1515
Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Prisbelönt startup vill bota psykisk ohälsa med Ai

Kan artificiell intelligens avgöra om du är deprimerad? Delvis, menar Malmöföretaget Ablemind. Nu används deras teknik för att hitta psykisk ohälsa inom både vård och näringsliv.

Tomas de Souza, vd för Ablemind, och Katarina Kjell, medgrundare och forskare, tror att deras metod som bygger på artificiell intelligens kommer att kunna frigöra tid för läkare och psykologer.
Tomas de Souza, vd för Ablemind, och Katarina Kjell, medgrundare och forskare, tror att deras metod som bygger på artificiell intelligens kommer att kunna frigöra tid för läkare och psykologer.

Någon robot som ersätter din psykolog är det inte tal om. Men kanske kan artificiell intelligens, ai, ersätta några av de inledande mötena mellan patient och vårdgivare så att mer tid läggs på behandling.

”Vi har gjort en beräkning att det tar fyra vårdtillfällen att samla lika mycket information som vi kan tillhandahålla redan innan det första vårdtillfället”, säger Ableminds vd Tomas de Souza.

Patienten börjar med att beskriva sitt mående och får därefter svara på en rad följdfrågor.

När ”samtalet” är över får vårdgivaren en bedömning av huruvida personen kan tänkas lida av stress, ångest eller depression, samt en uppskattning av svårighetsgraden. Själva diagnosticeringen och valet av behandling sköts precis som tidigare av en riktig människa.

Ableminds medgrundare Katarina Kjell fick idén till metoden då hon började forska vid Lunds universitet samtidigt som hon arbetade som psykolog.

”Det var svårt att räcka till”, säger hon om psykologjobbet.

Förhoppningen är att mer resurser ska frigöras inom vården om läkare och psykologer slipper lägga tid på att sammanställa grundläggande information om patienterna.

Ableminds forskning bygger på data från 10 000 deltagare och enligt studier vid Lunds universitet blir diagnosticeringen bättre när verktyget används jämfört med om hela processen sköts av en kliniker.

Metoden används även för att utvärdera hur väl en behandling fungerar.

Två genombrott kom 2018 då Katarina Kjell och hennes forskarkollegor Oscar Kjell och Sverker Sikström vann både Lunds universitets och Sparbanken Skånes pris ”Framtidens innovationer” och entreprenörstävlingen Venture cup.

Tomas de Souza anslöt 2020 efter att ha tillbringat hela sin karriär i mediebranschen på affärssidan. Någon erfarenhet av startups hade han inte. Pandemin hade precis börjat och de inledande mötena skedde utomhus en gång i veckan.

Sedan dess har produkten byggts om och förenklats till att ha två olika inriktningar: vårdgivare och arbetsgivare.

”Insikten att vi kan följa en individ över en lång period och se hur hälsan förändras gjorde att vi började titta på huruvida vi också kunde vara med och upptäcka psykisk ohälsa i ett tidigare skede. När man söker vård i dag har det ofta gått ganska lång tid”, säger Tomas de Souza.

Den uppenbara målgruppen blev arbetsgivare, som har ett formellt ansvar för personalens hälsa samt ett intresse av att undvika att kompetens försvinner ur verksamheten på grund av sjukskrivningar. Han poängterar att arbetsgivaren aldrig får se hur en individ mår.

Just nu tar inte Ablemind betalt för sina tjänster. Tanken är att börja med det nästa år då de tilltänkta kunderna har hunnit se att produkten fungerar.

Den stora mängd data om psykisk hälsa som företaget sitter på är unik och kan fungera som en sorts ”business intelligence ” för vårdsystemet, menar Tomas de Souza. Det ligger till grund för en ambitiös expansionsplan: inom två år är målet att finnas utanför Sverige.

”Kan vi se i vår data att en klinik levererar behandling som gör att patienterna blir friskare i mycket högre utsträckning så finns det ju massor av intressanta insikter och lärdomar att dra av vad den kliniken gör”, säger han.

Malmö har varit en fantastisk stad för en startup, tycker både Katarina Kjell och Tomas de Souza. De sitter fortfarande på inkubatorn Minc som de tycker har varit en stor tillgång. Lokala investerare har det inte varit några problem att hitta.

I juni vann företaget Sydsvenskans pris till årets startup vid Malmö Näringslivsgala.

”Det vi har sett är att när vi träffar investerare i Stockholm har de tyckt att vi var lågt värderade. När vi träffar investerare i Malmö har de tyckt att vi var högt värderade. Så där finns ju någon form av geografisk skillnad möjligen”, säger Tomas de Souza.

