Hoppa till innehållet

Annons

Programmerare drog igång ”Tinder för utvecklare” – lockar techjättar

Svensk techsektor frodas och samtidigt råder det brist på utvecklare. Programmeraren Charlotte Holmen startade därför den Tinder-liknande rekryteringsplattformen Wetal och som hittills har samarbetat med över 200 bolag.

Charlotte Holmen har grundat Wetal som hjälper till att matcha techbolag med programmerare.
Charlotte Holmen har grundat Wetal som hjälper till att matcha techbolag med programmerare.

Ett av de stora hindren för it-sektorn i Sverige att fortsätta växa är kompetensbristen. Charlotte Holmen började arbeta som programmerare för tio år sedan och såg sedan ett behov av en ny typ av rekrytering. 2019 drog hon därför igång rekryteringsplattformen Wetal. 

”Vi har byggt plattformen helt utifrån hur vi själva skulle vilja bli uppvaktade av bolag”, säger Wetals grundare Charlotte Holmen, i ett uttalande.

Hon hade sett utmaningen i att matcha rätt person med rätt bolag. På den ena sidan den tekniska utvärderingen av programmeraren. På den andra sidan vad bolaget har att ge vad gäller teknik, team och ersättning

”Programmerare behöver ofta ta flera timmars tester som ibland inte säger så mycket. Vi har precis släppt en första version av vårt snabba tekniska test som går att återanvända till alla intervjuer för att spara tid”, meddelar Charlotte Holmen.

Idag är omkring 2.500 programmerare knutna till plattformen. Bland de drygt 200 bolagen som samarbetat med Wetal finns teknikbolagen Voi, Tink, Karma och Epidemic Sound. Wetal hjälper bolagen med att sätta upp en profilsida där de kan marknadsföra sig själva.

”Med vår data och kunskap om vad programmerare söker kan vi hjälpa bolag att sälja in sig själva på ett effektivt sätt för just den här målgruppen”, säger Charlotte Holmen.

Nu tar bolaget in 5 miljoner kronor i investeringar till en värdering på 25 Mkr. Kapitalet kommer från ett investeringskonsortium bestående av fem affärsänglar som leds av Daniel Lövquist och Daniel Sandberg.

”Vi träffar flera intressanta företag varje vecka och investerar i cirka fem nya bolag per år. När vi träffade Charlotte första gången visste vi att vi hade hittat något outstanding”, säger Daniel Lövquist i ett uttalande.

Wetal har ännu inte kommit in med sin första årsredovisning, men Charlotte Holmen räknar med att bolaget kommer att omsätta 3–5 miljoner kronor i år.

Innehåll från DinteroAnnons

Bytte betalningslösning – sparar 250 000 per år

Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör.
Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör.

Henrik Hulaas, chef för Glas och Interiör, ser många fördelar med att använda Dintero Checkout.

– Lösningen fungerar bra och är rimlig, och Dintero är väldigt bra på support och kunduppföljning, säger han.

Det är bråda dagar för de anställda i nätbutiken Glas och Interiör, som erbjuder hela 20 000 varulinjer. Nätbutiken etablerades 2006, och sedan dess har både varuutbudet och kundunderlaget vuxit betydligt.

En bra betalningslösning är en förutsättning för det medelstora företaget. Men det har under alla år varit en utmaning att hitta en leverantör som erbjuder en bra teknisk lösning och bra support till rimligt pris.

– Vi har fått uppleva överraskande många dåliga betalningslösningar, både avseende tekniken och supporten. När vi skulle byta leverantör förra året pratade jag därför med flera kollegor i branschen. Det var då jag fick Dintero rekommenderat, berättar Hulaas.

Det här är Dintero – läs mer.  

Därför är de nöjda med Dintero Checkout

Glas och Interiör har haft enbart goda erfarenheter av Dintero, enligt Hulaas.

– Plattformen är användarvänlig och har alla betalningslösningar som våra kunder efterfrågar. Vi kommer snabbt i kontakt med supporten när vi behöver, och dessutom har de väldigt bra priser.

Lönsamt för företaget

Han räknar med att Glas och Interiör sparar ungefär 250 000 kronor om året genom att använda Checkout-lösningen. Det är pengar som går direkt in i företagets resultat.

Nu har Hulaas planer på att utöka samarbetet med Dintero genom att bygga upp en kundklubb.

– Det är ju väldigt värdefullt att samarbeta med någon som vet vad vi behöver och som vi kan lita på. Dessutom är det praktiskt att ha allt samlat på en plattform.

Förtroende och långsiktiga kundrelationer

Techföretaget Dintero är byggt på erfarenheterna från Dsafe (det första företaget som Daro Navaratnam startade), en tydlig affärsfilosofi och en god idé.

– Vi såg att de minsta kunderna betalade ganska mycket för sin betalningslösning jämfört med stora företag och tänkte att det inte borde vara så, säger Daro Navaratnam, CEO och CO-Founder på Dintero.

Dintero har utvecklat en plattform med målet att få bort komplexiteten i betalningsbranschen. För kunderna innebär det att lösningen ger flexibilitet, men även en samlad plats för alla deras behov.

Tillstånd från Finansinpsektionen

I dag har Dintero 16 anställda som jobbar med utveckling och försäljning. I november förra året nådda företaget en ny milstolpe när de fick tillstånd från Finansinspektionen. 

– Det är ett stort förtroende som kommer att göra det möjligt för oss att förenkla kundernas betalningsresa ännu mer, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Magnus Gleditsch, Growth Manager hos Dintero.
Magnus Gleditsch, Growth Manager hos Dintero.

Företaget utvecklar och förbättrar sina betalnings- och omnikanallösningar kontinuerligt - och vidareutvecklar hela tiden för att förenkla vardagen för sina kunder.

– Vårt mål är sund tillväxt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi lovar våra kunder och följa upp bra med råd och support, berättar Magnus.

Plattform som gör betalning enkelt

Kunderna efterfrågar ständigt större flexibilitet och fler betalningsalternativ.

Dintero Checkout erbjuder många betalningslösningar, som Swish, Apple Pay, Klarna, Visa/MasterCard, Vipps, MobilePay, faktura, delbetaling och QR-kod. Checkout-plattformen är användarvänlig och gör det möjligt att skräddarsy betalningslösningen så att den passar företagets behov, oavsett storlek.

 

 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera