En enkel mjukvara för restauranger som vill erbjuda kunderna digitala menyer och betalsystem. Så kan man beskriva Orderhero. Bolagets system har redan lockat kedjor som Brödernas, Holy Greens och Mezefabriken, och används redan i totalt 335 restauranger och kaféer.
Tekniken bygger på en kombination av ”expresskassor” - det vill säga den typ av digitala menyskärmar man ser på Max och McDonald's - och mobillösningar för att beställa och betala genom att skanna QR-koder på borden.
”Det unika med vårt erbjudande är att vi inte är kopplade till kassasystem. Man kan komma igång med oss på en vecka och driva systemet med befintlig teknik”, säger bolagets grundare och tillväxtchef Aleksandar Goga.
Han betonar även att bolagets system är utformade för att driva försäljningen av sidorätter och extraprodukter.
”Vi har kunnat bevisa att vårt system leder till en högre försäljning med upp till 20 procent per kund”, säger han.
Det är inte första gången Aleksandar Goga grundar ett teknikbolag. Som 19-åring var han med och startade Servicefinder, som såldes till Schibsted 2016 för, enligt uppgift, mellan 320 och 345 Mkr. Aleksandar Goga ska då ha kammat hem kring 30 Mkr privat, enligt uppgift till Di Digital.
Han vill inte kommentera summan, men bekräftar att en del av pengarna gått till att bygga Orderhero, från 2019 och framåt.
I fjol omsatte Orderhero 2,4 miljoner kronor, med en förlust på 5,7 Mkr.
”Vi förväntar oss ett rejält uppsving i år, inte minst då vi jobbar mot restauranger och just nu kommer ur en pandemi”, säger Aleksandar Goga.

Nu aviserar han alltså sin intention att ta sitt bolag till First North med en teckningsperiod som börjar redan den 21 mars. Bolaget ska även ta in 16 Mkr i en nyemission, varav 12 Mkr redan är säkrade.
”Jag går själv in med 5,2 miljoner kronor i denna runda”, säger Aleksandar Goga, som efter noteringen kommer äga 28,2 procent av bolaget.
En rad andra tech-entreprenörer är med och investerar, bland andra:
Med undantag för Svante Tegnér sätter sig samtliga i Orderheros styrelse, där Aleksandar Goga är ordförande och bolagets vd Anette Bodenfors är ledamot.
Ni är ganska små än så länge. Varför gå till börsen nu?
”Målet är att göra hela på bolagsresan på börsen, och då är det bra att börja tidigt. En orsak är att våra partners, bland annat de restauranger som använder vår teknik, vill vara delägare och då vill vi främja det. En annan är att vi vill växa i utlandet genom att köpa bolag med egna aktier. Det fins gott om startups inom det här segmentet, men alla kommer inte klara sig hela vägen”, säger Aleksandar Goga.
Läs mer: Restaurangapp lockar svenska Silicon Valley-profiler – hoppas på USA-expansion