Hittills har större delen av utvecklingskostnaderna täckts med medel från statliga Vinnova och andra forskningsanslag. Kapitalet kommer huvudsakligen från lokala investerare. I våras tog företaget in sju miljoner kronor i en investeringsrunda som leddes av det finska riskkapitalbolaget Icebreaker.vc.

Nästa fas handlar om att skala upp verksamheten. De rätta talangerna ska hittas, ett team ska byggas och omsättningen ska öka. I det skedet är det svårare att säga något om hur Malmö fungerar som bas eftersom företag har olika behov efter startup-fasen, men Tomas de Souza kan inte se några hinder.

”Hittills har jag varit positivt överraskad”, säger han.

De vill minska personalbristen i vården – backas av ishockeyspelare

Startupen Vivium vill motverka personalbristen i vården med hjälp av en plattform som drar ner på det administrativa arbetet. Nu tar bolaget in färska miljoner, bland annat från två NHL-spelare. ”Vi vill vara en av de självklara aktörerna när det kommer till schemaläggning för vården för Europa och USA”, säger vd:n Peter Westerholm. 

Viviums grundare. Från vänster: Philip Gustavsson, Peter Westerholm och Andreas Jakubowicz.
Viviums grundare. Från vänster: Philip Gustavsson, Peter Westerholm och Andreas Jakubowicz.

Startupbolaget Vivium vill effektivisera tiden det tar att rekrytera ny personal till den underbemannade vårdsektorn med hjälp av automatisering. 

”Om vi vinner tid i det administrativa arbetet kan vi få tid över som istället kan läggas på patienterna”, säger vd:n och medgrundaren Peter Westerholm som tror att personalbristen delvis beror på ineffektiva rekryteringsmetoder. 

Han är förvånad över att så stora delar av det administrativa arbetet fortfarande sker manuellt.

”Vi märkte att det fanns väldigt mycket som kunde förbättras och att det saknades digitala verktyg,” säger vd:n som själv kommer från vårdbemanningsbranschen. 

På Viviums digitala plattform kombineras schemaläggning och resurshantering för timanställda och bemanningspersonal. Tjänsten kan integreras både i privat- och offentlig sektor.  

”Vi är unika för att vi tagit grepp om helheten. Det finns aktörer som bara sköter schemaläggning, sen finns det de som endast tillhandahåller vikarier. Vi däremot, kombinerar alla delar.” 

Vivium har inte haft någon omsättning sedan starten 2020. Men efter det första halvåret 2022 är bolaget uppe i 400.000 kronor. 

Sedan januari är cirka 300 medarbetare vid Danderyds sjukhus uppkopplade till Vivium. Peter Westerholm menar att sjukhuset tack vare plattformen kunnat göra tidsbesparingar på upp till 75 procent. 

”Vårdpersonalen upplever minskad stress och betydligt enklare hantering av schemaläggning som en effekt av Vivium”, säger han. 

I höst lanserar företaget sin tjänst hos ytterligare en aktör som driver sex olika vårdmottagningar. 

”Målsättningen är att fyrdubbla omsättningen under andra delen av året”, säger Peter Westerholm.

I maj stängde Vivium en runda på nio miljoner kronor med befintliga ägare som investeraren Hidden Dreams, fastighetsentreprenören Fredrik Holmström och serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh. 

Nya till Vivium är bland annat NHL-spelarna Oliver Kylington från Calgary Flames och Patrik Nemeth från New York Rangers, som är vänner till en av grundarna. 

Med pengarna tänker de fortsätta satsa på utvecklingen av plattformen samt på att få ut den hos fler kunder. Tanken är att anställa fler till bolaget som i dagsläget består av fyra heltidsanställda på huvudkontoret, varav tre är grundarna själva, plus 10-15 utvecklare.

Peter Westerholm menar att tjänsten så småningom kan komma att utvecklas för områden utanför vårdsektorn.

”Vivium kan appliceras på alla företag med timvikarier. Vi började i den här vertikalen eftersom grundarteamet kommer ifrån vårdbemanningsbranschen.”

Framöver är planen att expandera. Inom fem år vill Vivium ha tagit klivet utanför den svenska marknaden. 

”Vi vill vara en av de självklara aktörerna när det kommer till schemaläggning för vården för Europa och USA.” 

Läs mer: Studenternas vårdplattform tar in miljoner från Dropbox-grundare 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera