1515

Så hittar du Di Digital i Almedalen

Tre frukostmöten om health tech, en programledarinsats på ”Google Open Mic” och ett specialavsnitt av Digitalpodden. Di Digital håller fanan högt under politikerveckan i Almedalen 2-9 juli.

Di Digitals uppställning i Almedalen: reportrarna Jonas Leijonhufvud, Mimi Billing och Sven Carlsson.
Di Digitals uppställning i Almedalen: reportrarna Jonas Leijonhufvud, Mimi Billing och Sven Carlsson.Foto:Jesper Frisk

Det kryllar av startupbolag i Almedalen under den stundande politikerveckan 2-9 juli. Di Digital är förstås på plats, i år med tre reportrar: Jonas Leijonhufvud, Mimi Billing och Sven Carlsson. Vi ska intervjua entreprenörer och politiker på scen, spela in podd och skriva mängder av artiklar till Di Digital.

Ni som vill möta Di Digital hittar oss på följande scener:
1. Health Tech Hub 2017 - är framtiden redan här?
Vad: Tre frukostmöten om den digitaliserade vårdens vinster och utmaningar.
Gäster: Johannes Schildt, vd och medgrundare på Kry, Annika Strandhäll (S), vikarierande sjukvårdsminister, Björn Odlander, founding partner på Healthcap, med flera.
Programledare: Christina Kennedy, chefredaktör Dagens Medicin, och Jonas Leijonhufvud, journalist på Di Digital.
När: kl 8.00-8.30, 3-5 juli.
Var: Dagens Medicins Vårdtorg, Tage Cervins gata 8, Visby.
Twitter: #healthtechhub #dmagenda #didigital
Mer information om programmet här.

2. Google Open Mic
Vad:
Sökjätten Google upplåter sin stora scen till framtidens inspirationskällor och förändringsledare inom tech, innovation, design och utbildning.
Var: I Googles lokaler på Hästgatan 1 i Visby.
När: Onsdag 5 juli, kl 9.00-17.00.
Moderatorer: Lisa Lindström, vd för Doberman under förmiddagen (cirka 9.00-12.30), Mimi Billing och Jonas Leijonhufvud, journalister på Di Digital, under eftermiddagen (kl 13:30-17:00).
Twitter: #googleopenmic #didigital

Bolag som uppträder under eftermiddagen:
Locker Room Talk, kl 13:30-14:00
Trine, kl 14:00-14:30
Lärargalan, kl 14:30-15:00
1928 Diagnostics, kl 15:00-15:30
SDG12, kl 15:30-16:00
Transfer Galaxy, kl 16:00-16:30
Signal Signal, kl 16:30-17:00
Mer information här

3. Digitalpodden: Almedalen Special
Di Digitals podcast Digitalpodden utkommer med ett specialavsnitt i slutet av veckan med Jonas Leijonhufvud och Mimi Billing vid mikrofonerna. Podden publiceras, som alltid på Di Digitals nyhetssajt under fliken ”podd”.


Lyssna på veckans avsnitt av Digitalpodden här:

https://embed.acast.com/digitalpodden/ubersparkarvd-klarnablirbankochamazonkoperwholefoods

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl


Innehåll från SeavusAnnons

8 tips för en smidig migration till Atlassian Cloud

Många känner redan till det faktum att Atlassian slutade att sälja sina lokala licenser från och med februari 2021. Om ni använder några Atlassian-verktyg med hosting så innebär det alltså att ni kan behöva byta till molnet snart. Oavsett storleken på er organisation så kan migrationsprocessen till Atlassian Cloud verka komplicerad och till och med läskig i vissa fall. Med rätt strategi, planering och utvärdering kan dock migrationen till molnet bli stressfri och utan driftstörningar. 

Som en auktoriserad Atlassian Enterprise Gold Solution-partner har Seavus certifierade ingenjörer kunskap och insikter om vad ni måste tänka på och förbereda för innan ni påbörjar migrationsprocessen, samt hur ni drar nytta av den.

Här kommer några av de bästa tipsen från Seavus experter, och ni bör vara uppmärksamma på dem när ni migrerar till Atlassian Cloud:

1.  Kolla upp juridiska problem med datalagring

Det första ni måste göra är att kolla upp eventuella juridiska problem som kan uppstå i samband med koppling till datalagring i Atlassian Cloud. Det är väldigt viktigt att tackla och lösa alla dessa problem innan ni börjar planera migrationsprocessen. Detta gör att ni kan vara säkra på att ni faktiskt kan byta till molnet innan ni påbörjar de förberedande aktiviteterna.

2. Informera användare om den kommande migrationen

Eftersom Atlassians verktyg oftast används på daglig basis är det av yttersta vikt att man informerar alla användare om den kommande migrationen och förbereder dem på de associerade förändringarna. Ni måste informera alla intressenter och användare att en migration till molnet planeras och vad de kan vänta sig av processen. Det ger dem tid att vänja sig vid tanken och förbereda sig på de kommande förändringarna. Vidare kommer detta även förbereda dem på UAT-delen.

3. Utvärdera er Atlassian-produkts tillgänglighet i molnet

Det är rekommenderat att öronmärka lite tid åt att utvärdera alla appar ni använder ovanpå Atlassian-produkterna och kontrollera deras tillgänglighet i molnet. Om något tillägg inte är tillgängligt så måste ni kolla upp och planera andra alternativ.

4. Bestäm användarautentisering 

När det kommer till autentisering av användare så måste ni slå fast önskad användarautentisering för molnet. Om SSO (single-sign-on) behövs måste molnsidan ställas in för det.

5. Planera användarmigration

En av sakerna ni måste vara uppmärksamma på är att bestämma hur ni ska migrera användare samt bekräfta migrationsvägen för användarna.

6. Välj rätt migrationsmetod

Ni måste se till att välja rätt migrationsmetod baserat på produkterna ni migrerar och huruvida ni redan har något på molnsidan.

7. Glöm inte att köra en testmigration

När ni migrerar till molnet är det viktigt att köra minst en testmigration efter vilken ett UAT genomförs.

8. Följ alla ändringar

Att migrera till molnet är en process, och därför är det fördelaktigt att ha en plats där man följer all relevant information. Vidare ska ni ta fram en steg för steg-bok för er test- och produktionsmigration.

Som ni redan vet är planering nyckeln till framgång vid migration till molnet. Om ni vill lära er mer om hur man gör denna process smidig, kostnadseffektiv och mindre tidskrävande så ska ni ansluta er till oss vid Atlassian Clould-workshop: Hur man förbereder en framgångsrik molnmigration 

 

Mer från Seavus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Seavus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?