1515

Så blir Instagrams annonser i Sverige

Instagram ryktas om en månad stoppa in annonser i svenska användares flöden. Med all sannolikhet handlar det om samma lösning som i USA. Så här kommer det att se ut.

Instagrams annonslösning med köpknapp.
Instagrams annonslösning med köpknapp.Foto:Instagram

Enligt nyhetssajten Breakit kommer fotoappen Instagram att slå på sin annonslösning i Sverige om en månad, den 1 oktober. 

Så hur kommer det att se ut i ditt flöde? Den första grundläggande designen är den här:

En liten markering i högra hörnet visar att det är ett sponsrat inlägg, inte helt olikt motsvarande lösning på Twitter. Men under året, efter den första lanseringen i USA 2013, har Instagram utvecklat sina annonslösningar till att också innehålla direktlänkar. Det gör att Instagramanvändare direkt kan agera på reklambudskapen och till exempel ladda ned en app eller donera pengar (titta också noga på första bilden så ser du dem).

Att Instagram håller på att rulla ut sin annonslösning i Sverige får anses vara en illa dold hemlighet. Redan för ett år sedan expanderade annonslösningen till Kanada, Storbritannien och Australien med tillägget att resten av världen skulle komma därefter. Dessutom finns Instagrams egen sida för annonsinformation översatt till svenska. 

Enligt undersökningsföretaget Emarketer handlar det om stora pengar som finns att hämta för Facebookägda Instagram när de nu slår på annonslösningar runt om i världen. Emarketer räknar med att Instagram i år kommer att dra in 5 miljarder kronor på annonser. Men än mer uppseendeväckande är uppskattningen av Instagrams intäktstillväxt. 

Emarketer uppskattar att Instagram om två år, 2017, kommer att dra in 24 miljarder kronor på annonser. En av Instagrams styrkor är att de kan använda Facebooks lösningar för att pricka rätt målgrupp med annonser. 

"Instagramannonsörer kommer att kunna använda alla Facebooks verktyg för målgruppsanpassning. Det kommer att bli en nyckelfaktor till framgång", skriver Debra Aho Williams, analytiker på Emarketer.

Så räkna med att ett annonsfritt Instagram strax är ett lika avlägset minne som det en gång annonsfria Facebook.


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Håll dig uppdaterad i standardiseringsarbetet

Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.
Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

SEK Svensk Elstandard ansvarar för all elektroteknisk standardisering i Sverige och i deras kommittéer deltar medlemmar från myndigheter och företag runt om i hela Sverige. Att hänga med i standardiseringen är en fördel på många plan.

– Att följa den senaste standarden underlättar och skänker en trygghet i att allt är tillverkat och installerat på rätt sätt, säger Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

En standard kan i praktiken handla om en klassificering, måttangivelse, säkerhetsfordran eller dokumentation av olika slags elektrotekniska produkter – kort sagt kan man säga att det är en slags uppsättning av förhållningsregler. Myndigheter, organisationer och företag kan delta i SEKs kommittéer och på så sätt påverka framtidens standarder.

– Det kan ta upp till fem år att få igenom en ny standard och med ett så långsiktigt arbete får man insyn och en unik chans att påverka, säger Krister Elfgren.

I nuläget är de runt 800 personer som deltar i SEKs kommittéer, men det finns kapacitet för många fler. SEK är svensk representant i organisationen IEC, som arbetar fram standarder på global nivå. Ju fler medlemmar i de svenska kommittéerna, desto större konkurrenskraft får Sverige internationellt.

Håll dig uppdaterad med SEK e-Standard!

I takt med att tekniken utvecklas, revideras och aktualiseras också standarder och handböcker. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring vilka standarder det är som gäller för stunden, något som kan vara lättare sagt än gjort. SEK e-Standard är abonnemangstjänsten som hjälper dig med det. Genom att prenumerera på SEK e-Standard får du tillgång till standarder och handböcker inom ditt område, som alltid är uppdaterade enligt det allra senaste.

– Med SEK e-Standard går rättelser, tillägg och revideringar automatiskt in i systemet och säkerställer att alla standarder är uppdaterade. När man loggar in på sitt abonnemang får man en god översikt över sina standarder och mer behöver man inte göra – det sköter vi, säger Krister Elfgren.

Det ska vara lätt att göra rätt

Att alltid utgå från en standard är det bästa, säkraste, enklaste och mest effektiva sättet att kvalitetssäkra sitt arbete. När man vet att man jobbar enligt de senaste standarderna fortlöper arbetet både smidigt och kostnadseffektivt.

– Med en aktuell standard eller handbok är det lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

 

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?