1515

Rykte: Apples smarta glasögon kommer att kosta från 5 000 kronor

Enligt rykten kommer Apple att presentera ett par smarta glasögon med geststyrning som ”one more thing” i slutet av året eller i början av 2021.

Apples vd Tim Cook justerar sina glasögon, som skulle kunna ersättas med smarta glasögon från Apple om några år. Jon Prosser har en Youtube-kanal där han ofta läcker rykten om Apples kommande produkter.
Apples vd Tim Cook justerar sina glasögon, som skulle kunna ersättas med smarta glasögon från Apple om några år. Jon Prosser har en Youtube-kanal där han ofta läcker rykten om Apples kommande produkter.

Det är ingen hemlighet att flera av techjättarna jobbar med att utveckla smarta glasögon. Facebook FB 0,00% Dagens utveckling satsar på förstärkt verklighet, AR, genom ett par glasögon och köpte nyligen upp ett bolag framför ögonen på Apple AAPL 0,00% Dagens utveckling . Och Google GOOGL 0,00% Dagens utveckling var tidigt ute med sin produkt Glass som släpptes 2013, men som inte fick någon bred spridning.

Det har länge ryktats om att Apple också jobbar med att utveckla AR-glasögon och nu verkar det finnas fler detaljer på plats. Youtubern Jon Prosser, som har kanalen ”Front Page Tech”, presenterade en rad rykten på tisdagen.

Han säger sig ha sett ett videoklipp med en prototyp av glasögonen och att de ska heta Apple Glass. Alltså kommer de att ha samma namn som Googles. Men Apples version låter användaren se världen i 3D och addera digital information till fysiska platser. Båda glaslinserna kommer att ha skärmar som kan styras med gester.

Läs också: Facebook säkrar AR-skärmar till techglasögon – Apple ute ur leken

Apple Glass kommer att se ut som riktiga glasögon med plastbågar och möjlighet till slipade glas. De kommer att kosta från 499 dollar, motsvarande drygt 4 800 kronor, men vill man ha styrka i glasen så tillkommer en kostnad. 

Apple är känt för uttrycket ”one more thing” och enligt Jon Prosser kommer Glass att presenteras som det i slutet av 2020 eller i början av 2021. De kommer dock inte att lanseras på marknaden förrän ett år senare.

Det verkar som att datan från glasögonen kommer att gå genom Iphone, vilket i så fall liknar hur den första smarta klockan från Apple fungerade. Det skulle innebära att glasögonen är beroende av mobilens internetuppkoppling.

Förutom glasögon ryktas det också att Apple utvecklar ett AR och VR-headset, likt Facebooks Oculus Quest, som kommer att släppas innan glasögonen.

Läs också: Mark Zuckerberg: ”Techglasögon slår igenom det här decenniet”


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?