1515
Annons

Så rustar svenska bolagen för elektrifiering – med konfliktmetaller och havsvatten

Northvolt tog in 9 miljarder till sin enorma satsning – utmanaren Altris lever en mer blygsam tillvaro med en omsättning på knappa 600 000 kronor. Ändå är de två sidor av samma mynt i den svenska elektrifieringen. ”Jag ser Northvolt som en framtida kund”, säger Altris vd Adam Dahlquist.

Lagring är nyckeln till elektrifieringens framgång. Det konstaterar Kristina Edström, en av Sveriges främsta experter på batterikemi.
Lagring är nyckeln till elektrifieringens framgång. Det konstaterar Kristina Edström, en av Sveriges främsta experter på batterikemi.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Regeringen vill slopa höjd bränsleskatt

Finansminister Mikael Damberg (S).
Finansminister Mikael Damberg (S).Foto:TT

Sverige går mot kärvare ekonomiska tider och då är det inte läge med höjda skatter, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TV4 och föreslår därför att den inflationsstyrda höjningen av drivmedelsskatten ska stoppas tillfälligt.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera