1515

Savelend tar in kapital – siktar på börsen

Låneförmedlaren Savelend tar in 10 färska miljoner. Nu vill bolagets grundare fortsätta expansionen och börsnotera bolaget 2020. 

Savelends vd och grundare Ludwig Pettersson vill ta sin låneförmedlare ut i Europa.
Savelends vd och grundare Ludwig Pettersson vill ta sin låneförmedlare ut i Europa.Foto:Savelend

Låneförmedlaren Savelend (NTL), vars affärsidé är att tillhandahålla en investering- och sparplattform för krediter, tar in 10 miljoner kronor genom en nyemission av aktier. Kapitalet ska användas för fortsatt tillväxt i Europa.

Pengarna har delvis tagits in via investerare på plattformen. Även de existerande delägarna, investmentbolaget Vision Invest och Joel Jakobsson, en av grundarna av betaltjänstföretaget Trustly (NTL), är med på tåget. Ny som delägare är bland annat Sven Engwall, affärsängel med kopplingar till Gevalia-familjen. 

”Vi är verksamma i Sverige och Polen nu, men ska in på fler marknader, förmodligen redan i år. Det här är en förberedande runda. Vi ska ta in mer kapital nästa år”, säger Savelends vd och grundare Ludwig Pettersson.

Han uppger även att bolaget siktar på en börsnotering inom ett par år.

"Vi siktar på en notering 2020, troligtvis på First North, och har redan anlitat rådgivare", säger Ludwig Pettersson.

Savelend öronmärker även en del av emissionen till ett strategiskt förvärv som förväntas offentliggöras under andra halvan september.

”Vi ber att få återkomman om det”, säger vd:n. 

Han menar att bolaget bara är i början av sin tillväxtresa.

”Idag har vi Sveriges och möjligen Nordens mest diversifierade plattform för att hantera fakturaköp, konsument- och företagskrediter samt inkassoportföljer. Vi erbjuder också handel med krediter. Det erbjudandet gör oss unika”, säger han.

Savelend erbjuder sina kreditgivare en förväntad genomsnittlig avkastning på sju till nio procent. 2017 landade intäkterna på dryga 20 miljoner kronor och bolaget prognostiserar 30 miljoner kronor för 2018.


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?