1515

Samsung Gear leder VR-racet

Samsung leder racet med flest antal sålda VR-set. Men trots VR-hajpen har endast drygt 1 miljon av mer avancerade VR-sets sålts under första kvartalet i år.

Tommy Palm, vd och grundare för Resolution Games, använde Samsung Gear för sitt VR-spel Bait.
Tommy Palm, vd och grundare för Resolution Games, använde Samsung Gear för sitt VR-spel Bait.Foto:Patrik Olsson.

VR-hajpen har varit stark de senaste åren och den senaste vågens höjdpunkt när den valdes till årets julklapp i år. Men samtidigt har kostnaden av de mer avancerade VR-kiten gjort dem mer svårsålda än andra gadgets. 

Läs även: Här är bolagen som vinner på årets julklapp 

Den techjätte som sålde flest VR-headsets under det första kvartalet var Samsung, enligt siffror från SuperData Research. Bolaget sålde 782 000 exemplar av sin Gear VR, vilket var långt fler än Playstation VR som sålde 375 000 enheter.

Facebooks Oculus Rift såldes i 64 000 enheter under kvartalet.

Därmed ligger Samsung långt före konkurrenterna. Siffrorna nedan gäller försäljning till slutkonsument, inte antal enheter levererade till butiker, skriver sajten Android Authority.

Läs även: Hon är stjärnan bakom Sveriges hemligaste VR-succé 

Samtidigt har Googles billigare pappversion, som lanserades redan 2014, levererats i mer än 10 miljoner exemplar.

Di Digital/ Finwire


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Håll dig uppdaterad i standardiseringsarbetet

Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.
Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

SEK Svensk Elstandard ansvarar för all elektroteknisk standardisering i Sverige och i deras kommittéer deltar medlemmar från myndigheter och företag runt om i hela Sverige. Att hänga med i standardiseringen är en fördel på många plan.

– Att följa den senaste standarden underlättar och skänker en trygghet i att allt är tillverkat och installerat på rätt sätt, säger Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

En standard kan i praktiken handla om en klassificering, måttangivelse, säkerhetsfordran eller dokumentation av olika slags elektrotekniska produkter – kort sagt kan man säga att det är en slags uppsättning av förhållningsregler. Myndigheter, organisationer och företag kan delta i SEKs kommittéer och på så sätt påverka framtidens standarder.

– Det kan ta upp till fem år att få igenom en ny standard och med ett så långsiktigt arbete får man insyn och en unik chans att påverka, säger Krister Elfgren.

I nuläget är de runt 800 personer som deltar i SEKs kommittéer, men det finns kapacitet för många fler. SEK är svensk representant i organisationen IEC, som arbetar fram standarder på global nivå. Ju fler medlemmar i de svenska kommittéerna, desto större konkurrenskraft får Sverige internationellt.

Håll dig uppdaterad med SEK e-Standard!

I takt med att tekniken utvecklas, revideras och aktualiseras också standarder och handböcker. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring vilka standarder det är som gäller för stunden, något som kan vara lättare sagt än gjort. SEK e-Standard är abonnemangstjänsten som hjälper dig med det. Genom att prenumerera på SEK e-Standard får du tillgång till standarder och handböcker inom ditt område, som alltid är uppdaterade enligt det allra senaste.

– Med SEK e-Standard går rättelser, tillägg och revideringar automatiskt in i systemet och säkerställer att alla standarder är uppdaterade. När man loggar in på sitt abonnemang får man en god översikt över sina standarder och mer behöver man inte göra – det sköter vi, säger Krister Elfgren.

Det ska vara lätt att göra rätt

Att alltid utgå från en standard är det bästa, säkraste, enklaste och mest effektiva sättet att kvalitetssäkra sitt arbete. När man vet att man jobbar enligt de senaste standarderna fortlöper arbetet både smidigt och kostnadseffektivt.

– Med en aktuell standard eller handbok är det lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

 

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?