1515
Annons

Regeringen ändrar regler om personaloptioner: ”Unga teknikbolag ska kunna bli vår tids nya Ikea”

Svenska teknikbolag har länge efterfrågat bättre villkor för personaloptioner för att bättre kunna konkurrera om talanger. Nu vill regeringen höja taket för vilka bolag som kan omfattas och förenkla administrationen.

Mats Persson är ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna.
Mats Persson är ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna.Foto:Amanda Lindgren (Di).

Regeringen och dess samarbetspartier föreslår att fler bolag ska innefattas av reglerna för personaloptioner. Gränsen för medelantalet anställda höjs från 50 till 150 och nettoomsättningen höjs från 80 till 280 miljoner kronor per år.

”Vi vill att dagens unga teknikbolag ska kunna växa och bli vår tids nya Ikea. Det här förslaget gör det lättare för nystartade digitala företag att locka till sig de skarpaste hjärnorna och erbjuda delägarskap. Sverige ska ligga i frontlinjen för digitala företag när vi återstartar efter Corona”, säger Liberalernas ekonomiskpolitiska talesperson Mats Persson i ett uttalande.

Den svenska tekniksektorn fortsätter att växa och har samtidigt en utmaning i att hitta rätt bemanning med global konkurrens. Utöver lön använder många bolag inom startupsektorn även personaloptioner som en förmån. Dessa ger anställda möjligheten att i framtiden köpa ägarandelar i företaget till ett förbestämt pris. Om bolaget utvecklas positivt kan dessa alltså innebära ett rejält klipp för medarbetaren, som ofta tar en risk genom att tidigt engagera sig i bolaget, samtidigt som arbetsgivaren under tiden kan hålla nere sina lönekostnader. 

Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna och skickas nu till lagrådet för granskning. Ambitionen är att mindre och nystartade bolag lättare ska kunna attrahera talanger då de inte alltid kan erbjuda marknadsmässiga löner.

”Jag är otroligt stolt över att vi har så många drivna och framgångsrika techbolag i Sverige som tar digitaliseringen framåt. Politiken måste ständigt förbättras, annars är risken att entreprenörer lämnar Sverige för andra länder. Då blir vi alla fattigare”, säger Mats Persson.

Efter påtryckningar införde regeringen 2018 ett nytt system som skulle göra beskattningen mer förmånlig för optioner. Tanken var att personaloptioner enbart skulle beskattas som inkomst av kapital, till en skattesats om 30 procent, när den underliggande aktien väl säljs. Men den lagtexten blev senare underkänd av Skatteverket som bedömt teckningsoptioner som värdepapper, vilket innebär att de beskattas när den anställde tar emot dem.

Läs mer: Efter optionskrånglet: Kreativt skatteupplägg får godkänt i domstol

Enligt förslaget ska även en personaloption kunna nyttjas för förvärv av en teckningsoption, som ger rätt att förvärva en andel i bolaget. Det innebär att en personaloption även ska kunna ge rätt till en andel av framtida förvärv eller teckningsoption i ett annat bolag inom samma koncern.

De nya reglerna beräknas att träda i kraft från den 1 januari 2022.

Svenska techbolag lockar pengar trots sur börs

Börserna lyser rött världen runt men trots det har First North seglat upp som Europas hetaste marknad för tillväxtaktier.

Financial Times rapporterar att bolagen på Nasdaqs tillväxtlista lyckades ta in mer kapital än Londonbörsens motsvarighet Aim.

Lars Wingefors är vd på Embracer.
Lars Wingefors är vd på Embracer.Foto:Jack Mikrut

2022 har hittills varit ett tufft år för många noterade bolag. Stigande räntor och en förändrad syn på risk har slagit hårt framför allt mot många techbolag. 

Det märks inte minst av bland de europeiska tillväxtlistorna, som har fallit sedan i höstas. 

Men trots det har bolagen på Nasdaqs First North Growth Market tagit in 1,6 miljarder pund, motsvarande 19 miljarder kronor, hittills i år. Det kan jämföras med den traditionella marknadsledaren Aim i London, vars bolag tagit in 1,5 miljarder pund, motsvarande 18 miljarder kronor. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till data från Dealogic.

”Den nordiska marknaden verkar ha klarat de senaste årens vedermödor bättre än resten av Europa”, säger Thomas Thygesen, strategichef på den svenska investmentbanken SEB, till tidningen. 

Att Sverige nu tar ledarrollen i Europa kan bero på flera saker. Enligt Thomas Thygesen är svenskarna mer självsäkra och har mer kapital tillgängligt för risk än på andra marknader. 

En orsak som lyfts fram till att aktier blivit populärt i Sverige är sparformen investeringssparkonto (ISK) eftersom den årliga ISK-skatten innebär att man slipper kapitalvinstskatt på enskilda aktieförsäljningar.

Mängden riskvilligt kapital har kraftigt minskat under året och Stockholmsbörsens branschindex för teknikbolag ned med drygt 30 procent. 

”Det är ett svårt år för marknaden, generellt. I september förra året var det som att mängden rest kapital på Aim föll från en klippa fram till januari i år”, säger Christopher Raggett, chef för Finncap, en av Aims aktiemäklare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera