1515
Annons

Scrive får in Wellstreet som delägare

Scrive har stängt sin finansieringsrunda på 10 miljoner kronor. Förutom Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski går nu även Wellstreet in som delägare i signeringstjänsten.

Scrive får in Wellstreet som investerare. Foto: Pressbild.
Scrive får in Wellstreet som investerare. Foto: Pressbild.

Scrive (NTL) har utvecklat en digital signeringstjänst som ska minska risken för bedrägerier på nätet. Bolaget grundades 2010 och tidigare har tagit in kapital från bland andra John och Martin Wattin. 

Bolaget som har haft som mål att bli lönsamt har tagit in 10 miljoner kronor för bryggfinansiering. Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski gick in som delägare redan i somras när bolaget hade tagit in 7 Mkr. 

Läs även: Klarna-grundare går in i Scrive

Nu har Scrive stängt sin finansieringsrunda med hjälp av riskkapitalbolaget Wellstreet, rapporterar Breakit.

“Efter många år och många utmaningar är bolaget jäkligt bra positionerat inför 2017. Med den här kapitalrundan är det paketerat och klart för en större expansionsrunda som kan ta bolaget globalt”, säger Mikael Wintzell, partner på Wellstreet, till Breakit.

Scrive har hittills tagit in närmare 40 miljoner kronor i riskkapital, enligt Nordic Tech List.

Läs även: Egreement tar in nya miljoner till e-signaturer

”Airbnb för husbilar” går samman med svensk konkurrent

Det schweiziska bolaget Mycamper ville slå sig in på campingmarknaden i fjol, med sin tjänst som låter kunder hyra ut husbilar och husvagnar till varandra. Nu investerar de i stället i sin svenska branschkollega Housecar – för att växa i Norden.

Grundarna bakom Housecar. Översta raden från vänster: Nicolas Cohen och Rickard Magnusson. Nedersta raden från vänster: Anders Lisspers och Farshad Tajik.
Grundarna bakom Housecar. Översta raden från vänster: Nicolas Cohen och Rickard Magnusson. Nedersta raden från vänster: Anders Lisspers och Farshad Tajik.Foto:Press.

Under 2020 lanserade det schweiziska bolaget Mycamper sin tjänst i Sverige. Deras plattform är ett sorts ”Airbnb för husbilar och husvagnar”, där privatpersoner kan hyra ut campingfordon till varandra. Affärsmodellen består av att bolagen tar runt 20 procent av uthyrningskostnaden i avgift. 

Men det har funnits flera lokala aktörer på marknaden, som fick ett uppsving i fjol när många svenskar valde att fira sin semester på hemmaplan i spåren av coronapandemin. 

Nu investerar Mycamper i sin svenskgrundade branschkollega Housecar.

”Vi är imponerade över deras snabba tillväxt. Strategiskt är det en stor fördel för oss att investera i ett grundarteam som kan den nordiska marknaden. Tillsammans är vi övertygade om att vi på ett effektivt sätt kommer att kunna skala”, säger Michele Matt vd för Mycamper, i en kommentar.

Läs mer: ”Airbnb för husvagnar” rullar ut – vill lifta med svemester-trenden

Affären är värd runt 5 miljoner kronor, vilket innebär att Mycamper blir delägare i Housecar tillsammans med grundarna.

Målsättningen är nu att tillsammans bygga den största delningstjänsten för fritidsfordon i Norden. Det kommer ske under svenska Housecars varumärke, dit det schweiziska bolaget flyttar alla sina tillgångar.

Redan före coronapandemin var Sverige dock det land i Europa med flest campingfordon per capita. Det finns i dag 100 000 husbilar och 290 000 husvagnar i landet.

”2021 har börjat fantastiskt. Vi är nära att nå förra årets bokningar redan nu”, säger Rickard Magnusson, vd och medgrundare på Housecar.

De tre andra grundarna bakom bolaget är Nicolas Cohen, Farshad Tajik och Anders Lisspers. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera