1515
Annons

Scope investerar 60 miljoner i Happy Plugs hörlurar

Happy Plugs får in investmentbolaget Scope som delägare när det moderiktiga hörlursbolaget tar in 60 miljoner kronor. Nu ska bolaget stärka sin position på sina existerande marknader.

Happy Plugs vd och grundare Andreas Vural. Foto: Jesper Frisk.
Happy Plugs vd och grundare Andreas Vural. Foto: Jesper Frisk.Foto:Jesper Frisk.

Det finns gott om konkurrerande bolag på den svenska hörlursmarknaden. Förutom bland andra Zound Industries (NTL) varumärken Urban Ears och Marshall, Jens Nylanders Jays (NTL), Kickstartersuccén Pugz (NTL) finns även Happy Plugs (NTL) med sina moderiktiga hörlurar.

Bolaget som grundades 2011 säljer i dag sina hörlurar i över 10 000 butiker i 70 länder. Under förra året omsatte Happy Plugs 115 miljoner kronor med en årlig tillväxt på 62 procent, de senaste fyra åren.

”Redan från dag ett har allt gått i raketfart. En anledning till att det har gått så snabbt är för att vi ser lurar och mobiltillbehör som ett modetillbehör istället för teknik. Ett annat är att vi har lyckats nå den kvinnliga målgruppen. Andra märken har satt rosa på hörlurarna och sagt 'varsågoda tjejer'”, säger vd:n och grundaren Andreas Vural.

En anledning till att det har gått så snabbt är för att vi ser lurar och mobiltillbehör som ett modetillbehör istället för teknik.

Happy Plugs, vars kundkrets består till 85 procent av kvinnor, tar nu in 60 Mkr av investmentbolaget Scope. Scope var en av de tidiga investerarna i MySQL och Happy Socks och har även gått in i mjukvarubolaget Zenterio samt i AI-bolaget Artificial Solutions.

”Vi har följt Happy Plugs utveckling sedan en tid och vi är mycket imponerade av vad Andreas Vural har åstadkommit. Vi har goda erfarenheter av att utveckla konsumentvarumärken, senast med Happy Socks och vi tror att det finns goda möjligheter för Happy Plugs att göra en liknande resa” säger Andreas Ossmark, partner på Scope, i ett meddelande.

Foto:

Bilden föreställer Happy Plugs andra hörlursmärke Yevo. Foto: Jesper Frisk.

Parterna vill inte gå ut med värderingen av bolaget eller hur stor andel Scope förvärvar, men Andreas Vural uppger att investmentbolaget blir en betydande ägare. 

”Vi har blivit approcherade av riskkapitalbolag i flera år men valde Scope delvis för att de har visat sig varit duktiga delägare i tillväxtbolag. Sen var det också personkemi och att vi ville ha en investerare som förstod svensk design och den svenska kulturen”, säger Andreas Vural.

Läs även: Happy Socks får nya ägare 

Med det nya kapitalet ska bolaget även fokusera på tillväxt.

”Vi tror att det är tillräckligt både för att växa på befintliga marknader och framför allt leverera fler produkter. Det blir mer trådlöst för Happy Plugs och för vårt andra märke Yevo. Sen kommer vi att fortsätta utöka vårt koncept för mobiltillbehör”, säger Andreas Vural.

Läs även: Kickstarter-succén försenad ett år: "Vi hoppades på lite för mycket" 

Hörlursbolaget har i dag ett 30-tal anställda på sina kontor i Stockholm, Hongkong och Vancouver. Happy Plugs, som har gått med vinst varje år, har under det senaste året investerat mycket i personal och logistik men även i produktutveckling. Men även om situationen nu känns rätt stabil var det inte ett kapitalstarkt bolag vid starten för sex år sedan. 

”En stor utmaning har varit att starta med väldigt lite kapital. Vi hade 50 000 kronor och sen lånade vi in under 500 000 kronor för att kunna sätta igång”, säger Andreas Vural.

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:


Innehåll från InnencoAnnons

Här är tekniken som drastiskt minskar energiförbrukningen

Höga elpriser, överbelastat elnät och energianvändningens påverkan på klimatet är några relaterade ämnen som de flesta troligtvis blivit bekanta med den senaste tiden. Ett företag vars teknik kan rå bot på detta är Innenco. Med visionen att revolutionera bygg- och energibranschen levererar de ett energisnålt koncept som minimerar både driftkostnader och effekttoppar, samtidigt som det ökar inomhuskomforten.

Innenco grundades år 2015 och är idag ledande inom forskning och utveckling av uppvärmning, kylning och energilagring för alla slags byggnader. Deras nya koncept består av produkten Active Elements och verktyget Innenco Smart Control som tillsammans har påvisat en minskning av energianvändningen med 75 procent under kalla klimatförhållanden och 40 procent under varma klimatförhållanden. Den revolutionerande tekniken har redan beprövats av flertalet kunder och stora aktörer. Innenco har även fått internationellt erkännande av Sveriges Energibyrå, IVL Miljöinstitut, Smart City Sweden och North American realestate developers. 

Så här fungerar det

Konceptet består av ett lågtemperatursystem med Innencos egenutvecklade värmeväxlare, Active Elements, och egna styrsystem som bidrar till att fördela värme och kyla på det mest optimala sättet i en byggnad. Tekniken integreras med verktyget Smart Control, ett datorsystem med unik potential att lokalisera små temperaturskillnader från olika zoner. Värme som skapas i exempelvis ett serverrum kan således användas för att öka temperaturen i en annan del av byggnaden.

– Vanligtvis krävs en värmetillförsel på 50 grader för att bibehålla en inomhustemperatur på 22 grader. Med vår teknik som enkelt kan installeras i golv, väggar och tak krävs istället enbart 25 grader för att hålla samma temperatur. För att skapa inomhuskyla, som utgör en större energibov än uppvärmning, är vår teknik även överlägsen och kräver inte lika stor mängd vatten som andra äldre system, berättar Stephen Bruce, styrelseledamot på Innenco. 

Innenco på väg in i framtiden

Med flertalet godkända patent gör Innenco nu sig redo för börsnotering och påbörjar en kommersialisering i Sverige, Europa och Mellanöstern. De är även delaktiga i projekt i Indien och Kina. 

– Målet är att utveckla vår patentportfölj för att sedan i framtiden ta fram och sälja produkter som är anpassade för vår teknik och våra system. Vi kommer bland annat ta fram värmepumpar och solceller som är anpassade för våra lågtempererade system. Vi vill kunna bidra till att fastigheter blir mer självförsörjande inom energi, får lägre driftkostnader och ett mer balanserat inomhusklimat, säger Stephen Bruce.

Innencos framtid är ljus, med sin teknik och produkter kommer de kunna bidra till att företag världen över kan driva en betydligt mer klimatsmart verksamhet. I sin tur kommer de att kunna leda till ett mer hållbart samhälle. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Innenco och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?