1515
Annons

Serieentreprenörer möttes av hr-trassel – nu lockar deras app tunga profiler

Som entreprenörer möttes de av en vardag där en lång flora med hr-system behövdes för att täcka deras behov. De beslutade därför att grunda Hailey HR som ska samla hr-tjänster som hanterar allt från anställning till avslut. 

Nu backas bolaget av välkända profiler som 41:an Invest med H&M:s Karl-Johan Persson och Stefan Krook samt Instabox Alexis Priftis.

Grundartrion Peter Weibull, Henrik Jakobson och Kristofer Ericson har startat Hailey HR som backas av bland andra H&M:s Karl-Johan Persson.
Grundartrion Peter Weibull, Henrik Jakobson och Kristofer Ericson har startat Hailey HR som backas av bland andra H&M:s Karl-Johan Persson.Foto:Press, Jonas Ekströmer

Henrik Jakobson och Kristofer Ericson pluggade på KTH och Linköpings universitet och träffades på utlandsstudier. De har sedan startat fyra bolag ihop. 

De har även bemannings- och rekryteringsföretaget Bravura ihop som ska vara experter på ”Next gen professionals” vilket innebär talanger i början av karriären. När de häromåret skulle köpa in hr-system till Bravura möttes de av en djungel av upphandlingar.

Detta blev startskottet för Hailey HR som grundades i april 2020. 

”Vi blev chockade när vi insåg att det antingen krävdes många olika system för att täcka våra behov eller gamla helhetslösningar som både var dyra och dåliga ur ett användarperspektiv. Hailey HR samlar vad som annars skulle krävt tio olika system”, säger Henrik Jakobson, som är vd för Hailey HR, i ett uttalande.

Med som grundare är också Peter Weibull, som också är medgrundare till bland annat läxhjälpsbolaget Studybuddy och den digitala byrån Helloy tillsammans med Henrik Jakobson och Krister Ericson.

Den första betalversionen av appen lanserades i september. Fokus ligger på snabb utveckling via mikrotjänster och så kallad ”event sourcing” där alla förändringar lagras och inte enbart senaste versionen.

”Vi kan snabbt anpassa oss till ändrade förutsättningar, som till exempel hur man ska hantera persondata säkert och uppfylla krav kring gdpr (dataskyddsförordningen, reds anm.). Vårt system är i grunden byggt för förändring.”

Bolaget tog in 8 miljoner kronor förra året i riskkapital och har nu tagit in ytterligare 30 Mkr för att fortsätta utveckla plattformen. Utöver grundarna finns bland delägarna 41:an Invest med Stefan Krook och H&M HM B -1,57% Dagens utveckling :s Karl-Johan Persson, Academic Works medgrundare Johan Skarborg och Jeremias Andersson och Ryska Postens medgrundare Daniel Pilotti.

Det sker samtidigt ett stort inflöde med kapital till just hr-sektorn där det lyfts fram stora vinster av digitalisering och automatisering i en sektor som annars är tyngd av administration. Di Digital har under året rapporterat återkommande om investeringar i hr-tech samt konsolideringar i sektorn.

Läs mer: Deras hr-system används av börsbolagen – nu säljs det för 40 miljoner 

Enligt Hailey HR har det investerats 30 miljarder kronor under årets första 8 månader i hr-tech, vilket ska vara högre än totalen för 2020. Bolaget tror dock att det byggs bättre produkter av små dedikerade team.

”På pappret är det lätt att konsolidera resultaträkningar och organisationer men att sedan sätta ihop systemen och skapa sömlösa lösningar för sina kunder, det är en annan sak. Vi tror att allt som kommer betyda något på lite längre sikt är att ha den bästa produkten och bästa servicen.”

I bolagets plattform ingår att samla data och säkerställa att den är i linje med gdpr, avtalsmallar, e-signering, flöden för att ta emot nyanställda och avslut, medarbetarundersökningar, medarbetarsamtal, visselblåsning, lönerevision och planering kring semester och frånvaro.

Då bolaget nyligen lanserade sin betalmodell kan de ännu inte visa upp några egentliga intäkter. Förra året hade bolaget ingen omsättning och gjorde en förlust på 4,1 miljoner kronor.

”Vi fokuserar på är vilken ARR (annual recurring revenue) som vi kan komma upp till under 2022.”

 


Innehåll från SavelendAnnons

Starta året med en ny vana: Få dina sparpengar att växa utan ansträngning

Återigen är januari här, månaden som både betraktas som årets fattigaste och ett startskott för nya löften. Sparplattformen SaveLend vill uppmuntra alla att använda det nya året till att se över sitt sparande och ta tillfället i akt att bygga en stabil ekonomisk grund. I stället för att låta dina pengar ligga sovandes på ett sparkonto utan ränta kan SaveLend hjälpa dig att sätta sparpengarna i arbete – och skapa möjlighet för dem att växa.

Ett nytt år är här och för många markerar det en möjlighet att börja med, eller återuppta, olika goda vanor. Att komma i gång med träningen eller ge upp tobak är nog några av de allra vanligaste nyårslöftena men 2022 kan också bli året du börjar satsa på ditt sparande, på riktigt. Många har idag stora summor pengar på vanliga sparkonton till nollränta, helt utan avkastning. Det är precis lika ineffektivt som att stoppa pengar i madrassen, menar Ludwig Pettersson, vd på SaveLend.

– Riksbanken har som uppgift att hålla inflationen på runt 2 procent per år så faktum är att dina sparpengar tappar köpkraft med tiden om de ligger vilande. Du bör i stället se till att placera pengarna där de jobbar och levererar avkastning. 

Steg ett är helt enkelt att komma i gång med det aktiva sparandet och det kan göras på många olika sätt, du kan till exempel köpa aktier och fonder, investera i råvaror eller spara i krediter. Nästa steg är att se till att du har en plan framåt, förklarar Ludwig Pettersson. En annan viktig faktor för ett framgångsrikt sparande är nämligen att spara varje månad, över tid. På så vis investerar man i alla konjunkturer och slipper tänka på att försöka förutse marknaden.

En naturlig diversifiering

Idén till SaveLend föddes 2014 ur viljan att erbjuda en sparform som står utanför aktiemarknadens dagliga svängningar och som ger grund för stabil avkastning. Krediter är en välkänd och beprövad investeringsform som tack vare teknikens utveckling numera kan erbjudas till alla. Genom att dela upp kapitalet på många olika krediter och kredittyper når man också en naturlig diversifiering då risken delas upp både sett till koncentration per kredit och kredittyper – så som företagslån, fastighetskrediter, konsumentlån och liknande. Det är också en sparform som inte kräver några förkunskaper eller stora startkapital. 

– Att spara i krediter skapar ett naturligt kassaflöde med ränteutbetalningar vid olika tillfällen och tider så att pengar fortsätter att ticka in. Och sedan får man ränta-på-ränta-effekten på det, säger Ludwig.  

Lägre risk

Han understryker att samtliga krediter hos SaveLend omfattas av en noggrann kreditkontroll och att krediter som tillgångsslag generellt har lägre risk än aktier. Trots detta ska krediter inte heller utgöra hela sparportföljen utan det är alltid viktigt att säkerställa en bra bredd så att man sprider sina risker. Avkastning och risk går hand i hand och man ska vara medveten om att en möjlighet till hög avkastning också innebär en hög risk. Du måste därför fundera på hur planen för ditt eget sparande ser ut. 

– Krediter bör vara en självklar del av varje sparportfölj för att skapa en bra diversifiering mellan både tillgångsslag och risknivåer. Vår målavkastning ligger på 7–9 procent per år, och under de senaste tolv månaderna nådde vi 8,92 procents avkastning efter avgifter och kreditförluster. 

Möter både nya och erfarna sparare

SaveLends plattform är utformad för att möta behovet hos alla typer av sparare. Från nybörjarsparare, som förstår att pengar behöver aktiveras men inte har något större intresse av att hålla koll på att köpa och sälja. Till de mer erfarna och kapitalstarka investerarna som vill ha en större bredd i portföljen och en tryggare investeringsgrund att stå på. 

– Vår investeringsmotor SmartInvest möjliggör ett helt automatiskt sparande i krediter vilket gör att vi kan möta de med lite mindre kapital som bara vill komma i gång och aktivera sitt kapital. Samtidigt kan de mer erfarna investerarna engagera sig mer i plattformen och göra egna inställningar för att få den spridning de vill ha i olika kredittyper samt bestämma exakt koncentration av kapital per kredit, avslutar Ludwig Pettersson. 

Kom i gång idag på Savelend.se 

 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?