationstjänst för små och medelstora företag som bygger på videomöten. Det finns även en chattfunktion för enklare frågor samt ett stort utbud av mallar och dokument.

– Det här är ett smart och snabbt sätt att få tillgång till den HR-expertis du behöver både för stunden och i det större perspektivet. Du bokar enkelt ett videomöte genom att kort beskriva ditt ärende, välja en tid som passar och sedan den HR-expert du vill prata med.

På Wndy finns även COO Marie Wikander, HR-expert med lång erfarenhet, bland annat från techbolag som Klarna och Trustly. Marie har stött på många företag som är i behov av den typ av tjänst som Wndy erbjuder.

– Jag ser att många företag saknar HR-kompetens men samtidigt har ett skriande behov av det. Många företagare lägger mycket tid på att fundera över de här frågorna samtidigt som de inte har resurser att anställa någon på heltid. Wndy är en perfekt lösning för dem, lättillgänglig, bred och kostnadseffektiv.

HR som en coachande kraft

Hon berättar att Wndy knutit flera seniora HR-experter till sig och att det är lika lätt att få operativ HR-hjälp, med till exempel avtal eller personalhandböcker, som att lägga en större HR-strategi för företaget eller få hjälp med ledarskapsutveckling.

–HR är som bäst när det fungerar som en coachande kraft. Genom att investera i dina medarbetare och din ledning så skapar du mer engagemang vilket leder till bättre resultat, säger Marie Wikander och fortsätter:

– Vi vet att det är viktigt att man som företagare investerar i sin personal. Wndy erbjuder möjligheten att göra det utan att behöva anställa en person med HR-kompetens. Vi tror att det här kan förändra synen på HR-branschen i grunden.

Läs mer om Wndy: wndy.se 

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wndy och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?