1515

Rösta på Sveriges viktigaste kvinnliga grundare 2020

För fjärde året i rad listar Di Digital tunga profiler och nya uppstickare bland kvinnor som har startat techbolag. Nu kan du som läsare rösta på den du tycker är Sveriges viktigaste kvinnliga grundare 2020.

19 entreprenörer är nominerade till utmärkelsen Årets viktigaste kvinnliga entreprenör som utses av Di Digitals läsare.
19 entreprenörer är nominerade till utmärkelsen Årets viktigaste kvinnliga entreprenör som utses av Di Digitals läsare.Foto:Kollage: Anna Byström

Nya techbolag spelar i dag en viktig roll i näringslivet och grundarna har blivit vår tids nya fixstjärnor. 

Di Digital listar en rad entreprenörskvinnor som på olika sätt har haft en positiv inverkan på det digitala näringslivet. Det handlar om hållbarhet, säkerhet, femtech, bekämpning av antibiotikaresistens, mediciner, jordbruk, aktier och andra nya smarta digitala lösningar. 

För att få en spridning har vi tittat på olika områden inom tech- och startupscenen, och blandat veteraner med bubblare.

Det här är några av de vi tror har möjlighet att göra avtryck och bana väg för nya stjärnor. 

Nu vill vi veta vem du tycker har åstadkommit mest eller har störst potential att göra skillnad framöver? Lägg din röst på den du tycker är årets viktigaste kvinnliga grundare 2020!

Uppdatering: Röstningen är avslutad och vinnaren presenteras på årets upplaga av eventet Female Founders, som går av stapeln den 10 december i en livesändning via Di TV. 

De nominerade är (utan inbördes ordning):

Elina Berglund, Natural Cycles

Foto:--

Elina Berglund, 37, har medgrundat Natural Cycles – den första och än så länge enda appen som har blivit godkänd som preventivmedel både i Sverige och i USA. I november 2017 tog bolaget in en kvarts miljard kronor i riskkapital, den största rundan inom healthtech-området det året. Natural Cycles har växt under pandemin och har även lagt till en ”coronatracker”. Innan Natural Cycles arbetade Elina Berglund tolv år som fysiker på partikelaccelatorn vid Cern i Schweiz.
Rösta här

Elsa Bernadotte, Karma

Foto:Jesper Frisk

Elsa Bernadotte, 31, vill att matrester ska generera affärer. Hon har medgrundat matsvinnsappen Karma där restauranger, kaféer och matbutiker har sålt många ton mat till privatpersoner sedan lanseringen 2016. 9 000 säljare finns registrerade på plattformen och appen har laddats ner 1 miljon gånger. Karma har också lanserat i Storbritannien 2018 och Frankrike i fjol, och där har man fått 400 000 nedladdningar. Hittills har Karma tagit in runt 40 miljoner kronor i riskkapital. Tidigare var Elsa Bernadotte med och startade Pop Fruits, som säljer frusen frukt på pinne.
Rösta här

Stina Ehrensvärd, Yubico

Stina Ehrensvärd, 53, är medgrundare av det svensk-amerikanska it-säkerhetsnyckelföretaget Yubico som i princip har alla stora techjättarna på sin kundlista. I samband med en kapitalrunda på runt 300 miljoner kronor i juli i år, från pensionsjätten AMF, värderades bolaget till 6 miljarder kronor. En av de andra investerarna i Yubico är det kända Silicon Valley-riskkapitalbolaget Andreessen Horowitz. Tanken är att Stina Ehrensvärds bolag nu ska öka produktionen av sina säkerhetsnycklar i Sverige och även börja hyra ut produkten till kunder.
Rösta här

Johanna Björklund, Codemill och Adlede

Foto:Amanda Lindgren

Johanna Björklund, 41, är en av eldsjälarna i Umeås startupsektor. Hon är medgrundare av Codemill, en teknisk lösning för att publicera och analysera video på nätet. I fjol omsatte bolaget 47 miljoner kronor och gjorde 3,7 miljoner kronor i vinst. Nu satsar Codemill på att öppna säljkontor i Los Angeles, London och Japan. Johanna Björklund har även medgrundat avknoppningen Adlede, där e-handlare kan sälja produkter direkt i videoklipp. Hon är också forskare vid institutionen för datavetenskap på Umeå universitet.
Rösta här

