1515
Annons

”Säljer allt” på auktion – omsätter 37 miljoner

Sedan starten har auktionsplattformen Budi hjälpt både företag och konkursbon att sälja inventarier – och har på kuppen räddat tiotusentals varor från att skrotas. 

”Vi har ganska snabbt blivit stora på att sälja lastbilar”, säger medgrundaren Johannes Winberg.

Grundarna Stefan Baronowsky (t.v.) och Johannes Winberg (t.h.) på Budis lager i Bromma.
Grundarna Stefan Baronowsky (t.v.) och Johannes Winberg (t.h.) på Budis lager i Bromma.Foto:Cornelia Jönsson (Di).

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från DeelAnnons

Svenska bolag anställer fler utomlands

Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.
Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Sverige är ett av de europeiska länder vars företag snabbast ökar sin anställningstakt utomlands. Det visar Global Hiring Report från Deel - ett bolag som möjliggör för företag att anställa vem som helst, var som helst.

– Vi märker en stor efterfrågan på våra tjänster, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Genom att använda data från över 100 000 kontrakt i 150 länder, och över 500 000 lönedatapunkter från Deel och tredjepartskällor, visar Deel vilka länder som anställer globalt, vem som anställs för vilka roller, och hur detta fenomen påverkar globala betalningar och löner. 

Trenderna granskades över sex månader, från januari till juni 2022. 

– Att Deel haft en rekordsnabb tillväxt ligger i linjer med flera större trender, som viljan till distansarbete i samband med pandemin, global brist på talang och en kulturförändring i vad en arbetsplats kan vara. Både arbetstagare och arbetsgivare tjänar på att gränserna suddas ut menar vi, säger Daniel Eisenberg, som själv leder Deels expansion i Norden på distans från Kenya. 

Deel hjälper i dagsläget över 50 svenska bolag att anställa och leda globala team. Sverige, som har en stark startup-sektor, har ett stort behov av att fylla positioner och hitta talang för att möjliggöra sina tillväxtresor. Svenska företag är, tillsammans med estländska och schweiziska, de företag i Europa som har snabbast växande anställningstakt utomlands, enligt Deels undersökning. 

– Svenska startups har problem med att anställa i den takt de växer i. I förlängningen hotar det Sveriges tillväxt, säger Daniel Eisenberg. 

– Genom att lämna över allt komplicerat pappersarbete och lokal arbetsrätt till oss kan bolagen fokusera på sin tillväxt och lyfta blicken från en svensk arbetsmarknad där det kan vara tufft att hitta rätt kompetenser. En duktig programmerare är en duktig programmerare, oavsett om hen sitter i Djakarta, Vasastan eller i Silicon Valley.

Letar i andra europeiska länder

Svenska företag vänder främst blickarna mot andra europeiska länder när de letar arbetskraft utomlands. Storbritannien, Polen, USA och Tyskland är populära arbetsmarknader bland svenska arbetsgivare, visar rapporten.  

– Hittar du en kandidat i Tyskland idag kan personen få lön via vår plattform redan i morgon. Vi har koll på de lokala lagarna. Om det till exempel sker en lagändring i Österrike en dag så uppdaterar vi dagen efter. Det måste gå fort, avslutar Eisenberg.

Utländska bolag vänder också blickarna mot Sverige när det är dags att anställa. De vanligaste rollerna företag från andra länder hittar i Sverige är dataanalytiker, mjukvaruutvecklare, designer, produktchef och affärsutvecklare. 

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Fyra miljoner i straffavgift för brister i Stockholms skolplattform

Utbildningsförvaltningen i Stockholm ska betala fyra miljoner kronor i sanktionsavgift för säkerhetsbrister i Skolplattformen i Stockholms stad. Det fastslår kammarrätten i Stockholm. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Den klagande parten Integritetsskyddsmyndigheten får fullt gehör i målet, som tidigare prövats i förvaltningsrätten. Där sanktionsavgiften sattes till 3 miljoner kronor, vilket överklagades av myndigheten.

Integritetsskyddsmyndigheten, tidigare Datainspektionen, pekar på allvarliga överträdelser i it-systemet hänvisat till EU:s dataskyddsförordning. Det gäller bland annat en uppmärksammad läcka 2019 i delsystemet Elevdokumentationen, där omdömen och elevdata som personnummer låg till allmän beskådan. 

Skolplattformen i Stockholms stad har varit en följetong under det senaste året.  It-systemet innehåller uppgifter om uppåt 500 000 elever, vårdnadshavare och lärare i Stockholms stad och har kostat nästan en miljard kronor att bygga sedan 2013.

Det är det börsnoterade bolaget som Tieto Evry, där Christer Gardells Cevian är storägare, som ligger bakom driften av plattformen. Bolaget har under de senaste cirka 20 åren skött driften av Stockholms Stads i dag cirka 500 it-system, till en kostnad på motsvarande 300 miljoner kronor per år. I fjol tecknades ett nytt avtal på 15 år för 4 miljarder kronor.

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera