1515
Annons

”Politikerna kan inte lösa bristen på programmerare”

Politikerna kommer inte lyckas lösa bristen på programmerare. Näringslivet måste hitta nya utbildningsformer och nya samarbetsformer för att inte Sverige ska tappa sin position som ledande inom tech. Det skriver Micael Holmström, vd på Academy.

Micael Holmström, vd på Academy.
Micael Holmström, vd på Academy.

Många av landets IT- och teknikföretag står inför en akut kompetensbrist. Utvecklingen bromsar sektorns globala konkurrenskraft och påverkar landets ekonomiska tillväxt. Nya möjligheter till vidareutbildning och horisontella karriärbyten krävs för att bryta trenden.

Sveriges tillgång till högutbildad kompetens har skapat en rad framgångsrika företag, inte minst inom IT- och tekniksektorn. Men det kan bli en parantes i vår historia. Inom IT-sektorn saknas idag 30 000 personer med rätt kompetens. En siffra som förväntas fördubblas fram till 2020, visar en rapport från IT & Telekomföretagen. Enligt SCB kommer det att saknas 50 000 ingenjörer inom tekniksektorn 2030.

Flaskhalsen som den växande kompetensbristen skapar är allvarlig. Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, gästade nyligen TV4 Nyhetsmorgon för att diskutera utvecklingen.

Hon föreslår bland annat kompetensutveckling som åtgärd, men problemet är att det saknas modeller som ger tillräcklig effekt, tillräckligt fort. Inte heller de 16 800 nya högskoleplatser – och dessa är för alla utbildningar – som regeringen har utlovat till 2019 löser det akuta behovet.

Problemet kan inte lösas från politiskt håll. Vi, näringslivet, måste själva åtgärda den bristande matchningen på arbetsmarknaden. Men dagens enorma utmaningar löser vi inte med gårdagens lösningar.

 

Problemet kan inte lösas från politiskt håll. Vi, näringslivet, måste själva åtgärda den bristande matchningen på arbetsmarknaden. 

 

Jag efterlyser en modernare syn på vidareutbildning och kompetensutveckling, där personer oavsett bakgrund och arbetserfarenhet ges möjlighet till vidareutbildning. Horisontella karriärbyten skapar dessutom en bättre dynamik på arbetsmarknaden, då de vakanser som uppstår till följd av karriärbytena måste fyllas.

För detta krävs:

Nya utbildningsformer. I USA har exempelvis accelerated learning blivit en etablerad metod under de senaste åren. Förenklat handlar det om intensivutbildningar med fokus på praktisk tillämpning av det man lär sig. Det gör det möjligt att lära sig ett nytt yrke på kort tid, vilket krävs för att fler ska ha praktisk möjlighet att gå vidare i karriären.

Utbildningsformen utgår ofta från deltagarens personliga egenskaper och drivkrafter, snarare än gamla skolbetyg. Urvalsprocessen är därför avgörande för att hitta deltagare med rätt förutsättningar och motivation, för både utbildningen och den nya yrkesrollen.

Nya samarbetsformer. För att utforma och genomföra intensivutbildningar som svarar mot företagens behov krävs ett tätare samarbete mellan utbildningsväsendet och näringslivet. Det räcker inte med en gästföreläsning eller praktikbesök – företag bör involveras på ett tidigt stadium för att bidra till både urvalsprocessen och läroplanen. Det borgar för arbetstagare som är redo för yrkeslivet från dag ett efter utbildningen.

Nystartade Academy kommer, i linje med kraven ovan, under 2016 att ha utbildat 200 personer inom IT och teknik och erbjudit dem tillsvidareanställning via ägarbolaget Academic Work. Tusentals personer har sökt det begränsade antal platser vi hittills har kunnat erbjuda och vi har redan inlett samarbeten med flera företag.

Vi räknar med att åtminstone dubblera utbildningstakten varje år de kommande åren, men det krävs betydligt fler initiativ för att säkra landets kompetensförsörjning. Därför delar vi gärna med oss av vår utbildningsmetod så att fler kan bidra.

Sveriges ekonomiska framtid påverkas i hög grad av tillväxten och den globala konkurrensförmågan hos våra IT- och teknikföretag. Samtidigt ökar kompetensbristen för varje dag. Det är hög tid att tänka nytt. Är ni med?

Micael Holmström, vd Academy


Innehåll från Mpya DigitalAnnons

Mjukvaruutveckling med betoning på ”mjuk”

När Anton Gunnarsson hos Mpya Digital tog steget in i karriären inom mjukvaruutveckling, låg hans fokus på de tekniska aspekterna. Idag har han nått nya insikter och är övertygad om att betoningen bör ligga någon helt annan stans. 

När Anton började sin karriär var han den första att kasta sig över alla böcker om kodning och programmering, och han lyssnade noga på alla som predikade om testutveckling och andra nymodigheter om teknik och kod. 

– Jag var insnöad i tekniken. Visst, jag lärde mig massor, men ju mer jag jobbar med utveckling  inser jag att den sociala delen av vårt yrke är vad som verkligen betyder något. Det är trots allt i interaktionen med andra som de flesta nya idéer uppstår, understryker Anton, som är Web Developer hos Mpya Digital. 

Tyvärr är det inte helt lätt att skapa miljöer som främjar just det. Brist på tillit och trygghet är något som ofta kan saknas. Men vad är det som gör att man känner sig trygg? Antons övertygelse är att det handlar om att våga vara sårbar och våga prata om känslor. Men som det ser ut idag är det mycket enklare att argumentera om tekniska detaljer än att vara uppriktig med hur man känner. 

– Vilket kanske inte förvånar någon. Men det som förvånar i alla fall mig är att så få ser kraften i att prata om hur man känner eller hur man mår. Att det leder till en bättre miljö för kreativ utveckling och innovativ kod. 

Han tycker att det är dags att vi vågar prata mer om hur det är att vara människa i en tekniktung bransch; hur man ska göra för att må bra och hur man hittar modet att bli den bästa versionen av sig själv, istället för att bara prata om teknik och programmering. 

– Men att använda empati och sårbarhet för att hjälpa sig själv och andra är inte bara utelämnande, det är också skrämmande. Jag vet, för jag jobbar med det varje dag! Men att prata om riktiga känslor och mjuka värden gör att vi bygger förtroende och förståelse för varandra. Vilket i sin tur gör att den där tryggheten växer. Tryggheten att vara sig själv. Tryggheten som gör att vi blir modiga och vågar leda oss själva och andra. Och på köpet växer vi som människor och som team, inte bara som utvecklare. I ordet mjukvaruutveckling finns ordet ”mjuk”. Jag tycker vi ska våga ta fasta på det, avslutar han bestämt. 

Läs mer om Mpya här 

 

Mer från Mpya Digital

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Digital och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?