Josefin Landgård, Kry och Mantle

Foto:Josefine Stenersen, Josefine Stenersen

Josefin Landgård, 36, är en av grundarna till den digitala vårdcentralen Kry, som lanserades 2014. 2018 lämnade hon bolaget och har efter det gjort flera investeringar som affärsängel, bland annat under ett år som del av riskkapitalbolaget Atomicos affärsängelprogram. Av de åtta bolagen Josefin Landgård har investerat i – bland annat Estrid, Mojo Diagnostics och Grace Health – har alla minst en kvinnlig grundare och 63 procent en kvinnlig vd. I början av 2020 startade Josefin Landgård, tillsammans med Stina Lönnkvist, ett nytt bolag Mantle för att sälja CBD-olja. Med sig som investerare har de Cristina Stenbeck, Susanna Campbell, Sophia Bendz, Emilia de Poret och Nordens första cannabisfond.
Rösta här

Joanna Elmes, Meds

Foto:Jonas Eng

Joanna Elmes, 37, är farmaceut och har medgrundat nätapoteket Meds. Det är en uppstickare som utmanar apoteksjättarna och konkurrenter som Apotea med snabba gratisleveranser. Hon var med på resan med statliga Apoteket AB:s e-handelssatsning från 2006 och har sedan jobbat på flera av apoteksbolagen. Meds har tagit in nära 200 miljoner kronor i riskkapital vid två tillfällen från ett antal tunga investerare. Pengarna används främst till marknadsföring för att utmana det statliga alternativet.
Rösta här

Anna Nordell, Sana Labs

Foto:Jack Mikrut

Anna Nordell-Westling, 40, är medgrundare av Sana Labs, ett AI-bolag som anpassar nätutbildningar efter individens befintliga förmåga och kunskaper. Hon är hjärnan bakom tjänstens paketering och involverad i AI-världen på olika sätt. Bland annat som styrelsemedlem i Stockholm AI – en mötesplats för branschen. Under pandemin har Sana Labs tjänster bland annat använts på 2000 sjukhus av över 70 000 sjuksköterskor för utbildning kring behandling av covid-19. Bolaget har tagit in cirka 23 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Katarina Martinsson, arvtagare i Lundbergsfären, och Spotifyveteranen Sophia Bendz.
Rösta här

Kristina Lagerstedt, 1928 Diagnostics

Cancerforskaren Kristina Lagerstedt, 43, jobbade tidigare med barn som drabbats av leukemi. Tillsammans med medgrundaren Susanne Staaf har hon startat det Göteborgsbaserade bolaget 1928 Diagnostics, och för en kamp mot antibiotikaresistenta bakterier. De har utvecklat en mjukvara som, tillsammans med befintlig teknik på sjukhusen, kan analysera antibiotikaresistenta bakterier närmare. Sjukvården kan till exempel använda mjukvaran för att analysera hur bakterierna sprids och vad man kan göra för att stoppa spridningen. 2018 utsågs 1928 Diagnostics till en av World Economic Forums ”Technology Pioneers” och bolaget jobbar med partners både i Europa och USA. Grundarna har tagit in totalt 43 miljoner kronor från privata investerare för att rulla ut tjänsten på fler marknader, och lanserade i USA i slutet av förra året.  
Rösta här

Susanne Staaf, 1928 Diagnostics

Susanne Staaf, 45, har 15 års erfarenhet från läkemedelsindustrin innan hon gick vidare och startade 1929 Diagnostics. Tillsammans med medgrundaren Kristina Lagerstedt och deras team vill hon bidra till att lösa problemet med antibiotikaresistens, som är ett av världens största hot mot människors hälsa. Sjukvården kan till exempel använda mjukvaran för att analysera hur bakterierna sprids och vad man kan göra för att stoppa spridningen. 2018 utsågs 1928 Diagnostics till en av World Economic Forums ”Technology Pioneers” och bolaget jobbar med partners både i Europa och USA. Grundarna har tagit in totalt 43 miljoner kronor från privata investerare för att rulla ut tjänsten på fler marknader, och lanserade i USA i slutet av förra året.
Rösta här

