1515

Sheryl Sandberg krävde svar på om Soros blankat Facebookaktien

Toppchefen Sheryl Sandberg uppges nu ha velat veta om finansmannen George Soros blankat Facebookaktien, uppger Financial Times.

George Soros och Sheryl Sandberg.
George Soros och Sheryl Sandberg.

Nya detaljer fortsätter att dyka upp om Facebooks anlitande av den omstridda pr-firman Definers för att misskreditera bolagets kritiker. 

Facebooks näst högsta chef, den operativa chefen Sheryl Sandberg, har tidigare kommenterat den avgående kommunikationschefen Elliot Schrages öppna brev om pr-arbetet som utfördes av Definers. 

Hon påpekade då att det aldrig var Facebooks mening att skapa något "antisemitiskt narrativ" kring finansmannen George Soros, som har kritiserat Facebook offentligt och därför blev föremål för Definers granskning.

Nu medger dock Facebook att Sheryl Sandberg skickat intern e-post med en begäran att få fram information om huruvida George Soros spekulerat i en kursnedgång för Facebook genom att blanka aktien. Enligt Facebook var dock granskningen av Soros redan i gång när Sandberg skickade mejlet.

Sheryl Sandberg förnekade länge all kännedom om beslutet att anlita Definers. Hon har dock senare erkänt att hon kan ha mottagit e-post där pr-företagets namn nämnts, och tagit del av en del av den research som gjordes.

George Soros kallade i ett tal i Davos i början av året Facebook en "fara för samhället". Finansmannen beskrev även Facebook och Google som "allt mäktigare monopol" och uppmanade myndigheter att öka regleringen av teknikbolagen. 

(Direkt / Di Digital)


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Håll dig uppdaterad i standardiseringsarbetet

Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.
Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

SEK Svensk Elstandard ansvarar för all elektroteknisk standardisering i Sverige och i deras kommittéer deltar medlemmar från myndigheter och företag runt om i hela Sverige. Att hänga med i standardiseringen är en fördel på många plan.

– Att följa den senaste standarden underlättar och skänker en trygghet i att allt är tillverkat och installerat på rätt sätt, säger Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

En standard kan i praktiken handla om en klassificering, måttangivelse, säkerhetsfordran eller dokumentation av olika slags elektrotekniska produkter – kort sagt kan man säga att det är en slags uppsättning av förhållningsregler. Myndigheter, organisationer och företag kan delta i SEKs kommittéer och på så sätt påverka framtidens standarder.

– Det kan ta upp till fem år att få igenom en ny standard och med ett så långsiktigt arbete får man insyn och en unik chans att påverka, säger Krister Elfgren.

I nuläget är de runt 800 personer som deltar i SEKs kommittéer, men det finns kapacitet för många fler. SEK är svensk representant i organisationen IEC, som arbetar fram standarder på global nivå. Ju fler medlemmar i de svenska kommittéerna, desto större konkurrenskraft får Sverige internationellt.

Håll dig uppdaterad med SEK e-Standard!

I takt med att tekniken utvecklas, revideras och aktualiseras också standarder och handböcker. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring vilka standarder det är som gäller för stunden, något som kan vara lättare sagt än gjort. SEK e-Standard är abonnemangstjänsten som hjälper dig med det. Genom att prenumerera på SEK e-Standard får du tillgång till standarder och handböcker inom ditt område, som alltid är uppdaterade enligt det allra senaste.

– Med SEK e-Standard går rättelser, tillägg och revideringar automatiskt in i systemet och säkerställer att alla standarder är uppdaterade. När man loggar in på sitt abonnemang får man en god översikt över sina standarder och mer behöver man inte göra – det sköter vi, säger Krister Elfgren.

Det ska vara lätt att göra rätt

Att alltid utgå från en standard är det bästa, säkraste, enklaste och mest effektiva sättet att kvalitetssäkra sitt arbete. När man vet att man jobbar enligt de senaste standarderna fortlöper arbetet både smidigt och kostnadseffektivt.

– Med en aktuell standard eller handbok är det lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

 

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?