1515
Annons

Sajt för skönhetssalonger tar in 9 miljoner

Fintech-investeraren NFT Ventures går in med 9 miljoner i startupbolaget Glamma – som gör en sajt för skönhetssalonger.

Amir Mofidi och Dimitrij Hallengren, grundare av Glamma.
Amir Mofidi och Dimitrij Hallengren, grundare av Glamma.

I våras kunde Di Digital rapportera att Colletor Bank avsatt 100 miljoner kronor för att investera i fintech-bolag. Pengarna gick till riskkapitalfonden NFT Ventures som också hanterar mediebolaget Bonniers Fintech-investeringar.

Nu går NFT Ventures in med 9 miljoner kronor i skönhetssajten Glamma. Glamma är en kombinerad ehandels- och skönhetssajt där kunder kan boka manikyr eller köpa produkter från olika skönhetssalonger. Men är det verkligen fintech?

”Allting handlar om definition. Man kan väl säga att den här investeringen är gjord baserat på de planer vi har framgent snarare än vad vi är i dag”, säger Amir Mofidi, grundare av Glamma. 

Även om Glamma bara har funnits sedan oktober i fjol så är det inget nytt bolag. Glamma är nämligen en relativt nystartad verksamhet inom e-hälsobolaget Bokavård.

Bokavård tog 2013 in mediejätten Schibsted som investerare men lyfte aldrig. Därför såldes bolaget i fjol tillbaka till grundarna efter att Schibstedt skrivit ned värdet på aktierna till noll. Nu har grundarna alltså ställt om till att fokusera på skönhetsbranschen med samma plattform. 

”Faktum är att när man tittar på de här segmenten så är det mer likheter än skillnader. Det är ofta småföretag som drivs av en eller två personer som är bra på det de gör men kan bli starkare på till exempel ehandel och kundanskaffning”, säger Amir Mofidi. 

Teamet bakom Glamma är också i stort sett detsamma som bakom Bokavård. Den stora skillnaden mot Bokavård är, förutom inriktningen, att Glamma också byggt ut en lösning för ehandel.

”Vi har en ambition att ta ett helhetsgrepp om salongernas verksamhet. Vi vill göra mer än bara lösa deras ehandel eller deras tidsbokning”, säger Amir Mofidi.

Glammas affärsmodell bygger, liksom Bokavårds, på att de tar ut en ersättning baserad på transaktioner som görs över sajten.

Läs mer: Svenskt riskkapital in i brittisk lånetjänst


Innehåll från InnencoAnnons

Här är tekniken som drastiskt minskar energiförbrukningen

Höga elpriser, överbelastat elnät och energianvändningens påverkan på klimatet är några relaterade ämnen som de flesta troligtvis blivit bekanta med den senaste tiden. Ett företag vars teknik kan rå bot på detta är Innenco. Med visionen att revolutionera bygg- och energibranschen levererar de ett energisnålt koncept som minimerar både driftkostnader och effekttoppar, samtidigt som det ökar inomhuskomforten.

Innenco grundades år 2015 och är idag ledande inom forskning och utveckling av uppvärmning, kylning och energilagring för alla slags byggnader. Deras nya koncept består av produkten Active Elements och verktyget Innenco Smart Control som tillsammans har påvisat en minskning av energianvändningen med 75 procent under kalla klimatförhållanden och 40 procent under varma klimatförhållanden. Den revolutionerande tekniken har redan beprövats av flertalet kunder och stora aktörer. Innenco har även fått internationellt erkännande av Sveriges Energibyrå, IVL Miljöinstitut, Smart City Sweden och North American realestate developers. 

Så här fungerar det

Konceptet består av ett lågtemperatursystem med Innencos egenutvecklade värmeväxlare, Active Elements, och egna styrsystem som bidrar till att fördela värme och kyla på det mest optimala sättet i en byggnad. Tekniken integreras med verktyget Smart Control, ett datorsystem med unik potential att lokalisera små temperaturskillnader från olika zoner. Värme som skapas i exempelvis ett serverrum kan således användas för att öka temperaturen i en annan del av byggnaden.

– Vanligtvis krävs en värmetillförsel på 50 grader för att bibehålla en inomhustemperatur på 22 grader. Med vår teknik som enkelt kan installeras i golv, väggar och tak krävs istället enbart 25 grader för att hålla samma temperatur. För att skapa inomhuskyla, som utgör en större energibov än uppvärmning, är vår teknik även överlägsen och kräver inte lika stor mängd vatten som andra äldre system, berättar Stephen Bruce, styrelseledamot på Innenco. 

Innenco på väg in i framtiden

Med flertalet godkända patent gör Innenco nu sig redo för börsnotering och påbörjar en kommersialisering i Sverige, Europa och Mellanöstern. De är även delaktiga i projekt i Indien och Kina. 

– Målet är att utveckla vår patentportfölj för att sedan i framtiden ta fram och sälja produkter som är anpassade för vår teknik och våra system. Vi kommer bland annat ta fram värmepumpar och solceller som är anpassade för våra lågtempererade system. Vi vill kunna bidra till att fastigheter blir mer självförsörjande inom energi, får lägre driftkostnader och ett mer balanserat inomhusklimat, säger Stephen Bruce.

Innencos framtid är ljus, med sin teknik och produkter kommer de kunna bidra till att företag världen över kan driva en betydligt mer klimatsmart verksamhet. I sin tur kommer de att kunna leda till ett mer hållbart samhälle. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Innenco och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?