1515
Annons

Så hittar du Di Digital i Almedalen

Tre frukostmöten om health tech, en programledarinsats på ”Google Open Mic” och ett specialavsnitt av Digitalpodden. Di Digital håller fanan högt under politikerveckan i Almedalen 2-9 juli.

Di Digitals uppställning i Almedalen: reportrarna Jonas Leijonhufvud, Mimi Billing och Sven Carlsson.
Di Digitals uppställning i Almedalen: reportrarna Jonas Leijonhufvud, Mimi Billing och Sven Carlsson.Foto:Jesper Frisk

Det kryllar av startupbolag i Almedalen under den stundande politikerveckan 2-9 juli. Di Digital är förstås på plats, i år med tre reportrar: Jonas Leijonhufvud, Mimi Billing och Sven Carlsson. Vi ska intervjua entreprenörer och politiker på scen, spela in podd och skriva mängder av artiklar till Di Digital.

Ni som vill möta Di Digital hittar oss på följande scener:
1. Health Tech Hub 2017 - är framtiden redan här?
Vad: Tre frukostmöten om den digitaliserade vårdens vinster och utmaningar.
Gäster: Johannes Schildt, vd och medgrundare på Kry, Annika Strandhäll (S), vikarierande sjukvårdsminister, Björn Odlander, founding partner på Healthcap, med flera.
Programledare: Christina Kennedy, chefredaktör Dagens Medicin, och Jonas Leijonhufvud, journalist på Di Digital.
När: kl 8.00-8.30, 3-5 juli.
Var: Dagens Medicins Vårdtorg, Tage Cervins gata 8, Visby.
Twitter: #healthtechhub #dmagenda #didigital
Mer information om programmet här.

2. Google Open Mic
Vad:
Sökjätten Google upplåter sin stora scen till framtidens inspirationskällor och förändringsledare inom tech, innovation, design och utbildning.
Var: I Googles lokaler på Hästgatan 1 i Visby.
När: Onsdag 5 juli, kl 9.00-17.00.
Moderatorer: Lisa Lindström, vd för Doberman under förmiddagen (cirka 9.00-12.30), Mimi Billing och Jonas Leijonhufvud, journalister på Di Digital, under eftermiddagen (kl 13:30-17:00).
Twitter: #googleopenmic #didigital

Bolag som uppträder under eftermiddagen:
Locker Room Talk, kl 13:30-14:00
Trine, kl 14:00-14:30
Lärargalan, kl 14:30-15:00
1928 Diagnostics, kl 15:00-15:30
SDG12, kl 15:30-16:00
Transfer Galaxy, kl 16:00-16:30
Signal Signal, kl 16:30-17:00
Mer information här

3. Digitalpodden: Almedalen Special
Di Digitals podcast Digitalpodden utkommer med ett specialavsnitt i slutet av veckan med Jonas Leijonhufvud och Mimi Billing vid mikrofonerna. Podden publiceras, som alltid på Di Digitals nyhetssajt under fliken ”podd”.


Lyssna på veckans avsnitt av Digitalpodden här:

https://embed.acast.com/digitalpodden/ubersparkarvd-klarnablirbankochamazonkoperwholefoods

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl


Innehåll från DinteroAnnons

Nu blir betalningstransaktioner ännu enklare

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.
‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam hittade en brist i betalningsmarknaden. Med en unik och kundcentrerad strategi förvandlade han bristen till en framgångssaga. Nu gör Dintero betalningstransaktioner ännu enklare för företag.

Tech-företaget Dintero har haft en kraftig tillväxt ända sedan starten. I januari 2021, efter bara tre års verksamhet, värdesattes bolaget till 200 miljoner kronor. Sedan dess har marknadsvärdet fortsatt att öka. 

Dintero har sin bas i Daros erfarenhet från det första företag han byggde – Dsafe. I kombination med en klar företagsfilosofi och en bra idé, visste han att han var något riktigt unikt på spåren. 

– Vi såg att de minsta kunderna betalar ganska mycket för sina betalningslösningar i jämförelse med stora aktörer och tänkte att så bör det inte vara, säger Daro Navaratnam. 

Målet med Dintero var därför att ta bort komplexiteten i betalningsbranschen. Daro föresatte sig att utveckla en användarvänlig och flexibel betallösning för att skapa ett rimligare alternativ för små och medelstora företag. För kunderna har skillnaden blivit markant – Dintero erbjuder stor flexibilitet, men också en samlad plats för alla behov och funktioner. 

I starten var det bara två anställda, Daro och Frode Aannevik, som idag är Chief Technology Officer (CTO) i Dintero.

– Vi fokuserar väldigt mycket på att skaffa en förståelse för kundernas behov, speciellt vad gäller små- och medelstora företag. Det är helt essentiellt att lyssna på kunderna för att förstå vilka utmaningar de har och hur vi kan lösa deras unika behov på ett bra sätt med teknologi, konstaterar Frode.  

En sak i synnerhet var uppenbar: 

– Att bygga en långsiktig, förtroendebaserad relation med kunderna betyder väldigt mycket mer än kortsiktig försäljning. 

Läs mer om Dintero  

Fick licens från finansinspektionen

‍Denna grundfilosofi har företaget fortfarande, fyra år senare och många kunder rikare. Idag har Dintero 16 anställda som arbetar med utveckling och försäljning. I november i fjol nådde företaget en ny milstolpe – då de fick sin licens beviljad hos norska finansinspektionen. 

– Detta var ett stort erkännande som möjliggör för oss att förenkla kundernas betalningsresa ytterligare, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Företaget fortsätter att kontinuerligt utveckla och förbereda betalningslösningar anpassade för omnikanal och vidareutvecklar ständigt för att göra livet enklare för sina kunder.

– Vårt mål är sund växt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi har lovat våra kunder och följa upp med goda råd och support, avslutar Magnus. 

Se hur enkelt det är att komma igång med Dintero 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?