1515

Så vill Signal Signal kvantifiera det vi pratar om

En datakälla utgör fortfarande ett svart hål. Några som vill ändra på det är Signal Signal, som berättar om sin lösning på #GoogleOpenMic i Almedalen.

Tor Rauden Källstigens Signal Signal är ett av bolagen som medverkar på #GoogleOpenMic under Almedalsveckan.
Tor Rauden Källstigens Signal Signal är ett av bolagen som medverkar på #GoogleOpenMic under Almedalsveckan.Foto:Jesper Frisk

I stort sett alla techbolag bygger sin affär på data. I dag går det att kvantifiera en internetanvändares sökvanor, engagemang och med hög precision filtrera bort inkommande mejl som är ointressanta.

Samtidigt finns det ett stort svart hål i datan: ljud. Olof Palmes mördare skulle kunna gömma sitt erkännande 37 minuter in i en podd. Så länge ingen lyssnade på ljudfilen skulle ingen få reda på den (högst fiktiva men) sensationella uppgiften.

Det är ungefär här det svenska techbolaget Signal Signal kommer in.

Vi kommer visa varför ljudanalys är viktigt

Signal Signal har utvecklat en tjänst som med en teknik byggd på artificiell intelligens fångar upp ljud och omvandlar det till ett sökbart arkiv.

Bolaget är på plats under Almedalsveckan för att visa upp sin teknik.

”Vi hoppas kunna visa upp hur vårt interface fungerar och kanske ta ett exempel på gårdagens politikertal från Almedalen eller liknande”, säger Tor Rauden Källstigen, Signal Signals vd.

Han har tidigare legat bakom appen Opinion, som gör en smartphone till en mobil poddstudio, och jeansprojektet Noko som förde samman nordkoreansk tillverkning med konsumenter i andra länder.

Läs mer: Han vill göra för ljud vad Google-sök gjorde för text 

Signal Signal är ett av bolagen som står på scen under #GoogleOpenMic, som äger rum i Almedalen den 5 juli.

”Vi kommer bland annat att visa upp varför ljudanalys är viktigt i en värld där Youtube och poddar spelar en mycket större roll”‚ säger Tor Rauden Källstigen.

För 1 000 kronor i månaden kan Signal Signals kunder följa en medietyp, till exempel de 500 ledande svenska poddarna, under ett år för att se vad som sägs om dem i ljudformat och i vilket sammanhang. Likadant kan den som ansluter sig analysera hur samtalet går kring till exempel en presidentkandidat.

#GoogleOpenMic är ett samarbete mellan Google, Di Digital och designbyrån Doberman som pågår 9–17 onsdagen den 5 juli i Googles lokaler på Hästgatan 1 i Visby.

Mer om Di Digitals program under Almedalsveckan:

Foto: Jesper Frisk


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?