1515

Primetimes livequiz gick med vinst direkt

Primetimes livesända frågeshow gav intäkter på 3,5 miljoner kronor 2018. Nyligen tog bolaget in externa investerare. ”Vi är mitt uppe i tillväxtfasen”, säger medgrundaren Daniel Weilar.

Gänget på Primetime. Uppe från vänster: marknadsansvarig Tomas Jämtbäck, marketing och vd Martin Palm. Sittandes från vänster: Johan Ribb, jobbar med utveckling, Fredrik Kilian, analys, Petter Lindqvist, produkt, och ordförande Daniel Weilar.
Gänget på Primetime. Uppe från vänster: marknadsansvarig Tomas Jämtbäck, marketing och vd Martin Palm. Sittandes från vänster: Johan Ribb, jobbar med utveckling, Fredrik Kilian, analys, Petter Lindqvist, produkt, och ordförande Daniel Weilar.Foto:Press

Det svenska quizbolaget Primetime har på kort tid nått en stor publik som tävlar i direktsänd frågesport varje kväll.

I maj hade appen laddats ned över en miljon gånger och frågeshowen finns i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Polen.

Redan under sitt första verksamhetsår var bolaget lönsamt, moderbolaget Sventertainments färska bokslut.

Primetime omsatte förra året 3,5 miljoner kronor med ett resultat på 130.000 kronor.

”Vi är mitt uppe i tillväxtfasen i de olika länderna nu”, säger Daniel Weilar, Primetimes medgrundare, som i fjol lämnade posten som vd för Nyheter 24-gruppen.

Intäkterna kommer från sponsorer som betalar för att vara med och utforma varje livesänt program. Deltagarna betalar än så länge inte för att tävla.

Programledarna kan vara kändisar som Rebecca & Fiona, Agneta Sjödin eller Peter Jihde, som i regel är med för att marknadsföra något av sina egna projekt.

Hittills i år ser Primetime ut att leverera en årsomsättning på över 15 miljoner kronor, säger Daniel Veilar.

”Det är vi väldigt stolta över. Vi kommer finnas i flera länder 2020, men vi vet inte vilka. Vi är mitt i det arbetet just nu”, säger Daniel Veilar.

I juni tog Primetime in externt kapital för att växa snabbare.

Det rör sig om 15 miljoner kronor i en affär som värderar hela Primetime, inklusive de nya pengarna, till 75 miljoner kronor.

I handlingarna hos Bolagsverket framgår det inte vem som har investerat i bolaget, men Daniel Weilar säger att det i huvudsak rör sig om affärsänglar.

Bland andra Vitamin Well-grundaren Martin Randel, Eequity-partnern Magnus Wiberg och Onelinepizza-grundaren Dan Castillo ska ha deltagit i finansieringsrundan.

Läs mer: En miljon spelar deras dagliga live-quiz 

 


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Håll dig uppdaterad i standardiseringsarbetet

Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.
Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

SEK Svensk Elstandard ansvarar för all elektroteknisk standardisering i Sverige och i deras kommittéer deltar medlemmar från myndigheter och företag runt om i hela Sverige. Att hänga med i standardiseringen är en fördel på många plan.

– Att följa den senaste standarden underlättar och skänker en trygghet i att allt är tillverkat och installerat på rätt sätt, säger Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

En standard kan i praktiken handla om en klassificering, måttangivelse, säkerhetsfordran eller dokumentation av olika slags elektrotekniska produkter – kort sagt kan man säga att det är en slags uppsättning av förhållningsregler. Myndigheter, organisationer och företag kan delta i SEKs kommittéer och på så sätt påverka framtidens standarder.

– Det kan ta upp till fem år att få igenom en ny standard och med ett så långsiktigt arbete får man insyn och en unik chans att påverka, säger Krister Elfgren.

I nuläget är de runt 800 personer som deltar i SEKs kommittéer, men det finns kapacitet för många fler. SEK är svensk representant i organisationen IEC, som arbetar fram standarder på global nivå. Ju fler medlemmar i de svenska kommittéerna, desto större konkurrenskraft får Sverige internationellt.

Håll dig uppdaterad med SEK e-Standard!

I takt med att tekniken utvecklas, revideras och aktualiseras också standarder och handböcker. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring vilka standarder det är som gäller för stunden, något som kan vara lättare sagt än gjort. SEK e-Standard är abonnemangstjänsten som hjälper dig med det. Genom att prenumerera på SEK e-Standard får du tillgång till standarder och handböcker inom ditt område, som alltid är uppdaterade enligt det allra senaste.

– Med SEK e-Standard går rättelser, tillägg och revideringar automatiskt in i systemet och säkerställer att alla standarder är uppdaterade. När man loggar in på sitt abonnemang får man en god översikt över sina standarder och mer behöver man inte göra – det sköter vi, säger Krister Elfgren.

Det ska vara lätt att göra rätt

Att alltid utgå från en standard är det bästa, säkraste, enklaste och mest effektiva sättet att kvalitetssäkra sitt arbete. När man vet att man jobbar enligt de senaste standarderna fortlöper arbetet både smidigt och kostnadseffektivt.

– Med en aktuell standard eller handbok är det lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

 

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?