Caroline Walerud, Volumental

Foto:Gustaf Månsson

Caroline Walerud, 30, är medgrundare och arbetande styrelseordförande på Volumental – ett AI-bolag som hjälper hundratusentals människor per månad världen över att hitta skor som passar perfekt. I dag finns bolagets 3D-scanningprodukt för fötter i 2 000 butiker i över 20 butikskedjor i över 40 länder. Resten av tiden fokuserar Caroline Walerud på sitt investmentbolag Walerud Ventures, som hon driver med sina föräldrar: entreprenören Jane Walerud (som varit med och startat 15 bolag och var första investeraren i Klarna) och Bengt Walerud, även han en bolagsbyggare av rang. Där har hon hittills lett två investeringar i miljöteknikbolag, där hon även går in och jobbar operativt. Caroline Walerud pluggade naturvetenskap på Cambridge University. Hon är aktiv inom Sting, Prince Daniels Fellowship och Creative Destruction Lab.
Rösta här

Anne Kihlgren, Dynamic Code

Anne Kihlgren, 55, är grundare av det Linköpingsbaserade DNA-bolaget Dynamic Code, som erbjuder både hemtester för till exempel covid-19, HPV och klamydia direkt till konsument och försäljning till vårdgivare. Under pandemin har försäljningen exploderat och hade per den sista augusti ökat med 412 procent jämfört med 2019. Den senaste kapitalrundan i bolaget var i februari i år då man tog in 47,6 miljoner kronor i en nyemission.  Enligt handlingar från Bolagsverket var Gustaf Ramel, Thord Wilkne, riskkapitalbolaget Backing Minds och Erik Fällström de största investerarna i rundan. På 90-talet jobbade Anne Kihlgren för Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, i Linköping och tog fram den DNA-teknik som i dag används för brottsplatsundersökningar. I september meddelade hon att hon lämnar över vd-stolen för Dynamic Code till Louise Nylén, som kommer från fintechjätten Trustly.
Rösta här

Helena Samsioe, Globhe

Foto:Jesper Frisk

Helena Samsioe, 32, är grundare av drönartjänsten Globhe. Hon vann Di Digitals pitchtävling på Female Founders-eventet 2017 och har även kallats ”drönardrottningen”. Globhe kombinerar drönare med artificiell intelligens för att samla in realtidsdata som kan analyseras för att till exempel upptäcka eller förutse naturkatastrofer. I dag erbjuder Globhe tjänsten ”Crowddroning by Globhe” och har 3 700 drönare och drönarpiloter i 77 länder som utför uppdrag åt olika beställare. Bolaget har både privata företag som kunder och stora organisationer som FN. I oktober tecknade man ett avtal med ett globalt telekombolag i 30 länder för att inspektera skador på master och säkerställa att samhällen runt om i världen har tillgång till kommunikation.
Rösta här

Isabella Palmgren, Mimbly

Foto:Fotograf, Patrik Olsson

Isabella Palmgren, 27, har medgrundat Göteborgsbaserade Mimbly – vattenåtervinningsbolaget som vann 2018 års upplaga av Di Digitals pitchtävling på eventet Female Founders. Hennes lösning Mimbox kan kopplas på tvättmaskiner av alla märken och återvinna tvättvatten. 2018 var hon med i Ikeas acceleratorprogram i Älmhult, där Mimbly blev utvalt som ett av tio bolag bland 1 300 sökanden. I september i år fick Mimbly 19 miljoner kronor i bidrag från EU:s fond för gröna innovationer. Mimbly är på väg ut med en pilot för sin produkt. 22 kunder, däribland Coor Facility management, Lundbergs och Stena fastigheter ingår, ska ha skrivit upp sig enligt bolaget. Tillsammans ska kunderna representera över 11 000 tvättstugor.
Rösta här

Mai Thai, Sigmastocks

Mai Thai, 33, har tillsammans med Nanna Stranne och Carl Lindberg grundat det Göteborgsbaserade fintechbolaget Sigmastocks. De startade sin entreprenörsresa tillsammans när de gjorde sitt exjobb under Industriell ekonomi-utbildningen på Chalmers i Göteborg. Spartjänsten lanserades 2014 och utmanar traditionella fondförvaltare genom att pressa avgifterna för sparande i aktier och fonder. Tjänsten har lockat till sig tusentals sparare till tjänsten, men har nu valt att ställa om till en ny automatisk robotspartjänst i samarbete med FPJ, ett bolag som som erbjuder mer traditionell investeringsrådgivning och portföljförvaltning. Även om den gamla tjänsten kommer att finnas kvar. I början av året tog bolaget in 14 miljoner kronor från nya investerare som Beijer Ventures och Räntehuset, men även från befintliga investerare.
Rösta här

Nanna Stranne, Sigmastocks

Nanna Stranne, 34, är tillsammans med Mai Thai och Carl Lindberg medgrundare till sparverktyget Stigmastocks. De startade sin entreprenörsresa tillsammans när de gjorde sitt exjobb under Industriell ekonomi-utbildningen på Chalmers i Göteborg. Spartjänsten lanserades 2014 och utmanar traditionella fondförvaltare genom att pressa avgifterna för sparande i aktier och fonder. Tjänsten har lockat till sig tusentals sparare till tjänsten, men har nu valt att ställa om till en ny automatisk robotspartjänst i samarbete med FPJ, ett bolag som som erbjuder mer traditionell investeringsrådgivning och portföljförvaltning. Även om den gamla tjänsten kommer att finnas kvar. I början av året tog bolaget in 14 miljoner kronor från nya investerare som Beijer Ventures och Räntehuset, men även från befintliga investerare.
Rösta här

Emma Woxlin, Epishine

Emma Woxlin, 29, är medgrundare av solcellsbolaget Epishine som startades 2016 och har sin bas i Linköping. Bolaget vill med sina pyttesmå solceller ersätta batterier i produkter som brandvarnare, larmsensorer och elektriska småprylar. I stället för att använda solljus för att producera el kan Epishines solceller utnyttja ljus från inomhuslampor för att försörja trådlösa produkter med ström. Solcellerna är ett resultat av över 25 års forskning är tillverkade av återvinningsbar plast istället för metall, vilket också håller nere priset. Bolaget tog 2018 in 11,3 miljoner kronor från bland andra Almi Invest, har fått ett bidrag motsvarande 24 miljoner kronor från EU-kommissionen och fick i år in 30 miljoner kronor Beijer-familjen genom deras bolag Beijer Ventures, tillsammans med näringslivsveteranen Vigo Carlund som var vd för Kinnevik mellan 1999 och 2006. Just nu bedriver Epishine pilotprojekt med bland andra Ica, men planerar för en kommersiell lansering inom kort.
Rösta här

Maria Paavola, Teknikkvinnor

Foto:Heléne Grynfarb

Maria Paavola, 30, startade Sverige största professionella nätverk på Facebook Teknikkvinnor 2017 för kvinnor och icke-binära. På fem dagar växte gruppen till 5 000 medlemmar och har i dag 30 000 medlemmar. Det har även bildats två systernätverk utifrån gruppen: Teknikkvinnor Chef och Teknikkvinnor Jobb med 530 respektive 10 000 medlemmar. Under pandemin har gruppen ställt om till digitala event och medlemmarna har stöttat varandra i frågor kring att jobba hemma som bra teknik till hemmakontoret och att leda på distans. Tillsammans med Maria Norberg, som anslöt till Teknikkvinnor några månader efter starten, och Amanda Malmqvist startade Maria Paavola också bolaget Teknikkvinnor AB 2018, där de jobbar med företag som vill bli mer inkluderande.
Rösta här

Ellinor Eineren, Agricam

Ellinor Eineren, 35, grundade Agricam 2010 utifrån sitt examensarbete vid Linköpings Universitet, som hon skrev åt värmekameraföretaget Termisk Systemteknik och växtnäringsföretaget Biototal. Utan tidigare erfarenhet av lantbruk började hon utveckla en numera patenterad värmekamerateknik som upptäcker tidiga stadier av juverinflammationer hos mjölkkor. I dag erbjuder Agricam ett avancerat beslutsstödssystem för den globala lantbrukssektorn. Ellinor Eineren har byggt upp ett helhetskoncept som kombinerar sensorteknik med datainsamling och realtidskommunikation för lantbrukare, veterinärer och rådgivare. Vilket i sin tur leder till bättre djurhållning och minskad antibiotikaanvändning och på så sätt ökar livsmedelskvalitén. I år beräknar Agricam omsätta 13 miljoner kronor och har växt till 20 anställa. Under november har bolaget gjort en nyemission på 15 miljoner kronor.
Rösta här

Frida Stein, Mymowo

Frida Stein, 41, är medgrundare av träningstjänsten Mymowo som hon startade tillsammans med Mattias Rosberg 2015. Med en prenumeration på Mymowo kan användarna träna hemma eller på resande fot. Svenska träningsprofiler står för passen och tjänsten växte med 50 procent under årets första fem månader mycket på grund av pandemin, enligt uppgifter till Breakit. Mymowo har stor uppbackning från investerare och har totalt fått in 16 miljoner i investeringar från affärsänglar, bidrag och statliga medel samt investeringsnätverk som Aggregate Media och E14 Invest.
Rösta här

Sofie Allert, Swedish Algae Factory

Foto:Pressbild.

Sofie Allert, 30, medgrundade Swedish Algae Factory 2014 tillsammans med forskaren Angela Wulff, vars forskning ligger till grund för odlingen av kiselalger som både kan hjälpa solpaneler att fånga upp ljus och användas av människor som UV-skydd. Produkten riktar sig mot hudvårds- och solenergiindustrin och kiselalgerna som bolaget använder sig av växer naturligt på botten av svenska hav och sjöar. Swedish Algae Factory vann Di Digitals Startup Tour 2018. Bolaget har tidigare tagit in riskkapital från Almi Invest och Chalmers Ventures samt fått bidrag från EU och Energimyndigheten. Dessutom har Walerud Ventures, som drivs av bland annat affärsängeln Jane Walerud, investerat. I mars i år fick man in 53 miljoner kronor från bland andra Chalmers Ventures och nederländska Aqua-Spark, som är ett investmentbolag som riktar in sig på just hållbart vattenbruk, för att kunna växla upp produktionen. 

GÅ IN OCH RÖSTA: Här finns länken till röstningen

Rösta också på Årets kvinnliga investerare 2020

De vann 2017, 2018 och 2019:

Lena Apler, Collector Bank

Foto:Jonas Eng

”För 18 år sedan fanns inte begreppet startup och många tittade snett och flinade bakom ryggen på mig. Men att grunda Collector visade sig vara ett rätt bra beslut”, sa Collectors medgrundare Lena Apler, när hon fick ta emot utmärkelsen på Di Digitals event Female Founders 2017.

Anna Urombi, Addtruly

Foto:Jonas Eng

”Det känns helt overkligt! Många av de nominerade är kvinnor jag själv ser upp till, som exempelvis förra årets vinnare Lena Apler”, sa Anna Urombi, medgrundare av Göteborgsbolaget Addtruly som matchar ihop företag med gräsrotsorganisationer, när hon fick ta emot utmärkelsen på Female Founders-eventet 2018.

Vanja Tufvesson, Pink Programming

Foto:Jonas Eng

”Det är så klart jättekul. Jag har känt stort stöd från både privatpersoner och sponsorer ända sedan starten med Pink Programming”, sa Vanja Tufvesson, grundare av föreningen Pink Programmering som har som mål att få fler kvinnor att börja programmera, när hon mottog utmärkelsen Årets viktigaste kvinnliga grundare i fjol. 


Innehåll från Oscar JacobsonAnnons

Oscar Jacobson Custom Made

I Oscar Jacobsons nya Custom Made-tjänst erbjuds enkelheten i konfektion tillsammans med valfriheten inom måttsömnad tillsammans med ett utbud av nära 400 olika tyger.

Som kund kan man sondera bland företagets stora utbud av kavaj- och byxmodeller och samtidigt anpassa dessa efter sina personliga önskemål rörande såväl tyg, detaljer och passform. 

Hur går då tjänsten till?

Som kund besöker man någon av Oscar Jacobsons egna butiker där man tillsammans med företagets Custom Made-specialister påbörjar en konsultation. 

Vilken typ av plagg är man ute efter? Är det en kostym för ett bröllop, smoking för nyår eller kanske en ledig kavaj till sommarsemestern? 

Baserat på det behov du har som kund så erbjuds du att prova bland det gedigna utbudet av kavajmodeller som företaget erbjuder på galge. Här finns mängder av alternativ så som enkelknäppt, dubbelknäppt samt smokings med exempelvis sjalslag eller väst. 

I byxväg finns alternativ med såväl enkla som dubbla plisséringar men även slät front för de som önskar. Önskar man en modell med högre livhöjd eller kanske något smalare finns även detta att finna i det befintliga utbudet. 

När man som kund hittat en modell av kavaj och/eller byxa som man känner sig bekväm med kan man även sondera mellan alla olika storlekar. En traditionell storlek 50 kanske sitter bra i kroppen men uppfattas som aningen kort? Då kan man basera sin beställning på en 150 dvs samma storlek med tilltagen längd i kropp och ärm. 

Samma sak gäller såklart för kortare storlekar samt för byxor som t ex automatiskt får en något högre livhöjd i en extra lång storlek. Än så länge har man som kund endast baserat sina val på befintliga storlekar och modeller men tjänsten begränsas inte till det. 

Utöver lång- respektive kortstorlekar kan kostymens grundläggande mått korrigeras ytterligare av företagets specialister om så skulle behövas. 

Det kan handla om att ta in midjan eller fotvidden någon extra cm eller att anpassa ärm- och benlängd till exakt bärarens önskemål. 

400 tyger att välja på

När man valt ut modell och storlek kommer vi till det som kanske lockar allra flest med en Custom Made-tjänst; tygvalet. Tillsammans med Oscar Jacobsons kunniga personal får man som kund sondera ett brett utbud av ca. 400 tyger för såväl höst som vår från några av Italiens absolut främsta väverier. Är det kanske ett svalt ulltyg för ett sommarbröllop eller kanske en matigare flanell för hösten? Utöver ett brett utbud av kvaliteter så finns det även en rad alternativ av nyanser inom varje kategori som ger närmast oändliga möjligheter kring vad man vill beställa. 

Sist men inte minst kommer vi till detaljerna på dina plagg. Här finns möjlighet att efter personlig smak välja knappar, foder och slag på sin kostym vilket på många sätt bidrar till en mer personlig prägel. Man kanske vill ha en vit smokingjacka utan silkesklädda slag. Eller så vill man ha ett klassiskt alternativ med ribbat silke som matchar revärerna längs byxans söm vilket också går utmärkt. 

Alla eventuella skräddarändringar är inkluderade i priset

Normalt när det handlar om måttsömnad eller skräddarsytt brukar priserna överstiga de inom konfektion avsevärt men i Oscar Jacobsons fall har man valt att kunna erbjuda den här Custom Made-tjänsten med ett prispåslag på endast 1 500 kr utöver motsvarande modell i konfektion. 

Det som påverkar priset är istället valet av tyg där man som konsument kan välja allt från prisvärda baskvaliteter till några av världens lyxigaste kvaliteter från Loro Piana. 

Det som särskiljer den här tjänsten från många andra aktörer är att hos Oscar Jacobson finns alla företagets modeller faktiskt att beställa och du får direkt en tydlig och överskådlig bild av vad du som kund beställer. 

Många aktörer har istället en separat leverantör för sina måttsydda plagg vilket gör att plaggen du ser i kollektionen inte går att måttbeställa. Lägg därtill flexibiliteten hos Oscar Jacobson i valmöjligheterna kring tyg, passform och detaljer så förenar tjänsten det bästa delarna av konfektion och måttsömnad. 

En annan stor fördel med den här typen av tjänst är att de eventuella skräddarändringar som snarare är regel än undantag för en konfektionskostym kan undvikas då de inkluderas i priset av tjänsten. 

Leveranstiden på en kavaj eller kostym inom Custom Made-tjänsten ligger normalt på 5 veckor från beställning men går även få med expressleverans på 2 veckor. 

Läs mer 

 

Mer från Oscar Jacobson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oscar Jacobson och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?